10. helmikuuta 2014

Gust

Perjantai-iltana juoksulenkin jälkeen pakkasimme tavarat autoon ja lähdimme Samulin ja Ruffen kanssa Heinolaan Cronins Guesthouseen yöksi. Kiva, pieni majatalo ja koiran ulkoilutusmaastojakin vieressä. Lopullisena määränpäänä meillä oli lauantaina Woollandia Somerolla. Sieltä kävimme hakemassa "Augustuksen", pienen bordercollien jonka äitiin Taimiin ihastuin heti kun ensimmäistä kertaa näin. Jotkut koirat on vaan sellaisia... Pentueen isänä on Ruffen äidin veli, Sturesdotters Rapp Ruotsista. Pentueeseen syntyi 2 urosta ja 2 narttua ja pennut nimettiin täällä pohjantähden alla -kirjan perusteella. Meidän pennusta tuli siis Woollandian August ja kutsumanimeksi Gust (lausutaan Gast, englantia, tarkoittaa tuulenpuuskaa). Käytännössä se tuntuu arjessa muovautuvan "suomalaisittain" nimeksi Kasti. 

Gust on lyhytkarvainen, mustavalkoinen, valtavalla moottorilla varustettu pieni koira. Iloinen ja aktiivinen pentu. Ensi töikseen kotiin tultuamme Gust kävi hurjasti äristen ja muristen viemässä luun hämmästyneen Ruffen suusta. Noin vuorokauden ajan tuntuikin että Ruffe väistää ja antaa kaikessa periksi, mutta nyt tilanne on muuttunut ja Gust palautettu ystävällisesti mutta hyvin päättäväisesti omalle, alimmalle paikalleen. Olen todella tyytyväinen siihen miten Ruffe pentua kohtelee ja käsittelee ja miten pitkä pinna sillä onkaan vaikka itsekin on oikeastaan vielä lähes pentu.


Hurjan söpö Gust
Serkkupojat Ruffe ja Gust
Kotimatkalla pysähdyttiin Virpin luona Ruffen Kuu-siskoa, isosisko Ja'ta ja Gustin sisko Priitä tapaamassa. Ruffe ja Samuli kävivät muutaman kerran lampaillakin ja hienosti sujui paimennus. Gust odotteli nukkuen lämpimässä autossa hienon lahjaksi saadun lampaantaljan päällä. Pentujen "reput" pakattiin tosiaan aivan täyteen, saatiin ruokasäkki, pentupanta, apinalelu, hoito-ohjeita, metallinen noutokapula ja vielä tuo ihana lampaantaljakin.
Minun pojat
Pissalla
Vauhtia

Ota kiinni jos saat!
Lumikuopan kaivuu
 

4 kommenttia:

 1. Tulihan se pentupäivitys! Gust vaikuttaa onnellisesta pikkukoiralta Ruffen kanssa hangessa rymytessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ruffekin on ylpeä ja onnellinen isoveli. Olit oikeessa, kyllä koiria pitää olla kaksi - vähintään :D

   Poista
 2. Hei, Gustilla on samanlainen metrin mittainen piiskahäntä kuin Pikillä :)

  VastaaPoista