21. helmikuuta 2014

Aksat 20.2.2014

Eilen aksattiin taas. Ruffen puhtaiden luustokuvien jäljiltä nostettiin muutamia hyppyesteitä 50 cm:iin ja muuri maksikorkeuteen. Jari oli loihtinut mukavan, meille jo harmaita hiuksia aiheuttavan radan, josta alku sujui hyvin ja myös keinu oli hieno. Ajattelin että ehtisin hidastamaan keinahdusta, mutta en ehtinyt. Se ei kuitenkaan haitannut, alkaa ehkä jo olla parempikin ettei kukaan ole keinun vieressä säheltämässä kun Ruffe suorittaa.

Esteet 8 ja 10 tuottivat vaikeuksia. Putken jälkeen Ruffe mielellään kiersi koko 8 esteen koska minä ajauduin Ruffen mielestä liian lähelle. Lelun avulla saatiin opetettua että esteen voi hypätä vaikka ohjaaja siivekkeen vieressä juokseekin. Esteen 9 jälkeen oli taas vaikeuksia saada Ruffe hyppäämään este 10 minuun päin. Tämäkin opetettiin lelulla ja saatiin pätkä onnistumaan vaikka koira vähän hämillään olikin.

Maksimuurin jälkeen oli tiukka käännös ja Ruffe ponnasi muurin päältä itsensä käännökseen. Jatkettiin kuitenkin eteenpäin, A sujui taas hyvin kun jättäydyin koiran taakse, putkeen 14 taisin tehdä pakkovalssin jos oikein liikkeen nimen muistan. Pussilla jäin jo vähän jälkeen mutta Ruffe haki hyvin putken 17. Kivasti siis meni ja tosi mukavaa kun radat ovat olleet sellaisia että alkuun päästään vauhtiin, sitten jotakin kinkkisempää ja taas loppuun vauhdikasta. Lopuksi harjoiteltiin vielä erikseen muuria jotta saatiin puhtaita toistoja ilman kosketusta.

Toisessa setissä tehtiin kuutta keppiä. Jari otti palkan etupalkaksi. Alkuun yritettiin lelulla mutta se veti ihan liikaa puoleensa ja niin vaihdettiin namialustaan. Ihan hyviä toistoja Ruffe teki erilaisista sisääntulokulmista. Tosin lähes joka kerta katsoi keppien jälkeen minuun kuin lupaa kysyäkseen: voiko namin alustalta ottaa. Mutta se jäänee pois kun palkkaustapa tulee tutuksi. Nyt vaan sitten toistoja jotta tekniikka paranee ja suoritus yhä nopeutuu.

Pieni härdelikin treenissä sattui kun viereiseltä kentältä ryntäsi uroskoira äristen meidän ryhmässä treenaavan Reinon luokse. Suski onneksi oli hereillä, alkoi vimmatusti karjua ja sai tilanteen hetkeksi katkaistua jotta ihmiset ehtivät väliin. Reino ei juuri hätkähtänyt, mutta voin vain kuvitella että Ruffe olisi tapausta kyllä muistellut jos se meille olisi sattunut. Pelottavaa.

Pikku Gust teki illalla imutusseuruuta muutamia metrejä ja pari kertaa pienen pyörähdyksen. On se kyllä ahne :D

2 kommenttia:

  1. Putkella 14 sen ohjauksen virallinen nimi on pakkovalssi, toimii paikan päällä näytettynä paremmin kuin selitettynä. Putkelle voi lähettää a-esteen luota, mutta silloin koiralle on hieman epäselvää, minne suuntaan putkelta lähdetään ulos tullessa (sääntö: koira kääntyy yleensä sinne suuntaan, missä on nähnyt ohjaajan viimeksi) ja ohjaajan ehtimisenkin kanssa on vähän niin ja näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muistin siis pakkovalssin oikein. Hyvinhän se toimi, mutta toki edellyttää että koira pysyy kontaktilla. Varmempaa takuulla kun se minun ajattelema "A:lta lähetys ja peukut pystyyn" ;)

      Poista