19. kesäkuuta 2014

Blogi salaiseksi?

Ihan yht'äkkiä kesken työpaikkaruokailun tuli mieleen että kukahan tätä Ruffen ja Gustin blogia lukee. Tilastojen perusteella muutamia muitakin kuin minä, Samuli tai Samulin äiti (terveisiä!!) :D

Pari ystävääni on salannut bloginsa, onneksi olen päässyt kuitenkin lukijoiden joukkoon. Pitäisikö blogi olla salainen, miksi? Facebookiin ei kuulemma kannata etukäteen hehkutella lomareissuja murtovarkaiden takia, entä blogiin? Tulisiko treeneistä viiltävämpiä analyysejä, jos blogi olisi vain suppean lukijakunnan ulottuvilla? Todennäköisesti ei, en ole kaunistellut tai jättänyt hehkuttamatta tähänkään saakka. Tosin Samuli muutama kuukausi sitten kommentoi etten saisi kirjoittaa pikkutyttömäisiä hiphei-päivityksiä, mutta kirjoitan niitä kumminkin jos hipheiltä tuntuu. Moniko tämän blogin kirjoitus tupsahtaa vahingossa tietokoneen ruutuun googlaamalla? Varmasti joitakin, joissa otsikkona jotakin yleistä, kuten "river ruffe" (joka siis on suomeksi kiiski) "jäljestys" tai "suolitukos" (päivitys, jolla näyttää olleen ihan hurjasti lukijoita).

Mitä hyötyä on siitä, että tämä blogi on julkinen? Tällä hetkellä ei varmaan juuri mitään. Onhan se niin, että yhtään säännöllisemmin tätä blogia seuraavat varmasti vain muutamat ystäväni jotka halutessaan voisivat pyytää lukuoikeuden salattuunkin blogiin.

Itse luen mielelläni silloin tällöin myös minulle tuntemattomien ihmisten koirablogeja, lähinnä koulutusvinkkien toivossa. Erityisen arvokkaita ovat koulutuspäivistä kirjoitetut muistiinpanot joista olen joka kerta ollut hurjan kiitollinen kirjoittajalle. Valitettavan harvoin tulee kuitenkaan kommentoitua ja kiitettyä... Tällä hetkellä kahlailen myös esim. omakotitalon rakentamisesta kertovia blogeja ja olen saanut niistä arvokasta tietoa. Valitettavasti itse olen ollut niin laiska etten ole mitään saamiani koulutusvinkkejä tänne kirjoittanut. Olisi pitänyt, ehkä joku olisi hyötynyt.

Tässä pähkäillessä toivottelen kaikille oikein mukavaa juhannusta!

4 kommenttia:

 1. Mä kannatan julkisia blogeja!

  VastaaPoista
 2. Minäkin kannatan julkisia blogeja. Tulee mieleen että ihmisellä, joka laittaa bloginsa salaiseksi on todellakin jotain salattavaa. Moni kertoo salaavansa treenibloginsa siksi, että pystyisivät kertomaan treeneistään yksityiskohtaisemmin. Miksi blogi pitää tällaisessa tapauksessa salata? Eikö haluta paljastaa ulkopuolisille miten ja kuinka usein treenataan, eikö metodit kestä aina päivänvaloa, vai halutaanko kenties sanoa jotain mitä ei ole pokkaa sanoa julkisesti?

  Naurettavimpia on henkilöt jotka salaavat oman bloginsa mutta ovat kyllä kärkkäästi kommentoimassa ja kritisoimassa muiden julkisissa blogeissa. Ehkä juuri tämän tyyppisten ihmisten takia blogeja salataan?

  VastaaPoista
 3. Jos julkista blogia tullaan kommentoimaan syyttävä sormi pystyssä tai käydään vain kyyläämässä, jotta voi puhua paskaa selän takana, koen todellakin "hyväksi syyksi" muuttaa blogi salaiseksi. Minulla ei ole mitään salattavaa ja jos joku haluaa tietää meidän elämästä jotain, osaa varmaan kysyä suoraan.

  VastaaPoista
 4. Varmaan riippuu ihan itsestä miten haluaa, eihän niitä päiväkirjojakaan juuri muille näytetä.. Mutta olkoon meidän blogi nyt vielä julkinen, ainakin toistaiseksi. Vaikka toki kirjoitankin lähinnä itseäni varten.

  VastaaPoista