12. helmikuuta 2015

Tehokas käsitargetti

Korrien tokokurssin jälkeen otin lusikan kauniiseen käteen olohuoneessamme ja niin Ruffe ja Gust oppivat käsitargetin noin viidessä minuutissa. Ruffe pystyy tekemään sen jo seuraamisesta, Gustin kanssa ollaan vielä paikallaan. Parasta kuitenkin, että käsitargetin avulla tehty liikkeestä maahanmeno on Ruffella aivan jäätävän hieno plätsähdys. En ole edes kroppa-avulla saanut läheskään niin hyviä ja salamannnopeita maahanmenoja sille. Ei tarvi miettiä millä tiellä jatkaa... Todennäköisesti opetan myös liikkeestä istumisen ja seisomisenkin uusiksi tuon käsitargetin avulla.

Idea on siis, että koira hypähtää seuruussa koskemaan nenällä muutaman sentin nenän yläpuolella olevaan avokämmeneen ja samaan aikaan saa käskyn "maa" (tai istu tai seiso). Koiran kroppa rentoutuu hypähtäessä ja sen takia nopea jäävä liike on paljon helpompi tehdä kuin jännittyneellä kropalla. Itse asiassa maksimaalisen nopeat liikkeet eivät ole edes mahdollisia, jos kroppa ei ole rento. Käsitargettia ei ole tarkoituskaan häivyttää lopullisesti. Välillä se siinä on ja välillä ei. Kulkee mukana koko tokouran, samoin kuin ruudun kosketusalustakin. Niihin ei jäädä kiinni, eikä niiden puuttuessa saa mennä varvas suuhun, mutta aina silloin tällöin ne ilmestyvät vahvistamaan liikkeitä.

Keskiviikkona ja tänään aamulla käytiin siis treenailemassa Ojangossa. Gustin kanssa on keskitytty perusasennon kontaktiin, sivulta maahanmenoon, paikallaoloon, ALO-hypyn seisomisesta perusantoon tuloon sekä liikkeestä seisomaan jäämiseen. Bonuksena Gust on saanut tehdä vaihtelevasti ruutua suorapalkalle, luoksetuloa suorapalkalle ja noutoakin suorapalkalle. Tänään sai tehdä myös tunnarin, josta selviytyi hyvin vaikka tikkuja oli paljon sikinsokin.

Ruffen kanssa ollaan hiottu liikkeestä maahanmenoa, kuten alkuun kerroin. Lisäksi ollaan vahvistettu seisomista ja treenattu luoksetulon stoppia sekä kaukoja. Ohjatun vauhti kapulalle on nyt hyvä, mutta edelleen on tehty kilpajuoksujakin. Myös merkin arvo on kasvanut koiran silmissä hurjasti. Välipalana on saanut tehdä ruutua, vauhtinoutoa ja tunnarin.

Tänään aamulla tehtiin Ruffen kanssa osa AVO-luokkaa kisamaisesti. Liikkeet:

Liikkeestä maahanmeno: Hyvä maahanmeno, mutta oli aika kierroksilla ja seuruussa hieman edisti.
Nouto: Tämä hyvä, otti jopa katsekontaktin kapulan heiton jälkeen! Eteentulo inasen vino, perusasentoon hyvin.
Hyppy: Ei istunut kuin toisella käskyllä vasta, eteentulo vino.
Seuraaminen: Vain viitisen metriä ja sitten sai palkan. Edisti hieman.

Ruffe lähti hurjan hyvin mukaan sosiaaliseen palkkaukseen, etenkin siitä olin todella tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti