25. huhtikuuta 2015

Mokattiin

Viikolla ollaan tehty kuuntelutreenejä. Olen sanonut vääriä käskyjä Gustille (enimmäkseen toistellut sanaa "käsky", mutta myös muita ei-merkityksellisiä sanoja) seisomisessa ja luoksetulossa, eikä se ole saanut reagoida niihin istumalla perusasentoon tai lähtemällä luokse. Vasta oikealla käskyllä ("sivu" tai "tänne") saa toimia. Näissä ei ole oikeastaan ollut mitään ongelmaa, ei ole mennyt lankaan.

Vaan kuinkas kävikään sitten perjantaina, kun oli nuorten koirien tokoringin pääsykoe. Koe oli Sipoossa ja koiria oli mukana 10. Enimmäkseen bordercollieita, mutta ainakin yksi aussi, kultsu(?) ja tolleri(?) oli myös mukana jos oikein tunnistin. En katsonut läheskään kaikkien suorituksia, mutta sain vaikutelman, että hakijoiden taso oli melko hyvä. Liikkeinä oli ALO-paikkamakuu, AVO-seuruu (jossa myös hidas), ALO-luoksetulo, AVO-nouto tai noutokapulan pito, sekä vapaavalintainen liike johon me otettiin ALO-hyppy.

Paikallaolo: Hyvin alas, mutta hieman taas taaksepäin jolloin takajalat jää vähän liikaa alle. Makoili kuitenkin niillä sijoillaan hyvin. Viereinen koira oli melko levoton, mutta se ei haitannut. Hyvin ylös.

Seuruu: Yliyritti etenkin juoksussa ja sen jälkeen koski jalkaani vaikkei varsinaisesti painanut. Vasemmalle käännöksessä vähän törmättiin. Mietin liikkeen aikana, että edistääkö, mutta videolta katsottuna paikka lienee ollut melko ok. Edelleenkään ei mitään ääniä. Lopun täyskäännös-seis hyvä.

Luoksetulo: Tähän se sitten kosahti. Jätössä hätäilin vähän, mutta Gust jäi hyvin istumaan. Ennakoi liikkurin käskyä aika voimakkaasti, pylly nousi ja koirakin tuli varmaan mittansa verran eteenpäin. Voi hittolainen. Muuten hyvä luoksetulo, tuli kovaa ja perusasento ok sen mitä videolta nyt erottaa.

Nouto: Istui hyvin heiton aikana, vähän kyylä, mutta otti kontaktin ennen noutokäskyä. Todella kovaa liikkeelle (suti matolla), ihan siisti kapulan otto ja hyvin takaisin. Hyvä luovutus, mutta sitten oli ennakoida taas liikkurin käskyä sivulle tulossa ja sähelsi edessä.

Hyppy: Hyvä hyppy, liikautti vasenta etutassua kun kävelin luokse. Hyvin perusasentoon, taisin itse olla hiukan vinossa, mutta koira korjasi ja istui suoraan.

Kivaa oli taas kehässä ja siellä mentiin vaan liikkeestä toiseen mokia miettimättä. Mutta jälkeenpäin harmitti ja harmittaa yhä nuo ennakoinnit ja etenkin tuo luoksetulon moka. Huonoon saumaan ne nyt tulivat, mutta ei auta. Liikkurin käskyjen ennakoimisesta oli oireita jo tokokisan jälkeisessä treenissä (viime blogikirjoitus), mutta tarvitsen näköjään apurin jotta saan korjattua nuo ennakoinnit. Ei näköjään riittänyt hokea itsekseen Gustille "käsky"-sanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti