22. lokakuuta 2014

Kisaavien aksaryhmässä

Rata: Tuomas Haverila
Ruffe vaihtoi aksaryhmää mölleistä kisaaviin ja tiistaina oltiin ekaa kertaa Tuomas Haverilan opissa. Hyviä vinkkejä Tuomakselta tulikin. Väli 6-7 oli meille vaikein ja jouduttiin hetken aikaa jumppaamaan, ennenkuin välistäveto onnistui. Esteellä 14 oli toinen hankala kohta. Ruffe mielellään kääntyi hypyn jälkeen oikealle ja ajautui aika mahdottomaan kulmaan seuraavaan esteeseen nähden. Harjoiteltiin niisto siihen ja se toimi. Kepit olivat melko hyvät. Testasin myös juoksuA:n toimivuutta ensimmäistä kertaa osana rataa. Boksi toki oli A:n alasmenolla. Suoritettiin A-este 3 tai 4 kertaa hyvällä juoksukontaktilla, joten vaikuttaa toimivan.

Keskiviikkona treenattiin Einin, Maaritin ja Jeminan kanssa tokoa JoAn hallissa. Gust teki ruutua, seuruuta, luoksetulon stoppeja ja maahanmenoa, seisomaan jäämistä, sekä kaukoja s-m-s siirtymää kahden käden palkkauksella. Ei ihmeempiä, ruudussa oikea paikka löytyi hyvin ja kaukojakin Gust malttoi hallissa tehdä. Seisomaan jäämisessä liikautti pitkästä aikaa toista etujalkaa. Jäi kuitenkin paikoilleen kun huomautin siitä.

Ruffe teki seuruuta kainalopalkalla. Hyppi ja keuli kun frisbee oli kainalossani, mutta lopulta asettui. Hassu mies :D Seuruusta jätin koiran istumaan ja tehtiin luoksetulo jossa vapautin suorapalkalle. Hyvä vauhti, mutta vieläkin taitaa inasen ennakoida pysähdystä. Jatkamme siis harjoittelua. Luoksetulon maahanmenoja treenattiin aksaputken avulla. Pysäytin Ruffen pari metriä itsestäni antamalla ison käsiavun. Ruffe meni hyvällä tekniikalla eteenpäin syöksyen ja etupää edellä maahan, paljon parempi suoritus kun uskalsin edes toivoa. Luoksetulon seisominen treenattiin kertaalleen nameja heittelemällä. Zetassa (ilman käännöksiä) seisomaan jääminen oli tosi hyvä, maahanmeno olisi saanut olla hiukan nopeampi ja istumiseen annoin avun. Testasin myös Ruffen kuulolla oloa. Heitin namin, jotta sain Ruffen kauemmas ja kun se oli tulossa takaisin, käännyin selin ja komensin joko maahan tai seisomaan noin kaksi metriä itsestäni. Tarkkaan en nähnyt miten suoritti, mutta oikean asennon se teki joka kerta. Yllätyin, sillä arvelin, että Ruffe olisi valunut viereeni perusasentoon, mutta ei, kuulo oli päällä. Lopuksi tehtiin vielä ohjattu nouto. Eini vei kapulat puoliympyrän muotoon ja lähetin lyhyeltä matkalta merkille ja siitä noutamaan. Vasemmalle lähti melko suoraan, mutta oikealle tuli hieno kaarre. Palautukset nopeat ja hyvät suorapalkalle. Hyvä treeni!

Ihan loppuun tehtiin vielä paikkamakuu, johon tällä kertaa pääsi Gust. Hiukan jännittyneen oloisena se makoili, kävin palkkaamassa muutaman kerran enkä mennyt kovin kauas. Ei ole pitkään aikaan paikkamakuuta treenattukaan.

Treenien jälkeen kävin viemässä pojat kotiin ja jatkoin itse noutajien tokotreeneihin Linnunlahdelle. Minua oli pyydetty kouluttajaksi ja kiva oli moinen pesti vastaanottaa. Paikalla oli 2 noutajaa, aussi ja 2 shelttiä. Pari tuntia kului kivojen koirien ja innostuneiden ohjaajien parissa. Uskoisin, että toimivat vinkitkin löytyivät ainakin useimpiin juttuihin. Vielä marraskuussa on toinen koulutuskerta saman porukan kanssa, hieno juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti