4. maaliskuuta 2014

Fiksu ostos?

Tässä on tullut tehtyä fiksuja ja vähemmän fiksuja hankintoja talven aikana. Fiksu hankinta on pikku-Gust, joka on meidän perheeseen maailman paras pentu (odottakaahan murrosikää). Eilen Gust kävi ekan kerran "omissa" treeneissä. Ruffe jätettiin kotiin ja ajettiin Pörröjen treeneihin. Gust teki hiukan hihnassa kulkemista häiriössä, imutusseuruuta, perusasentoon kiepsahdusta (ilman istumista) ja leikittiin kahdella lelulla. Lopuksi oli paini- ja ympäristöntutkimispuuhailua Grimmin kanssa. Gustilla oli ekaa kertaa Satun Mörkö-koiran vanha takki päällä koska satoi lunta. Eipä se takki kummastuttanut eikä menoa haitannut ollenkaan.

Ruffe treenasi aamulla lenkin yhteydessä päähänpistoni ansiosta seuruuta lelupalkalla. Leluina oli minun paksut hanskani koska mitään muuta ei ollut mukana. Toimii ja myös uusi leikki irroituksineen pelittää!!! Vitsi miten kivaa. Alkuun lelu kainalossa aiheutti hiukan vaanimista, mutta se hävisi nopeasti. Tosin luulen, että tähän pitää nyt keskittyä muutama viikko ja ajattelin että taidan kuitenkin jättää lauantaille suunnitellun möllitokon väliin. Haluan vaihtaa rauhassa nyt tuon seuruun palkan lelulle ja sen jälkeen ehkä sitten miettiä uudestaan kisoihin valmistautumista.

Tällä hetkellä kävis lumipallotkin Ruffelle palkaksi. Se juoksee ihan satasta niiden perässä edestakaisin kunhan vaan joku viitsii heitellä. Jotenkin hassua miten sfääreihin tuo lumipallojen heittely Ruffen kuumentaa.

Sitten se ei-niin-järkevä hankinta. Ostin joulukuussa vapaatreenioikeuden PoKSin hallille (puolilämmin) ja maksoin siitä 180 euroa. Lauantain tokoryhmämme maksuksi se ei käy, koska varatusta vuorosta on maksettava erikseen. Vapaavuoroilla käytännössä voi käydä treenaamassa arkisin ennen klo 16-17 päivästä riippuen sekä sunnuntaiaamuisin koska muutoin halli on varattu. Nämä faktat toki tiesin tuota vapaakorttia maksaessani, ja minusta ne olivat kohtuulliset. Työpaikan liukumien takia pääsisin treenaamaan kerran-kaksi viikossa.

No, totuus alkoi paljastua pikkuhiljaa. Käytännössä hallissa on sunnuntaista torstai-iltaan agilityrata, joten tokon treenaaminen vaati aina n. 20-25 numerokyltin ja 10-15 hyppyesteen, keinun, keppien ja renkaan sivuun roudaamista koska halli on pieni eikä tilaa muuten ole. Puomia ja A-estettä ei edes yksinään saa siirrettyä. Tähän esteiden sivuun kantamiseen on mennyt yksinään vähintään n. 10 minuuttia. Jotenkin roudaamista vielä jaksoi, vaikka on myönnettävä että olen jättänyt menemättä halliin useamman kerran koska en jaksa käyttää aikaani esteiden ja numerokylttien siirtelyyn noin 15 minuutin tokotreenin takia. Pari päivää sitten tuli kuitenkin sähköpostiviesti, että sivuun siirtäminen ei riitä. Jos tuon radan siirtää sivuun, on se treenin jälkeen koottava takaisin juuri siihen muotoon missä se olikin. Luit siis oikein, PoKSilla sunnuntain ensimmäinen aksaryhmä rakentaa radan ja kaikki viikon ryhmät treenaavat sillä samalla radalla, koska ryhmät eivät viitsi rakennella ja laatia itselleen sopivia treenejä.

Eli jos treenaat PoKSilla muutoin kuin perjantaina tai lauantaina tokoa, on sinun myös purettava ja rakennettava 20-25 esteen agilityrata. Ja tästä ilosta maksat 180 euroa - käytännössä pelkästä talvikaudesta, kesällä voi treenata ulkona. Ei ole enää kohtuullista. Tokihan tästä valitin, mutta mihin se nyt johtaisi kun seuran päättävissä elimissä ei tavoitteellisia tokoharrastajia ole. Onni ja autuus, ettei Varkaus ole kuitenkaan valovuoden päässä ja että JoAn halli on oikeasti myös tokon harrastajia varten. Kovilla pakkasilla kylmä halli ei tietenkään ole paras mahdollinen treenipaikka, mutta olohuonetokot kunniaan sitten silloin.

3 kommenttia:

 1. "Jotenkin hassua miten sfääreihin tuo lumipallojen heittely Ruffen kuumentaa"
  Palloon heittelyyn olen joutunut hieman agilitytreenissäkin puuttumaan -valmiiksi kierroksilla käyvä koira ei välttämättä enää pysty keskittymään tekemiseen. Jos stressitaso vedetään tappiin, vaatii päiväkausia, että tason saa laskettua takaisin normaalille tasolleen. Monilla se taso ei välttämättä edes ehdi laskea, koska treenataan niin usein.
  Tuo poksin treenisysteemi on periaatteessa hyvä, mutta jos tosiaan jollakin on mielessä harrastaa jotain muuta tai esim. oma treenirata, on se painajainen. Enkä voi edes kuvitella, että jos on saanut esteet roudattua sivuun omaa treeniä varten, että ne saisi edes lähelle samaa sijaintia kuin missä ne olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta. Ruffe todellakin menee aika lailla tappiin lumipalloista. En tiedä pystyisikö se siinä tilassa enää tekemään mitään muuta, täytyy testata. Mutta varmasti stressitaso on ihan tapissa, ja tuo palautuminen vie aikaa kuten sanoit. Ehkä siis unohdamme nuo lumipallojen heittelyt...

   PoKSin systeemi on hyvä niille agilityharrastajille jotka eivät omia treenejä halua tehdä ja haluavat mennä valmiiseen pöytään treenin tasosta kummemmin välittämättä. Mutta silloin ei saisi myydä esim. tokokortteja halliin ollenkaan tai ainakin pitäisi kertoa myyntivaiheessa faktat. Toko on laji jota on treenattava lähes joka päivä jos mielii menestyä. Se ei riitä että pääsee treenaamaan perjantaisin ja lauantaisin.

   Poista
 2. Valmiiksi pureksitun treenaamisen lisäksi agilitysta saa enemmän irti, kun suunnittelee, rakentaa ja kouluttaa myös.

  VastaaPoista