27. maaliskuuta 2014

Aurinkoa

Ollaan treenattu ja lenkkeilty. Ei mitään ihmeellistä, lyhyitä treenejä molemmille koirille. Maanantaina käytiin pikku lenkki Grimmin kanssa ja tiistaina Sirin. Hiukan treenailtiinkin. Keskiviikkona ei päästy Varkauteen kun mulle iski ihan kunnon kevätflunssa. Olo on kuin nuijalla päähän lyöty. Hihnaseuruuta ollaan Ruffen kanssa yritetty laittaa kuosiin ja tehty pari häiriötreeniä. Kyllä se tästä, edelleen mietin pitäskö ilmoittautua Varkauden kisoihin huhtikuussa. Viikonloput ennen kisaa ollaan muissa puuhissa, mutta eipä noita alo-liikkeitä juuri tarvitse enempää harjoitella.

Tänään torstaina jätin kehnon ja kuumeisen olon takia Ruffen aksan väliin ja käytiin duhadedä treenit JoAn hallilla kolmistaan. Ruffe teki vauhtitreenejä. Ensin halliinmeno ja lyhyt hihnaseuruu, oli parasta ikinä. Sen jälkeen hetsattuna "lennosta" merkille, sieltä putkeen ja uudestaan merkille. Noutokapula vietiin yhdessä tolpan taa, tarkoitus oli että Ruffe kiertää tolpan ja mennessään ottaa kapulan. Hetsasin vauhtiin pitkältä matkalta ja kovaa vauhtia Ruffe lähtikin. Mutta ei kertaakaan kiertänyt tolppaa vaan lähti tuomaan kapulaa samalta puolelta kuin sen hakikin. Hällä väliä, vauhti oli pääasia ja sitä saatiin. Seuruuta harjoiteltiin kohti hallin väliaitaa sekä seinää. Alkuun oli vaikeaa, mutta Ruffe oppi luottamaan minuun siinä, ettei törmäillä mihinkään. Tehtiin myös askelsiirtymiä sivuille, muutamia jääviä sekä harjoiteltiin takapään käyttöä. Tänään sujui hienosti. Loppuun tehtiin koko hallin pituuden mittainen luoksetulo ja se oli todella hauskaa. Tokassa setissä Ruffe teki putken kautta aksakeinua. Nami keinun päässä toimii hyvin ja suoritukset paranivat kerta kerralta.

Gust teki merkille menoja, istumista ja alkeisseuruuta. Seuruussa ollaan pikkuhiljaa etenemässä pelkästä imutuksesta seuraavaan vaiheeseen, kättä voi jo nostaa useammaksi sekunniksi. Merkille menosta ja istumisesta palkkasin lelulla, namit unohtuu eivätkä kelpaa kun lelu on näkyvillä. Kahden lelun leikkiä treenailtiin ja se alkaa jo onnistua kivasti. Saalisviettiä löytyy vaikka muille jakaa.

Treenien jälkeen käytiin pieni metsälenkki, enempää en olisi räkää täynnä olevan pääni kanssa jaksanut kulkeakaan. Muutaman kuvankin nappasin. Valokuvaaja en ole ja kamerakin on huono, mutta näkyyhän noissa koirat ainakin. Sää oli upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti