31. maaliskuuta 2015

Gust epiksissä

Eilen A-Qilityn hallilla oli epävirallinen tokokoe. Lähdettiin Gustin kanssa katsomaan miten selviämme ALO-luokasta. Tuomarina oli Oili ja liikkurina Maria. Koiria oli Gustin luokassa kahdeksan ja pisteiden (alla suluissa) lisäksi saatiin kirjalliseti Oilin palaute, joka on alla kirjoitettu kursiivilla.

Luoksepäästävyys (10): Siinähän se Gust istuskeli, ei kummempaa.
Paikallaolo 2 min (10): Hyvin alas ja jäi hyvin. Yksi koira nousi ja lähti rauhallisesti kohti omistajaa, muuten koko ryhmä oli rauhallinen. Gust teki kropalla pienen liikkeen noin minuutin kohdalla ja katsoi kerran viereisen agilitykentän suuntaan, muuten ei liikkunut.

Ennen omaa vuoroa tehtiin ihan hiukan seuraamista ahtaassa tilassa. Muuta ei mahtunut ja Gustille on vaikeaa kun ei saa purkaa itseään ennen kehää. Gust vaikutti kuitenkin melko rauhalliselta kehään mennessä. Yksilöliikkeistä on video:


Hihnaseuruu (9): Äh, vinkaisi kerran liikkeelle lähdössä ja tuntui hektiseltä, joten taisi vaan padota itseään vaikka vaikutti rauhalliselta. Pientä vinkunaa. Nätti seuruu, hieno kontakti.
Vapaana seuruu (9): Taas yksi vinkaisu liikkeelle lähdössä. Vielä hektisempi. Vinkaisu alussa. Yliyrittää, hieno kontakti.
Liikkeestä maahan (9): Edisti hieman seuraamisessa, katsoin että meni hyvin alas, mutta oikea kyynärpää oli jäänyt n. sentin ilmaan. Korjasi sen maahan kun käännyin. Hyvin ylös. Vähän edisti. Toinen kyynärä jäi vähän ilmaan aluksi.
Luoksetulo (9): Pidin aika pitkän tauon liikkurin käskyn ja oman kutsuni välillä. Pylly pysyi maassa. Tuli hyvin sivulle. Hieno vauhti ja hieno perusasentoon tulo. Vähän vaikeaa istua ihan alas.
Liikkeestä seisominen (8.5): Seuruu kivasti, en nähnyt yhtään miten jäi, videolta näkyy että korjaa oikean takajalan asennon jätettäessä ja sen jälkeen liikuttaa vielä etujalkaa. Ennakoi lopun perusasennon. Vähän liikutti tassua jätettäessä. Ennakoi istumisen.
Estehyppy (8): Hyvä pomppu, hyvä seis. Sen jälkeen liikutti ensin toista etujalkaa ja hieman kääntää takapäätä. Ei ihan pysynyt seisomassa, ei istu kunnolla.
Kokonaisvaikutus (9): Kiva kokonaisuus! Vinkaisut saatava pois.

Yhteensä siis saatiin 175 pistettä ja Oili sanoi, että Gust oli kyllä hyvä. Reagoi tosi hyvin suulliseen kehuun ja vaikka ne kaksi vinkaisua tulikin, niin en lähde ranteita viiltelemään. Nyt on vahvistettava seisomista paljon ja tehtävä taas malttia lisää.

Tänään oltiin heti aamusta Jessican luona. Gustin kanssa tehtiin seuruun liikkeellelähtöjä ja selkeästi asenteesta huomauttaminen on paras keino lopettaa nuo typerät vinkaisut. Gust selkeästi tiesi mistä on kyse ja kaksi kertaa riitti saamaan pikkupojan ruotuun. Jessica myös sanoi, että Gust ikäänkuin vaatii huomiota minulta aina kun me puhumme. Se lopetettiin laittamalla koira joko maahan tai sitten Gust saa telmiä lelun kanssa ne ajat. Muuten se kiihdyttää itseään ihan turhaan hyörimällä, pyörimällä ja tarjoamalla kaikenlaista. Toinen asia minkä Jessica huomasi oli se, että kun treenin alussa pyydän Gustin perusasentoon, niin sillä on puolet ajatuksista jossain muualla, miettii joko lelua tai seuraavaa tehtävää. Tähänkin laitetaan stoppi. Ensin Gust istumaan n. metrin päähän, otetaan kontakti ja vasta sitten käsky sivulle. Jos tulee puolivaloilla, niin häädän sen vain pois. Ei tosin mokannut enää sen jälkeen kun laitoin sen ensin istumaan. Oon siis ollu liian lepsu ja pyörinyt taas siellä harmaalla alueella.. Jessica sanoi, että Gust käyttää kyllä tilaisuudet hyväkseen ja esittää että on niin pieni poika ettei vaan vielä pysty. Vaikka siis kyllä pystyy. Katsottiin myös seisomista ja mietittiin siihen sopivia harjoitteita. Loppuun kaukot ja niissä Gustin tekniikka oli hyvä. Sanoin, etten ole saanut sitä oppimaan laittamaan takajalkojaan tyynylle, joten nyt otetaankin sille eteen tyyny. I-S etujalat harppaavat tyynylle, S-I, etujalat peruuttaa pois tyynyltä. Voisi toimia paremmin.

Ruffe treenasi myös kaukoja ja teki oikeastaan todella hyvin, ehkä parhaiten ikinä hallissa. Ilman tyynyä S-I:ssä liikkui muutaman sentin. Tyynyn kanssa onnistuu. Ongelmana on, että Ruffe tulee seisomaan liian pitkäksi ja siitä sen on tosi vaikea mennä istumaan niin että takajalat pysyy paikoillaan. Lähietäisyydeltä tuota ongelmaa ei tule. Kokeiltiin mitä tapahtuu jos laitetaan namit molemmin puolin Ruffen sivuille. Sanoin että Ruffe jähmettyy niistä, mutta eipä se juuri jähmettynytkään, pari kertaa piti kieltää namin katsomisesta. Namit toimivat melko hyvin eikä tarvetta tulla pitkälle eteen tullut. Jessica myös sanoi että treenaa kaukoja niin, että on koiran takana ja pitää itse käsiä koiran takatassujen edessä. Koiran tulee katsoa suoraan eteen (ensin pitää luonnollisesti opettaa se). Tätä kokeilen myös.

Loppuun Ruffe teki muutaman hyppynoudon ja treenattiin katsekontaktia ennen kuin sai luvan lähteä noutamaan. Hyviä suorituksia nekin. Kerran ennakoi edestä sivulletulon, tarvii muistutella sitäkin. Oikein hyvä fiilis jäi ja mennään huhtikuussa epävirallisiin tekemään VOI-luokka. Jospa sitten toukokuussa kisoihin, ei kuitenkaan ennen kuin saan kaukot oikeasti hyviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti