20. lokakuuta 2014

Talven ensimmäinen lumipallokeli

Gust siirtyi pyynnöstäni torstailta maanantain aksaryhmään, jossa ovat myös sen ystävät Riio, Siri ja Piki. Ryhmässä koirien ikähaitari on 7 kuukaudesta reiluun vuoteen ja koutsina Jari. Tehtiin pikkuruista 2 hypyn ja 2 mutkaputken "rataa", minirengasta, sekä hyvin matalalle, noin puolen metrin korkeuteen laskettuja A-estettä ja puomia. Tai puomia me vaan yritettiin, sillä Gust keksi välittömästi että nopeammin pääsee kun loikkaa maahan ja antaa mennä. Ylösmenoluiskan se malttoi juosta ja taisipa kerran päästä yli tasaisen osan alasmenolle asti, mutta useimmiten hyppäsi tasaiselta pois kyselemään, että eikö voitas tehdä jotain jännempää. Treenataan joku kerta omin päin keskenämme pöydälle pelkkiä luiskia, uskoisin että siitä se keksii mitä siltä halutaan. Jari yritti namittaakin puomia, mutta Gust ei moisesta ruuan viljelystä piitannut yhtään, eihän töissä syödä! A:n se hoksasi kyllä nopeasti.

Viime yönä satoi lunta ja Ruffe on taas innoissaan lumipalloista. Treenattiin pihalla hiukan seuruuta, seisomaan jäämistä ja luoksetulon vauhtia lyhyeltä matkalta lumipallopalkalla. Jessus, miten tuo koira niistä lumppareista kuumuu, ihan hurjaa. Saa olla varovainen ja ajoissa kieltämässä, ettei tule käsille, kun kumartuu maahan ottamaan lunta. Seuruussa Ruffe keuli ihan kunnolla ja edisti reippaasti kun minulla oli lumppari kädessä, mutta palasi oikealle paikoilleen kun hidastin vauhtia ja huomautin pari kertaa. Stopit olivat hyviä, samoin luoksetulon vauhti. Onpa hauskaa kun on palkkausmateriaalia piha täynnä :D

Vielä en ole kokeillut, onko Gust yhtä hulluna lumppareihin kuin Ruffekin. Ja ei, en todellakaan kokeile kun Ruffe on läsnä, enkä tulevaisuudessakaan heitä yhtäkään palloa muuten kuin yhdelle koiralle kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti