4. huhtikuuta 2014

Ripuli

Kirjaimellisesti voihan kakka. Gust sairastui vesiripuliin keskiviikkona. Kaksi n. puolen litran kakkalammikkoa tuli vierashuoneesemme. Haju oli melkoinen, ette voi edes arvata... Soitin eläinlääkärille ja Gust sai 10 päivän antibioottikuurin varmuuden vuoksi. Ei kannata jäädä odottelemaan kun noin pienestä pennusta on kyse. Ruffe sairastui ripuliin sitten torstai-iltana, ei onneksi kestänyt kuin yhden illan. Attapectiniä annoin ja perjantaiaamuna oli kunnossa. Hiukan vaisuja molemmat olivat sairastellessaan Gust keskiviikkoillan ja Ruffe torstai-illan.

Itse olen ollut väsynyt viikonlopun pitkistä ajomatkoista. Ollaan treenattu pariin otteeseen, mutten ole kirjoittanut treenejä ylös. Sen muistan että Ruffen kanssa on tehty yksi todella hyvä tokon vauhtitreeni JoAn hallilla tiistaina (pitkiä matkoja, kiertoja, kapulan hakua hetsattuna, kilpajuoksua merkille ja ruutuun jne.). Keskiviikkona kotitokoiltiin ja torstaina käytiin Linnunlahden kentällä. Sekin kerta alkoi hyvin, sitten tuli muutama huonompi "lomps-suoritus" ja loppuun otettiin koko pitkän kentän mittainen luoksetulo, niin saatiin fiilis taas kohdilleen. Enempää tai tarkemmin en nyt jaksa analysoida. Itsellä ei ollut tarpeeksi selvät sävelet treenistä etukäteen ja silloin homma ei ikinä ole toiminut kunnolla.

Gust kävi harjoittelemassa kaupungilla kävelyä torstaina illalla. Joensuun tori raikui, kun otin pennun autosta ja lähdettiin kävelemään. Kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle piti haukkua ja pöhistä. Onneksi minuutin parin jälkeen penneli totesi, että turhaahan tuommoinen on ja loppuajan käveli ihan reippaasti ja suht nätisti. Ohikulkijoiden perään ryntäilynkin lopetti kun huomasi ettei kukaan kiinnitä siihen huomiota kuitenkaan. Näitä kaupunkikävelyitä tarvitaan nyt lisää.

Gust on edistynyt tokossa kuin varkain vaikka kovin vähän me ollaan harjoiteltu. Tällä hetkellä se osaa istua, mennä maahan käsiavulla (tärkeää! kyynärpäät edellä), seuraamisessa kestää muutaman sekunnin käden noston, kiepsahtaa perusasentoon ja pitää tunnaritikkua, metallikapulaa sekä puista noutokapulaa. Noutokin onnistuu muutaman metrin matkalta ellei saa päähänsä omia kapulaa itselleen. Sellaistakin on nähty :D Paikallaoloajat istuen ja maaten lasketaan vielä muutamissa sekunneissa. Näiden lisäksi ollaan harjoiteltu eteentuloa, ruutua kosketusalustalle, sekä merkkiä. Merkin taidan nyt kuitenkin unohtaa kunnes saan Gustille hyvän ajatuksen ruudusta. Liikkeestä maahanmenoa on tehty maahanmenotreenien yhteydessä.

Ennenkaikkea paljon on leikitty ja pidetty yhteiset tekemistuokiot lyhyinä ja hauskoina. Ollaan käyty hallilla ja kentillä paljon myös ihan pelkästään leikkimässä ja olen alkanut opettaa, että seisomaan jähmettymiseni tarkoittaa että kohta pallo tai muu lelu lentää. Lyhyesti ollaan treenailtu, jotta kertaakaan ei ole into tai keskittyminen lopahtanut. Hyvälle perustalle on helppo myöhemmin rakentaa.

Aksa on jäänyt vähälle. Perjantaiaamuna käytiin Ruffen kanssa tekemässä torstairyhmässämme ollut treeni. Torstain ohjattu treeni jäi väliin sillä yskin koko keskiviikko-torstai yön ja olo tuntui liian veltolta jotta olisin lähtenyt aksakentälle pinkomaan. Ensimmäinen "otos" meni hyvin (kepeillä oli suorapalkka ja kontakteilta sai myös palkkaa), mutta sen jälkeen tuli taas ongelmia Ruffen liiallisen irtoamisen kanssa (mm. esteeltä 12 puomille, esteeltä 13 A:lle, esteltä 8 seiniä hipoen putkeen) enkä oikein keksinyt niihin hyviä ratkaisuja. Ja tottapuhuen puhtaasti kurittomuudelta tuo irtoaminen alkaa vaikuttaa vaikka toki minun ohjauksessakin parantamisen varaa on. Puolikkaat kepit onnistuivat hienosti osana rataa, siitä olen tosi tyytyväinen. Ehkä jatkossa kuitenkin näissä omatoimitreeneissä teemme vain jotakin lyhyttä pätkää ja sellaista minkä varmasti itse osaan, menee liikaa sähläämiseksi kun kukaan ei ole neuvomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti