18. elokuuta 2014

Kesälomareissu nro 3

Kolmas ja tällä erää viimeinen kesälomaviikkomme kului saaristomaisemissa Rymättylässä sekä maatalousmaisemissa Somerolla. Reissuun lähdimme perjantaina 8.8. ja vietimme yön Vierumäen Scandicissa. Koirat ovat jo niin tottuneet matkusteluihin, että osaavat olla ja käyttäytyä vaikka käytäviltä kuuluu ääniä. Hotellissa oli myös paljon muita koiria todennäköisesti Helsingin ison näyttelyn vuoksi. Gustista englanninbulldog oli todella epäilyttävä otus, piti alkuun hiukan pöhistäkin.

Lauantaina vietimme Woollandiassa pentupäivää. Porukkaa oli paljon paikalla, sää suosi, seurusteltiin, syötiin ja tottakai paimennettiin. Ruffen ja Samulin treenejä en tällä kertaa kovin paljon ehtinyt nähdä, mutta hyvin poikanen oli ilmeisesti hommansa hoitanut. Gust kävi kolmesti pyöröaitauksessa. Hiukan kuumui ja ajoittain itselläni oli homma epäjärjestyksessä, mutta saatiin hyviäkin hetkiä aikaiseksi. Gust on kuuliainen lampaille mennessä ja poistullessa, se on tällä hetkellä minusta tärkeintä. Kiitos vaan Virpi kun käskit vahvistaa pikkupennusta asti sille "odota"-käskyä sekä opettaa takana kulkemisen. Helpottaa kummasti.

Gust. Kuva: Marika Klossner.
 Woollandiasta keräilimme itsemme sunnuntaiksi Rymättylään Virpin ja Karlin vieraaksi. Gun (Sturesdotters-kennelin omistaja) oli myös saapunut Ruotsista viettämään viikkoa Suomessa koiriensa Majsanin ja Rappin (Gustin isä) kanssa. Viivyimme Rymättylässä keskiviikkoon ja päivät kuluivat tottakai paimennusten ja koirien parissa. Hauska "välikohtauskin" sattui heti alkuunsa kun Gun kyseli millainen Ruffen työmotivaatio lampailla on. Välittömästi kysymyksen jälkeen Ruffe ponkaisi ulos avoimesta ikkunasta kun kuuli ulkoa Virpin pillin ääntä ja todennäköisesti myös lampaiden määkimistä. Työmotivaatio tuli jo sillä aika selväksi :D Gust hyppäsi ikkunasta Ruffen perässä ennenkuin kukaan ehti kissaa sanoa, mutta molemmat selvisivät onneksi ilman loukkaantumisia. Pudotusta ikkunan ulkopuolella oli kuitenkin 2.20 metriä, joten toivottavasti Gustin kasvavalle luustollekaan ei käynyt kuinkaan. Tästä lähtien ikkunat ovat vain pienesti raollaan jos lampaita on kymmenen kilometrin säteellä...

Keskiviikkona ajeltiin koko porukalla Woollandiaan, jonne saapui muutamia Sturesdotters-kennelin alkuperää olevia koiria Gunille näyttäytymään. Gustin perhe oli kokonaisuudessaan koolla. Oli tosi mukavaa. Gust kävi kahdesti lampailla, ensin isolla pellolla ja sitten pyörössä. Hyviä hetkiä saatiin taas aikaiseksi ja isolla pellolla lampaiden edellä peruutellessa oma olotila tuntui paremmalta kuin pyöröaitauksessa.

Perhepotretti. Vasemmalta Gust, Aune, Akseli, Prii sekä Taimi-äiti ja Rapp-iskä. Kuva: Marika Klossner.
Torstaina ja perjantaina Woollandiassa oli paimennuskisat. Olin molemmat päivät tuomarin (Päivi Nietosvaara) sihteerinä ja opin aivan valtavasti asioita. Päivi jaksoi selittää kaikenlaista sekä kisaamisesta ja säännöistä, että paimennuksesta yleisesti. Todella arvokas kokemus minulle, käytännössä lähes 14 tuntia paimennuksen teoriaa tuli käytyä läpi rauhalliseen tahtiin esimerkkien avulla. Ruffe oli molemmat päivät Samulin kanssa töissä varikolla, erinomainen kokemus myös heille.

Illat Woollandiassa saunottiin, syötiin ja jutusteltiin koirien juostessa vapaina pitkin pihaa. Oli todella kiva tutustua Gunsaniin ja nyt on jo sovittu vierailu Ruotsiinkin valmiiksi. Yksi parhaista lomaviikoista mitä meillä on ikinä ollut. Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan ja lauantaiaamuna lähdettiin ajelemaan kotiinpäin. Tosin minä ja Gust jäätiin vielä matkan varrelle Hartolaan HSKH:n tokoleirille Ruffen ja Samulin jatkaessa kotiin. Siitä sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti