18. huhtikuuta 2015

Epävirallista voivottelua

Viikonlopun jäljiltä jo maanantaina palattiin arkeen ja koulunpenkille Gustin kanssa. Tunnustin kisakurssilla heti alkuunsa että en pysty tekemään alokasluokan liikkeitä. Tulevat korvista ulos. No, pitihän niitäkin tehdä, mutta höystettiin treeniä ennalta suunnitelluilla välipalkkauksilla, noudolla ja ruudulla. Samassa terässä ei oltu kuin kisoissa, Gust oli oppinut ennakoimaan liikkurin käskyjä ja vähän muutakin epätarkkuutta ilmeni. Hiljaa se pysyi edelleen, joten siitä iso plusmerkki. Oilin kommentit kursiivilla, omia kommentteja en juuri kirjoittelekaan.

Paikallaolo 4 min: Takajalat jäi taas alasmenosa jotenkin hassusti alle ja jossain vaiheessa liikutti takaosaa. Kävin korjaamassa ryhdin.

Seuruu kytkettynä: Kiva seuruu + kontakti. Hitaassa käynnissä yliyritti.

Liikkeestä maahanmeno: Alku ok. Ei mennyt pylly maahan heti, korjasi sitten. Ennakoi ylöstulon liikkurin käskystä. Jos ei ois ennakoinut, niin olisi saanut palkan tästä. Nyt jäi ilman..

Nouto: Vähän kyyry - hyvä kun ohjaaja korjasi kontaktin. Kiva nouto - vauhti ok molempiin suuntiin. Hieno eteen, ei osunut vaikka lähellä. Hymynaama! Vino loppu perusasento. 

Seuruu: Kiva seuruu! Lyhyt seuruu ja istumisesta palkka.

Hyppy: Ei istunut kunnolla (kyyry). Seisoessa liikauttaa vasenta etujalkaa. Ennakoi istumisen liikkurin käskystä.

Liikkeestä seisominen: Vino alussa (ei valmis!). Tahmea stop, vino loppu perusasento.

Luoksetulo: Nykii, nostaa pyllyä ja tassuja alussa. Muutoin ok, kiva vauhti, hyvin sivulle!

Ruutu: Suorapalkalle ruutuun (ei nähnyt vientiä). Tässä ei ongelmaa, täysillä matkaan ruutuun lelulle.

Joo eli ei. Totesin että kyllä me kisassa osataan :D Treeniosuudessa lähdettiin korjaamaan ennakointeja. Heittelin Gustin seisoessa nakkeja ympäriinsä, hypin yms. Tassut pysyivät hyvin paikoillaan yhden huomautuksen jälkeen. Sen jälkeen koiran sivulle ja annoin hämäyskäskyjä (silli, silakka, ilma, jne.). Lisäksi Oili yritti komentaa Gustia istumaan, maahan, ruutuun tai houkutella luokseen. Pikku-ukko ei mennyt lankaan ja istui hienosti vasta kun sanoin "sivu"-käskyn. Näitä tehtiin muutamia ja jatkan yhä kotona. Jännä oli nähdä miten keskittynyt ilme Gustille tuli, eikä se vapautuksen jälkeenkään lähtenyt normaaliin tapaansa hyörimään ja pyörimään, vaan oli tosi keskittyneen näköinen.

Kapulasulkeisia tehtiin myös tavoitteena parantaa Gustin istuma-asento noudon alussa. Kovasti se skarppasi, vaikeinta oli mennä istumasta maahan kun kapula oli heitetty tai kun Oili pyöritteli kapulaa maassa metrin päässä koirasta. "En katso, en katso, mutta en pysty kyllä tekemään mitään muutakaan", vaikutti Gust tuumivan. Saatiin lopulta maahanmenojakin aikaiseksi. Pikkuhiljaa paranee.

Ruffe kävi torstaina Jessican luona möllitokossa. Tehtiin ekaa kertaa VOI-luokka kokonaisena ja liikkuroituna. Olen itsekseni toki kisamaisesti liikkeitä tehnyt, mutta se on Ruffelle hurjan paljon helpompaa. Nyt liikkeiden välillä oli taukoja kirjallisen palautteen annon takia ja tauot on meille olleet vaikeita vireen ja keskittymisen herpaantumisen takia. Päätin laittaa Ruffen joka liikkeen jälkeen maahan odottamaan ja selkeästi se toimi paremmin. Edelleen Ruffe ottaa liikaa häiriötä vieraista ihmisistä, väistää ja etenkin takana olevat häiriöäänet pelottavat. Tähän ei ole muuta keinoa kuin treenata häiriössä, sitä on nyt ollut ihan liian vähän. Jessican kommentit kursiivilla.

Paikallaolo: Kolme VOI koiraa. Ruffe meni ihan ok alas, mutta olin katsonut sitä ja tehnyt päällä liikkeen. Voi minua aloittelijaa.. Muuten hyvä paikallaolo, mutta oli jossain vaiheessa nuuskaissut vähän maata. Hyvin ylös.

Seuraaminen: Paikka vähän vaihteli, välillä oli aavistuksen väljä, välillä tiivis (saattoi väistää liikkuria) ja jotkut käännökset meni yli. Hyppi vähän, mutta vähemmän kuin aiemmin. Lopussa kontakti petti hetkeksi kun käveltiin päin "yleisöä" jossa joku leikitti koiraansa. Hyvä kontakti, muutama vino perusasento ulos, välillä vähän tiivis, kuitenkin kiva kokonaisuus. Ohjaajan rintamasuunta vino askelissa.

Liikkeestä istuminen: Hyvä seuruu, hyvä, nopea istuminen. Odotti hyvin.

Luoksetulo: Tän mokasin minä. Päätin äkkiä ennen liikettä, että käytän myös käsimerkkejä tehosteena. Olis pitänyt arvata, että Ruffe menee sekaisin kun niitä ei ole nyt muutamaan kuukauteen käytetty. Vähän tassutellen alas, lähti hyvin ja stoppasi, mutta käsimerkin takia kuvitteli varmaan että tehdäänkin kaukoja ja meni istumaan. Sen jälkeen se oli aivan hämillään, lähti hyvin epäröiden tulemaan ravilla kohti. Meni hitaahkosti maahan ja lopulta jäi ainakin metrin päähän minusta edelleen hyvin hämillään olevan näköisenä. Voi minua aloittelijaa... anteeksi Ruffe.. Koira ok alas - ohjaaja katseli koiraa ja nyökkäsi päällä. Odotti hyvin, hyvä vauhti eka pätkä. Meni istumaan seisomisessa. Seuraava pätkä ravilla, ok alas. Varovainen vauhti vika pätkä, vino ja kaukana.

Ruutu: Muutama evl koira aiemmin ei oikein löytänyt ruutua hallissa. Mietin että mitenköhän Ruffen käy kun se ei minusta kunnolla bongannut ruutua ennen liikettä. Hieman hitaammalla vauhdilla kuin yleensä se juoksi kuitenkin suoraan ruutuun. Pysähtyi ja oli mennä istumaan, joten komensin nopsaan maahan. Lopun seuruu oli jotenkin vallatonta. Määrätietoisesti ja hyvin ruutuun. Meni istumaan ja sitten maahan (ohjaaja peesasi), odotti hyvin mutta nuuski vähän, hyvällä vauhdilla sivulle, tökki kättä.

Hyppynouto: Tämä tehtiin ihan "yleisön" edessä ja olin varma että Ruffelle tulee ongelmia mennä kapulalle kun vieraita ihmisiä ja koiria seisoo vieressä. Selvisi kuitenkin tosi hyvin, eikä miettinyt häiriöitä. Pyöreälaippainen kapula lähti vierimään kun Ruffe oli ottamassa sitä. Joutui ottamaan uuden otteen. Katsoin että lähtee kiertämään, joten annoin pienen käsimerkin. En usko että olisi kiertänyt, mutta reaktio tuli automaattisesti. Voi minua aloittelijaa... Odotti hyvin. Hyvin ulos, empi vähän otossa. Ohjaajalla käsiapu. Suora ja hyvä eteentulo. Irrotti hyvin, hienosti sivulle.

Metalli: En tiennyt yhtään mitä odottaa. Lähti hyvin, mietti miten kapulan saisi suuhunsa, mutta otti kuitenkin ja palautti sen "tosi painavan" metallin ravilla. Jäi aika kauas. Odotti hyvin, hyvä vauhti ulos. Empi vähän, mutta todella vähän. Eri tempo sisään, jäi vähän kauas jalasta.

Tunnari: Tässä yllärinä ei ollut oma varma itsensä. Ehdottomasti nyt treenattava liikkurin kanssa tätä, kun vien tikut itse niin ei ole mitään ongelmaa. Ensin yritti väistää liikkuria menemällä taakseni alussa. Pyysin uudestaan sivulle kunnolla. Oli epävarma tikuilla ja lopussa vielä sähläsin itse luovutuksen, Ruffella oli löysä ote ja tikku tippui kädestäni. Odotti hyvin. Otti oman varmasti, mutta tiputti. Nosti väärää, sitten otti oman. Vähän väljä edessä, mutta suora. Kapula tippui.

Kaukot: Tehtiin tyynyllä kun muuten ei ole vielä varma liike. Ruffe häiriintyi tosi paljon takana leikkivästä koirasta. Ensimmäiseen istumiseen 2 käskyä. Tekniikka pysyi, katseli vähän taakse.

Kokonaisvaikutelma: Ihan kiva, sanoisin vaikka virheitä tulikin. Vire kuitenkin pysyi ihan kohtuullisena pitkistä liikkeidenväleistä huolimatta. Hyvä kokonaisuus! Koira osaa paljon ja hyvä että ohjaaja tsemppasi sitä.

Oli kyllä hyvä treeni meille ja näitä tarvittaisiin tosi paljon lisää. Ehkä nyt kun ulkokenttäkausi alkoi, niin pääsen kimppatreeneihin mukaan. Olen käynyt treenaamassa parilla kentällä missä on ohikulkijoita, mutta selvästi ne eivät haittaa. Ainoastaan paikallaan olevat, kohti katsovat ihmiset ovat Ruffesta arveluttavia. Hienoa oli myös huomata, että liikkeiden välit ei laske virettä ja keskittymistä liikaa ainakaan tuolla tavalla että käsken koiran maahan odottelemaan. Edelleen on vielä treenattava paljon ennenkuin kisoihin voi mennä, mutta toivottavasti keretään ennen sääntömuutosta se yksi ykköstulos saada. Vielä sitä ei olisi tullut (luoksetulo ja tunnari nollille ja muistakin liikkeistä pistemenetyksiä), mutta taas opittiin molemmat.

Video leikattuna on alla. Hyppyä siinä ei ole kun se oli lähes jäänyt pois kentän laidalla nököttäneen kameran kuvista.

Viikolla ollaan tehty kahdet treenit, tiistaina hallissa ja tänä aamuna ulkona. Niistä ei sen kummempaa, molemmille kuuntelutreenejä, ruutua, tunnaria ja noutoa. Ruffelle myös zetaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti