4. helmikuuta 2014

"Rallytokoa"

Eilen sattu niin ihme juttu että pakko on päivittää blogi. Ruffe on viimeksi aksannut muistaakseni joulukuun 3. päivä. Silloin tehtiin myös keppejä eri lähetyskulmista, kapeaa kujaa jossa 8 keppiä. Sen jälkeen on ollu menoja, pakkasia, tassuhaava ja taas pakkasia, ei olla aksailtu ollenkaan.

Eilen mentiin hallille tekemään lyhyet tokotreenit. Harjoiteltiin sivulla pysymistä noutokapulaa heitettäessä, liikkeestä seisominen, hyppytunnari (!) ja vähän pidempi seuruupätkä. Koira oli ihan liekeissä, olin aivan hurjan tyytyväinen. Hyppytunnari oli selkeästi hauska, Ruffe ampaisi kuin ohjus esteen yli tikuille, hienosti malttoi nuuskia oman n. 10 väärän tikun joukosta ja hypäten takaisin. Erikseen otin myös liikkeen lopun, eli kapulan tuonnin eteen ja kauniin pidon siinä. Sivulla "ei ihan" pysynyt kun heitin noutokapulan, mutta ei sentään syöksynyt peräänkään. Tätä on pakko harjoitella nyt ihan tehostetusti. Seuruu oli hienoa vaikka itse sanonkin. Tosin häiriötä ei ollut kun oltiin kahdestaan hallilla.

Mutta sitten se hämmästysasia... Tokon jälkeen hetken mielijohteesta tehtiin pari kertaa keinua ja enempiä ajattelematta lähetin Ruffen lähellä olleille kepeille. Ruffehan ei muistaakseni ole kertaakaan tehnyt 12 keppiä, paitsi kujana ja kuudella kepilläkin välillä tekniikka on hajonnut ja rytmi kadonnut. Ekalla kerralla Ruffe syöksyi vain keppien läpi suoraan takana olleelle A-esteelle. Uusi yritys, lähetys tarpeeksi kaukaa n. 45 asteen avokulmasta ja wau!!! Aivan käsittämätön suoritus, 12 keppiä ekaa kertaa ja kovalla vauhdilla. Huikeeta! Olin ihan suu auki hämmästyksestä, mietin jopa että näenkö oikein. Uudestaan, nyt umpikulmasta. Sama juttu. Haki todella hyvin aloituksen ja hieno, vielä kovempaa ja paremmalla tekniikalla tehty suoritus. Treenitauon aikana tämä on näköjään loksahtanut. Varmaan osansa myös kropanhallintatreeneillä, joita ollaan tehty jotta tokon sivulletulo ja seuruun käännökset paranevat. Tosin vielä en usko, vasta sitten kun onnistuu myös häiriössä.. Käsittämätöntä.

2 kommenttia:

  1. Otsikon nähdessäni olin hyvin epäuskoinen, Tiia ja rallytoko kun ei sovi samaan lauseeseen. Mutta pitihän se arvata että sulla onkin ihan omat rallyt. Hyvä Ruffeeee! :D

    VastaaPoista