1. huhtikuuta 2014

Gustin pentupäivät

Perjantaina töitten jälkeen ahtauduttiin Citikkaamme, 3 koiraa (Ruffe, Gust ja Grimm) ja 3 ihmistä (minä, Samuli ja Eini) viikonlopun tavaroitten kera. Ajettiin välietappiimme Heinolaan camping Heinäsaaren 6 hengen mökkiin yöksi. Mukavaa oli ja koirat saivat illan rallatella ajomatkan päätteeksi.

Lauantaina jatkettiin matkaa Gustin ja Grimmin synnyinkotiin Woollandiaan jonne Terhi ja Grimmin sisko Lyyti olivat jo ehtineet. Aloitettiin paimennuksella. Samuli treenaili Ruffen kanssa ja pikku pennutkin pääsivät lampaita katsomaan. Etukäteen mietin, että Gust saattaa alkaa pöhisemään lampaille ja vähän pelätä niitä, mutta mitä vielä. Pennelihän sytty hommaan heti ja innoissaan liikutteli lampaita apukoirien avustuksella kaksi lyhyttä settiä.

Paimennuksen jälkeen koirat saivat juosta ja leikkiä pihalla tai sisällä mielensä mukaan. Me saimme avustaa karitsojen korvamerkinnässä, nähtiin yhden karitsan syntymä, syötiin hyvin ja saunottiin. Illalla ei paljon unen tuloa tarvinnut houkutella.

Sunnuntaina heräilimme jos ei kukonlauluun, niin innokkaiden pentukoirien tepastukseen kun koirat heräilivät ja aloittivat päivän leikit ja rallattelut. Taimin ja Wenjan joulukuun pentueiden pentupäivät alkoivat aamupäivällä paimennuksen merkeissä. Gust oli jo todettu tarpeeksi lampaista kiinnostuneeksi, joten se kävi vain ihan lyhyesti hiukan pyörähtämässä laitumella. Muutkin pennut näyttivät kiinnostuvan lampaista, toiset enemmän ja toiset hiukan vähemmän.

Yksi lammas karkaamassa tuijotuksesta huolimatta. Kuva: Marika Klossner
Gust odottelee vuoroaan. Kuva: Marika Klossner
Pentujen paimennusten jälkeen Ruffe pääsi taas treenaamaan ja pennut Minnan pentukouluun. Gust ei sinne valitettavasti ehtinyt kun olin Ruffen treenejä seuraamassa. Ensi kerralla sitten. Syötiin herkullinen lounas ja ISO täytekakku Swedun 12-vuotissynttärien kunniaksi. Lounaan jälkeen lähdettiin koko poppoon voimin metsälenkille, olisko siinä lähemmäs 20 koiraa kirmannut pitkin somerolaista pusikkoa. Ihan huippukivaa oli sekä pennuilla että aikuisilla koirilla. Varsinkin Ruffesta näkee miten se nauttii kun pääsee isoon porukkaan juoksemaan. Taisi siinä hiukan ihastua Gustin äidin Taimin upeaan askeleeseen, sen verran ahkerasti Taimia seuraili.

Pentupäivä kaikkinensa oli hurjan kiva, oli hauskaa ja mielenkiintoista nähdä kaikki Wenjan ja Taimin pennut sekä tavata pentujen omistajat. Juttua riitti - koirista, tokosta, aksasta, pk-lajeista ja paimennuksesta tietenkin.

Iltapäivän kääntyessä illaksi pakkauduimme taas autoomme ja ajelimme kotiin. Aika väsynyttä porukkaa ja jossain Juvan kohdilla alkoi jo juttukin loppua. Selvää oli, että kaikilla oli ollut yksi parhaista viikonlopuista ikinä. Superkiitokset kuuluvat Marikalle ja Kimmolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti