2. syyskuuta 2014

Kesän 2014 viimeinen paimennus

Sunnuntaiaamuna lähdettiin porukalla paimeneen. Maarit tuli Shelliltä mukaan matkaan ja huristelimme peräkkäin Hannun luo Kuopioon. Ruffe teki kolme settiä. Ensimmäisessä mopo keuli, eikä koira ollut oikein kuulolla. Samuli yritti volyymiä lisäämällä saada käskyjä perille, mutta sehän se ei ole ikinä auttanut, eikä auttanut nytkään. Ruffe piti kyllä lampaat kasassa, mutta enimmäkseen itselleen se töitä teki. Toisen setin Samuli ja Ruffe olivat pyöröaitauksessa ja Samuli sai taas yhteyden koiraan toimimaan. Kolmas setti menikin isolla pellolla paremmin. Loppuun saivat tehdä vielä hiukan "oikeita töitä" ja siirtää kaksi lammasryhmää toiselle laitumelle ja yhdistää ne siellä.

Gust kävi kahdesti pyöröaitauksessa treenaamassa flänkkejä, kuljetuksen alkeita ja stoppeja. Penneli oli vauhdikas, mutta tottelevainen. Hiukan tiukemmin sitä kahdesti komensin ottamaan etäisyyttä lampaisiin ja hyvin totteli. Myös lampaille menot ja poistulot olivat hyvät.

Maarit kävi Chicon kanssa kolmesti sytyttelemässä ja kyllä 6 kk ikäistä pentua lampaat alkoivatkin kovasti kiinnostaa. Vielä on häntä hiukan pystyssä ja selvästi kovasti jännittää, mutta tuosta on hyvä jatkaa.

Paimennuspäivän lomassa syötiin, juotiin ja jutusteltiin sekä lenkkeiltiin Maaritin koirien kanssa. Oli taas tosi mukava päivä.

Kohta pääsee töihin
Lampaat tuotu
Kuljetusta pyörössä
Steady..
Poispäinajoa
Tottelisko lie downia, ehkä puolittain..
Töissä tuli jano, katsekontakti lampaisiin on toki pidettävä.
Vielä jaksais..
Maanantaina tehtiin pikkuisen pihatokoja Gustin kanssa. Harjoiteltiin istumista, eteentuloa ja kapulan luovutusta nakkipalkalla. Tällä kertaa pidettiin maltti matkassa ja lelut piilossa. Kävin koirien kanssa myös reilun tunnin maastolenkin juosten. Rentoilupäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti