30. lokakuuta 2014

Metallikuuri

Ruffen metallinouto on edelleen ollut epävarma, kapula saattaa kolista suussa. Mihinkähän se olisi parantunutkaan kun ei ole treenattu. Nyt aloitettiin tehokuuri, jonka aikana toivottavasti metallinoudosta tulee taas kiva liike. Aloitettiin alkuviikosta sisällä kotona sillä, että kapula oli olohuoneen lattialla, minulla lihapulla kädessä ja odotin kunnes Ruffe nostaa kapulan. Keskiviikkona jatkettiin JoAn hallilla. Tehtiin ensin pätkä seuruuta, liikkeestä maahanmeno ja AVO-kaukot pelkästään sosiaalisella palkalla. Sen jälkeen kahdesti metallinouto, josta palkaksi puoli rasiaa kissan märkäruokaa ja vielä frisbeen heittelyäkin. Jälkimmäinen oli hyvä, nopea nouto, jossa kunnon tiukka ote kapulasta. Eini sanoi, että Ruffella oli kaikkiaan hyvä draivi tekemiseen, sekä alun palkattomuustreenissä että jälkimmäisessä metallinoudossa.

Gust teki noutoa, seuruuta, eteentuloja, luoksetulon ja ALO-hypyn. Eteentulot on vinoja. Noudon palautuksessa eteentulo on parempi, mutta ei siinäkään riittävän hyvä. Ote kapulasta sen sijaan on tiukka ja pito varma. Joten nyt eteentulokuuri, niin saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla kuntoon. ALO-hyppy on melkoinen sammakkoloikka, mutta hienosti pikkumies jää seisomaan esteen taakse. Käytännössä valmis liike, vaikkei oikeastaan olla edes treenattu sitä kokonaisena ikinä ennen.

Treenien jälkeen käytiin Einin ja Grimmin kanssa lenkkeilemässä ja puhuttiin, että olisi satsattava pienikokoiseen videokameraan ja jalustaan. Niin paljon tulee treenattua yksin tai itsenäisesti, että kaikenlaisia virheitä saattaa tulla, kun kukaan ei ole kommentoimassa. Auttaisi, jos edes treenin jälkeen nopsaan kävisi tekemisensä läpi. Vinkkejä hyvistä kameroista kaivataan!

Tänään torstaina treenailtiin Ruffen ja Gustin kanssa kolmistaan. Ruffe teki merkki-ruutua ja ruutu oli nyt hyvä. Hiukan voimakkaampi saisi merkille meno olla heti alkuun. Nyt se oli sitä vasta kolmannella toistolla, ensimmäinen vaikutti epävarmalta eikä toinenkaan ollut niin hyvä kuin voisi olla. Täytyy vaan uskaltaa jättää palkkaamatta huonot toistot ja pitää kriteereistä kiinni paremmin. Ruudun paikka löytyi hyvin joka kerta, joten siinä ilmennyt epävarmuus alkaa olla hävinnyt. Tehtiin myös seuruuta ja yksi vauhdikas luoksetulo suorapalkalle. Loppuun taas metallinouto. Heitin kapulan ja se jäi pystyyn. Ruffe säntäsi käskystä hakemaan, mutta ei millään ymmärtänyt miten tuossa asennossa olevasta metallista saisi otteen. Hetken yritti ja alkoi sitten hyppiä ja haukkua kapulan ympärillä. Voi pyhä jyssäys... :D Uusittiin liike, kapula jäi nyt oikeaan asentoon ja nouto oli nopea ja oikeastaan tosi hyvä. Palkaksi taas kissanruokaa. Loppuun leikkiä ja autoon, hyvä treeni!

Gust teki ruutua. Muutama hyvä toisto ja vaihteeksi yhtä monta huonoa, joissa Gust käytännössä joka kerta kääntyi ruutunauhan päällä ja korjasi sitten itsensä oikeaan kohtaan. Pikkuhiljaa kuitenkin edistytään, ja on ollut useita treenejä kun epäonnistumisia ei ole tullut yhtään. Palkkausta voisi miettiä, lelun heitto ei ehkä ole se paras vaihtoehto. Mutta toki näitä heikompia treenikertoja vaan tulee välillä, sille ei voi mitään. Ruututreenin jälkeen tehtiin seuruuta, jossa jouduin puuttumaan lievään edistämiseen hidastamalla omaa vauhtiani tai pysähtymällä. Gust osaa korjata itsensä oikeaan kohtaan, tietää missä pitää olla, mutta malttia vaan hiukan puuttui. Kun oikea kohta löytyi, tehtiin takapäänkäyttötreeniä ympyrää vasemmalle kulkemalla ja käännöksiä tekemällä. Loppuun tehtiin eteentuloja ja yksi kokonainen nouto. Eteentulot olivat pienillä käsiavuilla suoria ja noudon palautus oli hieno.

Treenien jälkeen lähdettiin pilkkopimeään metsään Mertalammelle. Kuvassa Ruffen punainen ja Gustin keltainen valo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti