6. kesäkuuta 2014

Paimennusleiri

Viime viikon keskiviikkoaamuna pakkasimme tavaramme Citikkaan ja sen katolle laitettuun suksiboksiin ja suuntasimme kohti Sipoota. Immersbyn tontti on nyt meidän :D Vielä kun joskus saisi siihen talon rakennettua...

Sipoosta ajoimme Perniöön ja sieltä torstai-iltana Someron kautta Ruotsin laivalle. Virpi liittyi Kuun (Ruffen sisko) kanssa matkaseurueeseemme. Hyvin mahtui 3 koiraa häkkeihinsä, 3 ihmistä ja tavarat, ei tehnyt tiukkaakaan.

Laivamatka meni hienosti ja yö nukuttiin hyvin. Aamulla ajettiin Uddeniin suoraan pellolle jossa Derek oli jo aloittelemassa koulutusta. Samuli ja Ruffe saivat hyvää oppia perjantaina ja lauantaina, 2 x 2 pitkähköä paimennussettiä. Toki lisäksi kaikki mahtavat keskustelut muiden kurssilaisten kanssa. Marikalle ja Kimmolle suurkiitos leirin järkkäämisestä.

Derek tykkäsi Ruffesta kovasti ja tuli kysymään sen taustoja. Sanoi, että sillä on hieno tyyli ja se käsittelee kivasti lampaita, vaikka toki onkin ihan koulutuksen alkutaipaleella. Hauskaa oli, että tietämättä sukulaisuudesta, Derek kehui hurjasti myös Kuun tyyliä. Toki Kuu on muutenkin todella taitava, hienosti koulutettu paimenkoira. Derekin mukaan Samulikin tekee jo paljon asioita hyvin, mutta auktoriteetti ei riitä tällä hetkellä Ruffeen ja se paimentaa osin vain itselleen, ei yhteistyössä Samulin kanssa. Derek näytti "kädestä pitäen" miten luodaan painealueita maahan ja miten saadaan koira toimimaan halutulla tavalla. Ja Ruffe toimi. Ei paimennuksessakaan tarvita huutamista tai räyhäämistä vaan taitoa, pätee kaikkeen eläinten kanssa tekemiseen.

Pikku-Gustkin pääsi lauantaina hetkeksi lampaille. Vauhtia riitti ja se sai pienen muistutuskopautuksen leuan alle että lampaita ei tulla näykkimään. Uskoi ainakin hetkeksi. Derek sanoi pitävänsä myös Gustista kovasti, se toimii comebye-suuntaan hyvin, mutta away:ssä yrittää leikata kohti lampaita. Siitä ei saa tulla tapa.

Kivaa oli, kivoja ihmisiä, huippukouluttaja, kivoja ja taitavia koiria, aivan ihana isäntäpariskunta ja hieno talo. Koirat viihtyivät ja me viihdyimme.

Sunnuntaina pysähdyttiin vielä Somerolle ja Virpin ohjauksessa sekä Ruffe että Gust kävivät kahdesti lampailla. Ruffe oli hiukan väsyneen oloinen ja kierroksia alkoi jo olla liikaa. Gust oli hiukan rauhallisempi kuin lauantaina ja sain sen jopa hiukan tottelemaan odota-sanaa. Toki käytin tilaisuuttani hyväksi ja hoin sitä silloin kun näytti että pentu muutenkin pysähtyy.

Kotiin päätyi melko koomassa oleva porukka sunnuntai-iltana.

Gust (kuva Marika Klossner)
Gust Derekin opissa (kuva Marika Klossner)
Gust (kuva Marika Klossner)
kurssilaisia (kuva Marika Klossner)
Samuli ja Ruffe (kuva Marika Klossner)

3 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia, tuli hirmuinen kytö päästä mukaan jollekin Ruotsin reissulle! On tuo ihmeellinen laji kun tälleen imee mukaansa, huh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muaki kyllä varoitettiin tästä etukäteen joten ei voi kuin itseä syyttää :D Eikä Samulikaan montaa kertaa aidan takana katsonut, kunnes siirtyi sisäpuolelle ja jäi koukkuun.

   Poista
 2. Hyvä bloki, kuvat kertovat paljon.Auttaisko Samulille pieni massakuuri. :-)

  VastaaPoista