13. huhtikuuta 2014

Irlanninsusikoirat takaa-ajajina

Keskiviikkona Ruffen sijaan VarPSin tokotreeniin lähtikin Gust ja pääsi siten elämänsä ensimmäiseen ohjattuun treeniin. Gust oli toisena vuorossa ja intoa riitti. Keskittyminen ei ollut ihan niin hyvää kuin kotona, mutta jos nelikuinen pentu n. 10 min treenin aikana kahdesti jää noin pariksi sekunniksi katsomaan jotakin muuta, niin ei huono ollenkaan ;) Seuruussa jostain syystä painoi kovasti enkä saanut käteni asentoa siten että oltais tehty yhtä hienoa alkeisseuruuta kuin kotona. Pentuluoksetulo tehtiin myös ja pari ruutuun lähetystä lelupalkalle. Enimmäkseen kuitenkin leikittiin. Gust pääsi myös isojen koirien kanssa riviin paikallaoloihin. Me tehtiin muutama n. 10 sekunnin paikallaistuminen jossa "etenin" puolen metrin päähän pennusta. Loppuaika leikittiin kahden lelun leikkiä ja oltiin samalla häirikköinä muille. Tästä se sitten pikkuhiljaa alkaa...

Torstaina Grimm tuli meille hoitoon ja vauhtia riitti. Kävin koirien kanssa n. tunnin lenkin Pärnän maastoissa. Gust juoksi pihalla jotenkin päin Ruffea niin että Ruffe ontui jonkun aikaa takajalkaansa. Ontuminen loppui nopsaan, mutta jätin varmuuden vuoksi aksatreenit väliin.
Gust ja Grimm
Perjantaina treenasin Pärnän ulkokentällä Ruffen kanssa tuolin kiertoa, merkkiä, ruutua, jääviä, tunnarin sekä luoksetulon. Tuuli ja hiukan ripsotteli vettä, mutta ei se haitannut. Jäävissä minun pitää nyt skarpata. Käsky ja apu tulevat liian samaan aikaan enkä tällä tavalla pääse avuista eroon. Nyt on edettävä. Gust pääsi liinassa leikkimään ja tekemään maahanmenoja sekä istumista. Harjoiteltiin myös lelusta irrotusta. Häiriötä oli kun porukkaa tuli treeneihin, mutta ei Gust huomannut sellaista ollenkaan.

Poikien treenien jälkeen vedin JoAn tokoryhmän viimeisen treenin ja sen päätteeksi lähdettiin lenkkeilemään Ruffe, Gust, Grimm ja Nelli. Gust haukkui alkuun Nelliä aika paljon, kiihtyi kamalasti kun pääsi autossa istuskelun jälkeen lenkkeilemään ja samalla pelotti ja ihmetytti kun Nelli ei juurikaan hillumiseen reagoinut. Lopetti onneksi jossain vaiheessa sen räksytyksensä.

Kun tultiin kotiin, lähti Samuli vielä Ruffen kanssa ulkoilemaan. Parinkymmenen minuutin päästä lähdöstä Gust pyysi ulos ja kun avasin oven, niin näin Ruffen kyhjöttämässä aran oloisena pihaporttimme takana. Kävin päästämässä sen sisään ja arvasin heti että jotain on sattunut. Yritin soittaa Samulille, mutta puhelin pirisi kotona. Samuli tuli n. puolen tunnin kuluttua. Metsässä oli neljä irlanninsusikoiraa tullut vastaan ja porukalla lähteneet jahtaamaan Ruffea. Se oli hädissään juossut 1.5-2 km matkan Harinjärven rannasta kotiin. Mikä onni ettei Gust ollut mukana, susikoirat saalisvietissään olisivat todennäköisesti sen saaneet kiinni ja varmaan möyhentäneet. Mutta vitsit että harmittaa Ruffen puolesta ja suuresti toivon että noiden omistaja ymmärtää pitää tästä lähtien koiransa kiinni. Ei ole ensimmäinen kerta kun ovat jahtiin lähteneet ja Ruffenkin luo ovat karanneet ainakin kahdesti aiemmin. Tällöin Ruffe on kuitenkin pysynyt takanani "turvassa", joten saalistustilannetta ei ole syntynyt. Onni onnettomuudessa mitään ei sattunut, Ruffe pääsi kotiin eikä päätynyt susikoiran suuhun eikä auton alle.

Lauantaina käytiin aamusta snautseriryhmän tokotreenissä Ruffen kanssa. Koira oli aamulla vielä hiukan vaisu ehkä perjantain järkytyksestä johtuen ja ajattelin että käyn vain leikkimässä hallilla. Mutta Ruffe olikin intoa täynnä kun treenikentälle pääsi ja tehtiin alkuun pk-hyppyä (80 cm) ja sitten seisomaan jäämistä, seuruuta ja pari suoraa luoksetuloa lelupalkalle. Loppuun 2.5 min paikallaolo ryhmässä, olin vessassa piilossa. Tokotreeneistä jatkettiin Seijan kanssa esineruutuilemaan. Ruffelle tehtiin 3 esinepistoa. Ensimmäinen n. 10 m, toinen 20 m ja kolmas 50 m. Toisessa erehdyin palkkaamaan vaikka Ruffe tuodessa pudotti esineen ja kolmannessa se löysi, mutta lähti samantien juoksemaan palkalle esinettä ottamatta. Tätä jumpattiin sitten hetkinen ennenkuin saatiin onnistumaan. Ruffe oppii hyvät ja pahat todella nopeasti, joten tästä lähtien on oltava tarkkana ainakin niin kauan kuin esineruutu ei sille ihan 100 % selkeä juttu ole. Seijalla oli tosi hyvät ideat ja vinkit Ruffen esineruutuun ja myös Gustin kanssa aloittamiseen. Innostuin itsekin ihan uudella tavalla koko hommasta.

Esineruutuilemasta kurvasin nopeasti kotiin vaihtamaan koiraa ja lähdettiin Gustin kanssa pentutapaamiseen. Paikalla oli 2 kelpietä (Terra ja Riio), 3 bc:tä (Siri, Gust ja Grimm), aussi (Piki) sekä faaraokoira (Sampo). Kelpiet ja bc:t n. nelikuisia, Piki puolivuotias ja Sampo 10 viikkoinen. Käveltiin Onttolan hienoissa kangasmaastoissa reilu tunti ja pennut juoksivat ja leikkivät.
Pikkusen tuli väsy
Teholauantai päättyi illalla parin tunnin lenkkiin Ruffen kanssa. Lenkin lomassa tehtiin 2 esinepistoa ja käytiin tekemässä muutaman kerran aksakepit JoAn hallilla. Hiukan meille tuli kränääkin kun Ruffe ei meinannut lähteä hallista ulos. Se joskus tuota tekee kun treenit ovat olleet liian lyhyet hikipinkobc:n makuun.
Sunnuntaipäivän löhöilyä, lampaantaljalla tietenkin
Sunnuntai koomaillaan, lenkkeillään ja siivoillaan kotia. Gust söi aamuruuan kädestä ja esitti hitsin hienoja maahanmenoja. Sadepäivä, mutta mikäs siinä, antaa sataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti