4. maaliskuuta 2015

Gustin ALO-tentti

Maanantaina alkoi Oilin kisakurssi nro 2. Naurettiin Mimin omistjan kanssa että Gust ja Mimi jäivät luokalle kun edelleen ollaan kurssilla. No, ehkei ihan niin, mutta tuo kurssi on niin hyödyllinen, että käydään varmasti niitä vielä tämänkin jälkeen. Kurssi alkoi taas kisanomaisella kokeella. Gust teki ALO-luokan, mutta hihnaseuruu vaihdettiin noutoon. Häiriötä oli hurjasti viereisen kentän agilitytreenien vuoksi. Lisäksi yhdessä kentän kulmassa pauhasi tokohäirikkö-CD. Gust ei viikonloppuna treenannut lainkaan, joten kierrokset oli aika korkealla enkä pystynyt leikittämään kunnolla missään (sisällä ahdasta, ulkona liian liukas). Liikkeet (Oilin kommentit kursiivilla):

Paikallaolo 4 min: Pitkä paikkis koska mukana ylempien luokkien koiria. Olin n. ALO-etäisyydellä. Gust meni huonosti maahan, etutassu jäi kropan alle. Korjasin sen. Eka n. 2 minuuttia hyvin, sitten siirsi etutassun taas kroppansa alle. Kävin korjaamassa. Loppua kohti hieman levoton, mutta ok. Hyvin ylös. Puolivälissä siirsi tassun alle, ohjaaja korjasi. Muuten ok, parannusta on tapahtunut.

Nouto (AVO): Gust oli aika hektinen. Nytkähti isosti heitettäessä. Ok kapulalle, takaisin tullessa viimeiset 2-3 metriä on nyt hitaat ja ehti pyöräyttää siinä kapulaa. Tämä pitää korjata.
Ennakoi, mutta pysyi. Hieno vauhti, nosto ja pito, mutta lopussa pyöräytti.

Luoksetulo: Jättö ihan häirikköCD:n viereen. Gust oli hiukan levoton kun kuului vinkupallon ääntä. Hyvä vauhti luokse, mutta arpoi loppua ja tuli suoraan sivulle. Veikkaan että johtuu käsieni asennosta, olen pitänyt niitä aavistuksen edessä luoksetulossa ja nyt en niin tehnyt. Tarkka poika ;)
Liikutti tassua jätössä. Kiva vauhti, loppupa epäsiisti / epävarma, aikoi tulla eteen?

Liikkeestä seisominen: Alkuun keuli ja hyppäsi eteenpäin liikkeelle lähdössä. Aavistuksen edisti.
Vähän touhukas seuruu. Napakka stop, pysyi. Oli lähellä ettei jäänyt istuminen vajaaksi lopussa.

Hyppy: Piti kontaktia ja hop-käskyllä lähti lujaa, ei ehtinyt katsoa ponnistuspaikkaa ja kolautti hieman esteeseen. Loppu ok.
Kolahti, kiva ilme kuitenkin (vähän hätäinen käännös). Pysyi ok! Hymynaama!

Seuruu: Oli aika kierroksilla ja vinkaisi kerran tai kahdesti (en ole varma, myös häirikköCD:stä kuului vinkaisuja). Viereisellä kentällä treenasi kovasti metelöivä koira ja nyt häiriötä oli niin paljon, etten meinannut kuulla liikkurin ääntä. Varmasti vaikutti Gustiinkin ja nosti kierroksia. Lopun täyskäännös-seis ei istunut.
Vähän ylityöskentelee. Ääniä. Istumiset vajaita, hieno kontakti.

Liikkeestä maahanmeno: Tämä ihan ok, hienosti perusasentoon. Edelleen viereisellä kentällä paljon meteliä, enkä juuri kuullut liikkuria.
Ok seuruu. Hyvä maahan, pysyi.

Kokonaisvaikutus: Oli enemmän kierroksilla kuin esim. viime kerralla. Hiukan tuli itsellekin hätäinen olotila.
Kiva ilme ja kokonaisvaikutus, harmittavana ääntä seuruussa. Koira kyllä osaa!


Kisanomaisen jälkeen tehtiin treeni kolme koiraa kerrallaan. Tein Gustin kanssa yhden kapulan kanssa eteentulon sekä pari noutoa, jotka olivat nyt erinomaisia. Oilin kanssa mietittiin kehääntuloa seuraavalla kerralla. Jos en pysty "verryttelemään" kunnolla (sisällä ei mahdu, ulkona liian liukas), niin heitän kourallisen nameja maahan juuri ennen kehäänmenoa ja annan Gustin etsiä ja syödä nameja kunnolla. Vasta sitten kehään. Katsottiin myös seuruuta ja etenkin pysähdyksiä. Ei tullut ääniä ja istukin hyvin. Todennäköisesti "ongelmat" ovat kiinni vireestä, joka on liian korkea jos tuon Gustin suoraan autosta tai häkistä kehään. Tein myös jäävät ja muutaman malttiharjoituksen. Gust oli oikein hyvä ja tuntui paremmalta kuin "kisassa".

Treeniosuuden jälkeen meillä oli vielä häiriöosio. Koirat pienessä ringissä nenät kohti keskustaa. Aloitettiin niin, että yksi koira kerrallaan pujotteli toisten ympäri muiden istuessa pa:ssa. Gust oli hyvä eikä välittänyt muista koirista. Sen jälkeen perusasento - maahan -harjoituksia. Sitten käännyttiin koirien hännät kohti keskustaa ja tehtiin kaukoja. Gust teki vain maahan - istu -siirtymiä. Olin n. puolen metrin - metrin päässä ja hyvin meni. Ei kuunnellut muiden käskyjä. Loppuun paikallaolot uuteen evl-tyyliin. Ensin koirat istumaan, poistuttiin n. 15 metrin päähän. Siitä yksi kerrallaan koirat maahan. Gust oli toiseksi viimeinen ja selkeästi levoton muiden käskyistä, mutta pysyi istumassa. Meni maahan vasta toisella käskyllä toinen tassu kääntyneenä kropan alle. Sitten yksi kerrallaan luoksetulot. Gust pysyi hienosti muiden koirien lähdöistä huolimatta ja lähti sähäkästi kun oma vuoro tuli. Taas suoraan sivulle.

Palautetilaisuudessa lupasin nyt vaihtaa Gustin luoksetulon suoraan sivulle. Saadaan liikkeestä riskittömämpi ja näyttävämpi. Mietitään pk-luoksetuloa sitten vuoden päästä uudestaan. Ensi kesänä kun ei kumminkaan pk:ssa kisata. Noudot saanee nyt tulla edelleen eteen, harkitsen kyllä sitäkin vielä.

Tiistaina lähdettiin koko perheen voimin Somerolle paimeneen. Marika ohjasi taas Gustia ja pikkumies teki oikein hienosti töitä. Lampaatkaan eivät ihan yhtä paljon jännittäneet sitä kuin viimeksi. Ruffe sen sijaan oli ekassa setissä paineistunut. Se pelästyi töissä ollessaan tuolla hallissa muutamia paukahduksia (hanskojen lävähtäminen yhteen) joitakin viikkoja sitten. Luuli silloin, että paukahdus oli komentamista ja sen kohdistuvan itseensä. Toisessa setissä Samuli toi sen yleisön puoleisesta ovesta, Ruffe näki yleisössä olevat ihmiset ja nyt koira toimi paljon paremmin. Lopussa oli jo oikein hyvä. Täytyy kokeilla tuossa joku kerta että onko sille tullut jonkinlaista ääniherkkyyttä. Aiemmin ei ainakaan ole esim. laukauksiin reagoinut, mutta tilannehan voi muuttua iän myötä.

2 kommenttia:

 1. On se Gust vaan aika epeli , mahtava harrastauskoira jossa on sitä potkua jota itse kaipaan..... Pk-harrastuskoiralta...

  T.Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana ja suurkiitos että kannustit loppusyksyllä 2013 ottamaan pennun juuri tästä pentueesta. Ja muistan myös, että sanoit välittömästi kun ekan kerran ihan pikkuisen Gustin Kupittaalla näit, että tuossa koirassa potkua ja työintoa tulee riittämään.

   Poista