16. maaliskuuta 2014

2 min seuruu

Perjantaina Ruffe vietti ansaittua lepopäivää. Ei käyty treenaamassa, mutta juoksenneltiin metsässä. Gust teki hiukan omia juttujaan. Illalla kävin vetämässä JoAn tokoryhmän treenit. Hurjasti olisi asioita kerrottavana ryhmäläisille mutta aika loppuu kesken, enää yksi treenikerta jäljellä kahden viikon päästä.

Lauantaina molemmat pojat pääsivät PoKSin hallille lauantairyhmämme treeniin. Ruffe teki seuruuta, liikkeestä seisomaan jäämistä, tunnarin kisamaisesti, ruutua häiriössä (tunnarikapulat matkan varrella), luoksetulon stopin ja suoria luoksetuloja. Loppuun yli 75 cm tokoesteen lelupalkalle.

Gust treenaili myös imutusseuruuta, perusasentoon kiepsahdusta sekä kontaktikävelyä ja toki leikki paljon. Hyvin jaksoi keskittyä vaikka hallissa 2 muuta koiraa treenaili samaan aikaan.

Sunnuntaina oli taas vuorossa kisamaiset treenit Pärnällä. Otin Ruffelle ainoastaan viisi liikettä. Paikkamakuu piilossa 2 min sujui hyvin. Hiukan meni taas banaanille maahan, nyt ei korjannut vaan pysyi niillä sijoillaan. Hiukan oli 7 koiran rivissä ollut levottomuutta ja 1 koira nousi seisomaankin, mutta Ruffe oli taas tehnyt kympin arvoisen suorituksen. Myös perusasentoon nousu erittäin hyvä eikä noussut vieruskaverien käskystä (viivytin hiukan omaani).

Yksilöliikkeinä aloitettiin hihnaseuruulla. Otin Ruffen suoraan autosta halliin, mikä on aina ollut meille hiukan hankalaa sähläämisen ja hösläämisen takia. Kehääntulo oli siis huono, Ruffe mm. hyppi innoissaan liikkuria vasten (!). Sivulle tuli nyt hyvin, ryhtyi siis hihnasta huolimatta töihin ja hihnaseuruukin sujui paljon viime kertaa paremmin. Ei mitenkään täydellistä, mutta varmasti alo-luokassa 9 tai 9.5 suoritus, hiukan edisti varsinkin alkuun. Hihnaseuruun jälkeen tehtiin pisin seuruu ikinä, kestoltaan 2 min 2 sek. Suoritus sisälsi juoksua, paljon käännöksiä, hidasta käyntiä ja askelsiirtymät sivuille ja eteen. Ruffe teki kivalla ilmeellä, mutta ajoittain vähän edisti ja noin 1.5 minuutin kohdalla hitaassa käynnissä kontakti tipahti noin kahdeksi sekunniksi. Täyskäännös-seis -osassa istuminen saisi olla hiukan nopeampi, nyt jäi vähän miettimään. Takapään käyttö täyskäännöksessä on parantunut, sen sijaan vasemmalle käännös ei edelleenkään ole tarpeeksi hyvä. Kolmantena liikkeenä oli hyppy, joka oli oikein hyvä perusasennon ennakointia lukuunottamatta. Neljäntenä tehtiin tasamaan nouto. Hienosti Ruffe malttoi odottaa sivulla ja vauhti oli hyvä molempiin suuntiin. Kapulan otto siisti, samoin luovutus suora. Perusasentoon tulo hypyllä ja se jäi vielä pahasti vajaaksikin. Näitä pitää nyt treenata paljon enemmän. Palkkasin kaikista liikkeistä liikkeitten jälkeen sekä sosiaalisella kehulla että lelulla (seuruut) tai nakilla (muut liikkeet).

"Kisojen" jälkeen mentiin vielä uudestaan halliin ja tehtiin ruutu ja suora luoksetulo sekä leikittiin. Kivaa oli! Yleisön pyynnöstä järkätään vielä ensi viikon sunnuntaina samanlainen "möllitoko". Silloin taidan ottaa alo-luokan kokonaisuudessaan ellen sitten vallan innostu voivottelemaan ;)

Gust pääsi Grimmin kanssa Lykynlammelle ihan oikealle lenkille. Käveltiin Einin kanssa hissukseen pitkin poikin polkuja tunnin verran ja pennut tutkivat ympäristöä. Sen jälkeen meillä olikin rauhallista kotona :D
Illalla vielä Ruffen kanssa kunnon pitkä juoksulenkki ja tämäkin viikko alkaa olla niin sanotusti taputeltu.

Väsyttää ihan sikana, Gust käy yöllä ainakin kerran pissalla ja koirat heräävät aamuisin kuudelta jonka jälkeen en itse saa enää unta. Pitäs mennä itse aikaisemmin nukkumaan, nämä 6-7 tunnin yöunet alkavat tämmöselle 8-9 tuntia unta vaativalle nukkumatille pikkuhiljaa tuntua.

4 kommenttia:

 1. Hieman mietitytti toisen koiran hankinta, kun pentuna Elena herätteli parin tunnin välein! Silloin silmäpussit paistoi kilometrien päähän :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Meillä onneksi vain 1-2 yöheräämistä ja sitte se aamutäräytys klo 6.00. Alkaa jutut olla ku lapsiperheissä ;)

   Poista
 2. Gust voi tulla meille sisäsiisteysoppiin, lupaan tuloksia parissa päivässä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota... ootko Eini varma, Samuli kutsuu pikkupentua paloruiskuksi... :D

   Poista