27. huhtikuuta 2014

Paimennuspääsiäinen

On ollut niin kiirettä että blogin päivittäminenkin on jäänyt. Ollaan tehty Ruffen kanssa muutamia hyviä tokotreenejä. Välttelen perusasentoja ja olen tehnyt paljon kierrättämistä tolpan tms. ympäri liikkeiden aluksi, vauhtitreenejä sekä temppuratoja. Toimii ja on pirun hauskaa. Olen myös oppinut taas uuden tavan leikkiä koiran kanssa ja sekin on pirun hauskaa. Kannattaa käydä katsomassa muiden treenejä, itsekseen kangistuu kaavioihin.

Gust-poikanen on jatkanut imutusseuruuta, tosin nyt kättä voi jo pieniksi hetkiksi nostaa ylös. Alkaa olla aika lähellä lelupalkkaan siirtyminen. Merkkiä Gust tarjoilee ihan itsekseen aina kun sellaisen jostain bongaa. Ruutu kiinnostaa myös kovasti. Noutokapulan pito on erinomainen. Kun saa sellaisen jostain varastettua, niin juoksee isokin kapula suussa pitkin poikin minne sattuu, yhtään pureksimatta. Nyt ollaan harjoiteltu tuomista ja muutamia kivoja onnistumisia omalla pihalla jo taskussa onkin. Häiriön sieto on hyvin vilkkaalla pennulla uskomattoman hyvä. Ei kiinnosta toiset koirat eikä ihmiset kun ollaan tultu "treenaamaan", ei vaikka olisi täysin vieras paikka. Myös pöhiseminen on jo käytännössä jäänyt pois kokonaan, vaikka toki isolla asenteella häntä kippuralla kentälle aina mennäänkin.

Enempi pääsiäisestä. Torstaina matkattiin Perniöön. Perjantaina vietettiin päivä Somerolla paimennuskurssilla. Ruffe kävi kolmesti lampailla ja Gust pyörähti myös kerran pellolla ja kerran pienemmässä aitauksessa. Kovasti syttynythän se on, joten komennus tuli laittaa kaappiin kasvamaan. Lauantaina ajelin Turkuun Kupittaalle jonne oltiin sovittu Jaanan, Rollen, Cindin ja Colan kanssa tokotreenit. Ruffe teki vain hiukan seuruuta, liikkeestä istumista, peruuttamista, ruudun ja merkkiä sekä lopuksi paikkamakuun Rollen kanssa. Arvelin, että koiruus on väsynyt matkustamisesta ja perjantain paimennushommista, joten en ottanut sille enempää. Gust kävi leikkimässä ja ilokseni Jaanan mielestä pentu oli juuri niin kiva ja hieno mitä itsekin olen ajatellut. Hyvin sähäkkä, nopea ja innokas.

Ruffen Rolle-velipoika oli hieno, muuta ei voi sanoa. Todella hyvää tekemistä, alkaa olla iso osa liikkeistä tai niiden osista hallussa. Vielä paikkamakuu varmaksi, ni se on siinä. Cindi taas varmaa Cindiä, iso moottori pienessä tytössä, toivottavasti parivaljakko Jaana & Cindi nähdään taas kesän SM-kisoissa menestymässä.

Tokojen jälkeen ajelin suoraan Somerolle jonne Samuli oli polkaissut pyörällä. Ruffe kävi kahdesti lampailla ja Gust kerran. Lampaita oli nyt enemmän ja se selkeästi rauhoitti Gustiltakin överihöyryt pois. Penneli oli itse asiassa aika pätevä, jopa ihan superpätevä. Ruffe tekee hienosti, mutta ihan ei Samulin auktoriteetti riitä lähettämään sitä hyvälle kaarelle. Lampaat vetävät magneetin tavoin ja kun koira tykkäisi kuljettaa, niin lähtee aina muutaman askeleen tulemaan kohti. Tähän pitää panostaa nyt paljon jotta pääsevät eteenpäin.

Sunnuntai lepäiltiin Perniössä maanantaita varten. Maanantaiaamusta ajeltiin Siuntioon Ruffen pentupäiville. Mukana oli myös Siian ensimmäisestä pentueesta koiria. Ja tottakai paimennettiin. Päivä oli lämmin, 20 astetta, mutta tilalta löytyi kiva uimakuoppa jossa koirat pääsivät vilvoittelemaan. Oli siinä vilskettä. Näin ensimmäistä kertaa sitten pentulaatikon Ruffen Judi-veljen. Siitä on kasvanut hieno poika, hyvin sähäkkä ja saalisviettinen pk-hakukoira. Syttyi lampaillekin heti.

Vetäisimme pääsiäisen hiukan pitkäksi ja keräilimme itsemme kotiin vasta tiistaina. Matkalla käytiin Sipoossa katsomassa myytävänä olevaa tonttia. Aika näyttää tuleeko siitä seuraava asuinpaikkamme vaiko ei. Gust kävi joka tapauksessa ensiuinnillaan, hermostui kun heittelin Ruffelle keppejä järveen :D
Gust hyppäs "tonttirannassa" uimaan
Paimennusta, leikkiä ja lenkkeilyä Anki-mummon (14 v) kanssa.
Tokoleikit Turussa
Ruffe paimentaa. Kuva Niina Virtanen.
Katse.. Kuva Niina Virtanen.
Poispäinajo. Kuva Niina Virtanen.
Kuljetusta. Kuva Niina Virtanen.
Tauolla. Kuva Niina Virtanen.
Ruffe ja Siia-äiti
Judi-veli
Gust-serkku karkas lammaslaitumelle. Kuva Jani Leisti.
Sade-sisko. Kuva Jani Leisti.
Muikku-sisko. Kuva Jani Leisti.
Kamalan paljon siianpoikasia. Kuva Jani Leisti.
Siian poikaset osaavat myös uida. Kuva Jani Leisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti