14. helmikuuta 2015

Paimennusta ja PiskiPajaa

Torstaina illalla käytiin Somerolla paimenessa. Treenit oli hallissa. Ruffe oli hyvin kuulolla Samulin kanssa. Marika ohjasi Gustia, joka näytti hyvin totiselta työmieheltä. Pikkasen lampaat kuitenkin Gustia vielä jännittää jos ja kun lähelle joutuu.

Torstaina oli itselläni ollut tosi kylmä koko päivän ja kun Somerolta ehdittiin kotiin, niin oksennustautihan se tuli. Puoleen päivään perjantaita juoksin sängyn ja vessan väliä, sen jälkeen sain unta. Loppupäivä kului toipuessa. Toivottavasti en tartuttanut kovin montaa ihmistä. Samuli selvisi pelkillä perjantai-illan vatsanväännöillä tästä viruksesta.

Tänään lauantaina käytiin aamuyhdeksältä poikien kanssa PiskiPajalla treenaamassa. Tykkään hallista ja alustasta ja hyödynnän sitä kyllä jatkossakin.

Gustin treeni:

Jäävien asentoja: Namileikillä istu, maahan ja seiso. Yksi virhe (tarjosi maahanmenoa istumisen sijaan).
Ruutuunmeno: Hitsit, alkaa taas ennakoida ja kääntyillä heti ruutunauhan jälkeen. Täytyy kysyä Oililta maanantaina jotakin tähän. Hiirimattokin on edelleen ostamatta... Saatiin kuitenkin pari hyvää toistoa mihin lopetin.
Liikkeestä maahan ja seisomaan: Maahanmeno tosi hyvä, seisomisessa otti nähdäkseni kaikissa toistoissa askeleen sivulle. Tämä myös maanantaina Oilin silmien alle (saattaa myös olla yks maanantain kisatreeniliikkeistä jos oikein arvailen).
Hidas seuraaminen: Suht pitkä pätkä, jossa muutamia käännöksiä. Alun jälkeen löysi hyvän rytmin, tai ainakin luulen niin (en luonnollisestikaan näe koiraa).
Perusasennon kontakti: Todella hyvä kontakti, vaikka olin ensin hyppyesteen ja sitten ruudun edessä. Mulla oli vaivihkaa asetettu pallo kainalossa ja palkkasin sillä. Saa nähdä maanantaina, että kestääkö tämä oppi vielä häiriötä.
Tunnari: Noin 15 väärää tikkua sikin sokin ja oma välissä. Jäin odottamaan noin puoliväliin ja laitoin yhden namin maahan. Kutsuin Gustin syömään namin ja annoin sen jatkaa oma-aloitteisesti tikuille. Hyvä asenne, juuri sopiva rauhallinen vauhti. Ei sorkkinut vääriä tikkuja yhtään, otti oman varmasti kun kohdalle osui ja toi hyvin. Hieno!
Perusasennosta maahanmenoja ja paikallaolo: Meni hyvin ja hyvään asentoon maahan, ei korjattavaa. Paikkis yksinään maaten pari minuuttia. Kävin useasti palkkaamassa. Oli tosi hyvä, ei liikkunut, eikä ollut muutenkaan levoton. Perusasentoon tulo myös hyvä.
Luoksetulo: Suora luoksetulo eteen ja toinen suorapalkalle. Loppuun leikkiä ja autoon.

Ruffen treeni:

Ensin kisamaisesti muutama liike:
Nouto: Hieman levoton heitettäessä, jäi kiinni kapulaan. Hyvä vauhti mennen tullen. Eteen hieman vino. Hyvä luovutus ja hyvä perusasento.
Hyppy: Jää tosi lähelle estettä, mutten jaksa ruveta korjaamaan kun kissamaisesti tulee yli kuitenkin. Eteentulo karsean vino. Perusasentoon hyvin.
Kaukokäskyt: AVO-kaukot noin kymmenen metrin matkalta. Hyvä maahanmeno jätössä. Istumaannousut tosi hyvät, maahanmenot saisi olla nopeammat.
Seuraaminen: Muutama metri seuruuta ja siitä palkka.

Sosiaalinen palkka toimi taas tosi hyvin, Ruffe oli innostunut ja teki hienosti. Kisamaisen jälkeen tehtiin suoraan lopputreeni:

Merkki + ruutuunmeno: Ekalle merkille epäröiden ja hieman huono vauhti, kutsuin pois. Toisella meni hyvin ja palkkasin. Kolmannella pääsi merkiltä ruutuun. Hieno liike!
Jäävät: Maahanmeno käsitargetilla, on kyllä huikean hyvä. Kokeilin käsitargettia myös seisomiseen, mutta plätsähti innostuneen näköisenä maahan. Täytyy harjoitella myöhemmin erikseen kunhan tuo maahanmeno vielä vahvistuu lisää. Tehtiin sitten ilman käsitargettia seisominen ja istuminen. Ihan ok.
Ohjattu nouto: Hyvä merkillemeno. Hiukan hetsasin kapulalle (yy-kaa-koo), hyvä vauhti sekä oikealle että vasemmalle. Tämä on nyt tosi kiva!
Nouto: Pari noutoa sekä normikapulalla että ohjatun kapulalla. Toi kerran eteen vinosti, toisen kerran paremmin, kolmas vauhtinoutona.
Luoksetulon stoppi: Ensin seisomisen muistuttelua peruuttamalla. Ihan ok. Seisomisen kestoa tehtiin niin, että heittelin muutaman namin Ruffen eteen. Nameja ei tietenkään saanut ottaa ennen lupaa, eikä liikkua muutenkaan. Kerran liikkui tassu, josta huomautus. Sitten namileikillä stoppitreeniä, tässä toimii hyvin. Lopuksi luoksetulo, josta stoppi. Parempi kuin koskaan aiemmin, muttei vieläkään tarpeeksi hyvä. Käsky on nyt suullinen.
Seuraaminen: Takapäänkäyttötreenissä paljon vasemmalle käännöksiä ja pyörimisiä. Aika kivasti teki. Paljon palkkaa hyvistä käännöksistä. Täyskäännökset oikealle hyvät.
Loppuun leikkiä ja autoon.

Kohta lähdetään Gillerbergetille lenkkeilemään ja huomenna tehdään kolmen tunnin vaellus, jos vaan sää ja oma olotilani yhtään suosii. Maanantaina palaillaan treenien pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti