28. helmikuuta 2014

Luustolausunnot, tokoa ja aksaa

Ruffen luustokuvien lausunnot tulivat Kennelliitosta, A/A, 0/0. Hienoa.

Tällä viikollakin on harrastettu. Maanantaina Ruffella oli Niina Leinosen aksatreenit. Harjoiteltiin kahta peräkkäistä valssia sekä viskileikkausta (?) jos muistan jälkimmäisen nimen oikein. Hyvin Ruffe lähti näihin ohjauksiin tulemaan kunhan saatiin minun kroppani ensin käyttäytymään sopivalla tavalla.

Tiistaina käytiin Ruffen kanssa tunnin juoksulenkillä ja pidettiin muuten treenivapaa päivä. Gust sen sijaan teki viestiharjoituksen, nyt siten että joutui juoksemaan "kulman taakse", eli ei nähnyt enää meitä molempia yhtä aikaa. Kivasti se osaa ja vauhtia riittää.

Keskiviikkona matkattiin Varkauteen taas koko perheen voimin. Anne oli meitä koutsaamassa ja Ruffen kanssa tehtiin VOI-ruutu ilman luoksetulokutsua. Ruffe oli makoillut hienosti eikä nytkähtänyt liikkurin käskystä.
Ruutu. Ei paljon parempi paikka vois enää olla.
 Sen jälkeen tehtiin ihan läheltä kaukoja i-s-i ja m-s-m siirtymiä. Annelta tuli hyvät vinkit palkkaukseen, jospa saisin nyt pikkuhiljaa jo matkaa kasvatettua kun teknisesti Ruffe tekee nyt hyvin. Kolmantena liikkeenä otettiin ohjattua noutoa. Matka merkille oli nyt n. 10 m, niin kaukaa en ole aiemmin lähettänyt ja pelkäsin että koira juoksee suoraan kapuloille. Turhaan kuiteski jännitän, merkki oli ihan superhieno. Anne sanoikin että minun pitäs lopettaa tuo virheiden pelkääminen ja luottaa koiraan, se kyllä tekee. Ja jos virhe tulee, ni entä sitten. Hienointa oli kuiteski kuulla että Annen mielestä meillä on hurjan hyvä suhde Ruffen kanssa <3 Sehän on kaikista tärkein asia, paljon tärkeämpää kuin jotkut tekniset yksityiskohdat.
Ohjatun kapuloiden vienti. Ruffe seuraa tarkasti ja rennosti minne kapulat laitetaan,
minä oon jotenki ihan kauhusta kankeena.
Ihan viimeiseksi otettiin paikkamakuu. Alkuun oli hankaluuksia kun Ruffe ennakoi maahanmenoa useamman kerran. Sain sen kuitenkin lopulta rauhoittumaan ja tehtiin vuorollamme maahanmeno. Se oli taas aavistuksen vino. Olin piilossa koko n. 3 minuutin ajan. Ruffe oli makoillut hienosti. Ihan aavistuksen oli kääntänyt päätä kun yhtä koiraa käytiin palkkaamassa ja toista ojentamassa haistelusta. Muuten patsasteli ja perusasentoon tulo omalla vuorolla oli hyvä.

Gust pääsi myös Varkaudessa treenaamaan. Hiukan imutuksen pohjia ja leikkimistä. Se on kyllä hauska pieni otus, käy leluun innokkaasti kiinni häiriöistä välittämättä. Toki myös kaikki ihmiset piti moikkailla ja tarkistaa Peto-bc:n pippelin olemassaolo. Peto olis loistava isä, tykkää pennuista ihan yli kaiken.

Torstaina mentiin oman aksaryhmän treeniin. Oli todella kiva ja vauhdikas rata. Rimat nostettiin 50 senttiin ja rengas sekä tokassa setissä myös muuri maksikorkeuteen.
Alku meni hyvin, pelkäsin A:n rysäytystä ja jättäydyin taakse. Suht siististi Ruffe A:n teki. Puomiin on tullut lisää varmuutta ja ponnarit 5 jalanmittaa ennen ylösmenoa auttavat kontaktin ottamisessa. Ensimmäisellä kerralla Ruffe sinkosi muurilta (10) esteelle 14 mitä en ollut osannut ajatella. Kutsu juuri ennen muurille ponnistamista auttoi. Este 12 tuotti myös pari kertaa ongelmia, valmistauduin itse liikaa vastakäännökseen enkä ohjannut kunnolla. Saatiin se kuitenkin toimimaan kun keskityin. Sen sijaan takaaleikkaus esteen 14 jälkeen ja esteeltä 15 kääntyminen poispäin piti opettaa Jarin ja lelun avustuksella ja ihan hyvä siitä lopulta tuli. Pimeä putkikulma 17 ei tuottanut vaikeuksia ja loppu olikin hauskaa puomi-putki rallattelua mistä Ruffe todella nauttii. Tokan setin loppuun tehtiin myös toistoja 6 kepillä namikupille. Nyt Ruffe meni palkalle ilman minuun katsomista, joten tämäkin alkaa jo onnistua. Vielä tarvitaan pujotteluun lisää varmuutta, tekniikan hioutumista ja sitä kautta myös vauhtia ja häiriön sietoa. Kiva oli nähdä että sekä umpi- että avokulmat onnistuvat, sisäänmenovirheitä ei tullut eikä virheitä juuri muutenkaan. Oikein kivat treenit taas, meidän ryhmä on vaan niin hurjan kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti