28. lokakuuta 2014

Ruffelle kehuja

Tänään aksassa tehtiin hieman piirroksesta muunnettua rataa. A-este ei ollut käytettävissä, niin sen tilalle tuli keinu ja putki siirrettiin kulkemaan piirroksesta katsottaessa keinun alapuolelle. Tuomaksen vinkkien mukaan esteelle 4 tehtiin vastakäännös, kasille lähetys kepeille ja sitten persjättö - niisto ysille, kymppi vastaanottovalssilla. Esteelle 13 vastakäännös ja tiukka kropan kääntö putkeen 15. Este 18 tehtiin piirroksesta poiketen takaa.

Päivän treenirata: Tuomas Haverila
Ja nämä kaikki onnistui meiltä hurjan hyvin! Ruffen voi huoletta lähettää vaikeastakin kulmasta kepeille ja myös jättää sinne pujottelemaan itsenäisesti. Vielä pujotteluun kaivataan hiukan matalampaa asentoa ja sen treenaamiseksi saatiin Tuomakselta hyvät vinkit. Hurjasti Ruffe sai kehuja sekä Tuomas-koutsilta että treenikavereilta Sadulta ja Kaisalta. Viime keväästä on tapahtunut hurjaa kehitystä. Ruffe tulee nyt hyvin ohjauksiin, joten käännökset ovat vauhdikkaita ja säpäköitä. Selkeästi koiraan on myös tullut varmuutta ja radanlukutaitoa. Siis siitäkin huolimatta, että koko kesänä ei juurikaan treenattu. Ruffe on kuulemma nyt ihan valmis starttaamaan aksakisoissa ja oikeasti sille on nyt kisat jostakin löydettävä.

On kyllä muutkin ryhmäläiset kehittyneet. Meillä on nyt hurjan hyvä ja tehokas aksaryhmä sekä hyvä ja innostava koutsi. Oikeastaan harmittaa muuttaa joulukuussa pois, tässä porukassa on hienoa harrastaa.

Viime perjantaina huomasin tokoryhmän treeneissä että ruutu ei olekaan enää Ruffelle selkeä juttu. Sitä ollaan nyt treenattu pihalla ja nyt alkaa homma taas toimia. Lisäksi se jäi jotenkin oudosti tunnarissa tuijottamaan liikkuria ja selkeästi kaarsi kapuloille kuin liikkuria väistäen. Haisteli kyllä tehokkaasti ja palautti oman kovalla vauhdilla, mutta joku tuossa menossa mätti. Täytyy nyt tehdä treenejä siten, että ihmisiä seisoo keskellä kenttää vähän joka puolella.

Gustin kanssa ollaan myös treenattu ruutua ja ruutuun meno alkaa olla melko hyvällä mallilla. Sisätokoissa ollaan harjoiteltu eteentuloa ja kapulan pitoa sekä luovutusta. Myös kaukojen tekniikkajumppa on nyt ollut ohjelmassa melkein joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti