27. kesäkuuta 2014

Ruohokenttä

Tänään käytiin Einin kanssa treenaamassa Marjalan ruohokentällä. Kumpikaan koiristani ei ole aiemmin juuri nurmikolla treenannutkaan kotipihaa lukuunottamatta, joten tämä kenttä on hyvä "löytö" Einiltä. Paikoitellen ruoho oli jo kovasti ylipitkäksi kasvanutta, vain kentän keskellä oli ihan lyhyttä, tallottua nurmea.

Ruffelle laitettiin merkki ja ruutu tuohon ylipitkään ruohikkoon ja vaikea niitä oli löytää. Merkki ei ollut millään sattua koiran silmään ja Ruffe kävi vauhdissa tarkistamassa jonku paperinpalankin kun ei meinannut törppöä löytää. Ruutuun lähti niin hyvin, että kuvittelin sen olevan helppo juttu, mutta ohi oli mennä ja vasta viime hetkessä korjasi tiensä ruutuun - sivulta. Olipa siis hankalaa, mutta toisaalta piristävää että haasteita tulee ja huomaan että nurmikolle on päästävä treenaamaan. Korjaustoistojen jälkeen tehtiin vielä jääviä "zeta-tyyliin" ja kaukoja ihan läheltä.

Pentuja varten siirrettiin ruutu tallotulle alueelle ja hienosti ja sähäkästi pikkupojat Gust ja Grimm kosketusalustalle löysivät. Pennut tekivät myös seuruuta, luoksetulon ja tunnarin. Grimm näyttää edenneen huimasti ja pääsee kohta jo tekemään "ihan oikeaa" tunnaria. Gust saa vielä harjoitella jonkun aikaa tikkukasan kanssa ennenkuin alan "rauettamaan" sitä. Gust teki myös n. 15 sekunnin "paikkamakuun", malttoi hyvin vieraalla kentälläkin. Pentujen kanssa myös leikittiin paljon, etenkin Grimm on saanut kivasti voimaa lisää liikkeeseen, saalisvietti on vahvistunut ja lelut saavat kyytiä. Gust on aina valmiina leikkiin ja valitsee palkaksi ehdottomasti pallon namin sijaan - siitä ei ole epäilystäkään.

Treenien jälkeen ajeltiin Mertalammen maastoihin ja Grimm pääsi etsimään ensin Einiä ja sitten vielä minua pusikosta pari kertaa. Hyvin nenä aukesi ja piileskelijät löytyivät. Lopuksi lenkkeiltiin n. tunnin verran ja kierrettiin lampi. Pojat juoksivat ja kävivät uimassa. Nyt on tyytyväiset koirat ja iloinen omistaja kotona!!

Olen pähkäillyt Ruffen kaukojen kanssa kun tuntuu ettei toivottua lopputulosta pelkällä tekniikan hinkkaamisella ja taka- tai sivupalkalla tule. Päädyin siihen, että Samuli on kyykyssä koiran takana ja pitää kevyesti käsiä takatassujen päällä. Tällöin Ruffen ajatus on edes hiukan noissa takatassuissa ja huomauttamalla takajalan liikkumisesta se on nyt tehnyt hyviä toistoja. Jatkan siis tällä tiellä jonkin aikaa, jatkossa Samuli on tarkoitus "häivyttää pikkuhiljaa pois" esim. asettamalla hihna tai naru takatassujen päälle.

1 kommentti:

  1. Paimennuksesta sun muusta koulutuksesta en ymmärrä tuon taivaallista. Ruffen ja Gustin rapsuttamisesta ja paijaamisesta jotakin. Tuntuu jotenkin molemminpuoliselta mukavalta. Koirahistoriatttomalle ihmiselle tosi mukavaa koiriin tutustumista. Hienoja koiria rapsuttajankin näkökulmasta. Samulin Anisi-äiti

    VastaaPoista