7. tammikuuta 2016

Kyllä irtoaa

Pitkästä aikaa eilen päästiin Ruffen kanssa Hinnin treeneihin joulutauon jälkeen. Rata näytti tältä ja idea oli, että ohjaaja saa liikkua ainoastaan harmaalla merkityllä pienellä alueella:

Ratapiirros: Hinni Ruottu
Tällä kertaa treeni näytti piirroksessa kinkkiseltä, en keksinyt että miten ihmeessä koiralle saa kerrottua että kierrä hyppy nro 7 ja 11 takaa kun itse ei saa mennä lähellekään. Muuten luotin kyllä siihen että Ruffe irtoaa riittävästi ja pidin suuni kiinni noista takaakierroistakin. Kuten olen jo sanonut, niin olen ainakin lakannut manailemasta etukäteen, että "ei me tämmöstä osata" koska Hinni vaan pistää osaamaan vaikka väkisin ;)

Ensin tehtiin rata kahdessa pätkässä ja sitten kolmesti kokonaan. Ja kyllä, Ruffehan irtosi, ärisi ja räkytti mennessään hurjana ympäri kenttää. Ja jostain ihmeestä se vaan tiesi minne pitää mennä, kiersi takaa ja teki juuri niin kuin piti. Se luki ohjauksia jopa tarkemmin kuin silloin, kun itse kaahotan mukana. 

Koska irtoamisessa ja etäohjailuissa ei ollut sen kummempaa niin ei jääty hinkkaamaan. Siirryttiin treenaamaan välistävetoja (onkohan oikea termi.. ?) jotka ovat meille aina olleet hankalia. Pallon avulla saatiin aika kivoja käännöksiä ja hyvin se Ruffe tulee myös kohti ja lähelle kun oikein osaa treenata.

Innostuin taas niin että rupesin tutkimaan kisakalenteria. Olis kiva käydä jotkut möllit ensin, mutta sellaisia en löytänyt. Pitäsköhän siis vaan ilmoittautua virallisiin.. Hui.

5 kommenttia:

 1. Ilmoittaudu vaan rohkeasti virallisiin aksakisoihin! Niissä on lystiä :) Oikein hauskalta kuulostaa Ruffen aksavire, se on syttynyt ihan kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika sekopää, mutta kuuntelee ja tulee ohjauksiin nyt melko hyvin. En kyl kauheesti tykkää tosta vuotamisesta (ääntely), mutta se on kaikessa höyrypäisyydessään niin hauskan näköinen mennessään tuolla radalla, että on saanu olla vähän pellossa noilta osin...

   Kisaamisessa mietityttää just tämä kun treenataan niin hurjan vähän. Mutta ehkä vois kokeilla, eipä siinä mitään menetä.

   Poista
 2. Virallisiin vain - ei mitään menetettävää, vain opittavaa :) Me ei olla varmaan koskaan käyty mölleissä.

  VastaaPoista
 3. Ok kun kerran sanotte :D Nyt maksan lisenssin ja sit ilmoittaudutaan, kääk!

  VastaaPoista