14. joulukuuta 2014

Treenikaveri!

Tänään aamulla jo kahdeksan aikaan automme nokka oli suunnattu kohti Vuokkoset Areenaa, HSKH:n treenihallia. Emme silti olleet ensimmäiset treenaajat, aamuvirkkuja näköjään löytyy.

Gust teki alkuun kisamaisen treenin:
Seuraaminen: Hyvä paikka ja kontakti! Ei edes tuijotellut ruutua tai muutamaa kentällä ollutta aksaestettä. Noin ALO-mittainen seuruu.
Liikkeestä maahanmeno: Hyvä seuruu, nopea maahanmeno, mutta oikea kyynärpää jäi sentin verran ilmaan. Ei ole siis valmis tämä vielä.
Luoksetulo: Pari loikkaa loppuun ja eteentulossa jäi hiukan liian kauas josta korjasi itse oikeaan kohtaan. Perusasentoon siirtyminen hyvä. Tätä myös treenattava paremmaksi.
Seuraaminen 2: Loppuun vielä pieni pätkä hyvää seuruuta, josta sai patukkapalkan.

Gust kesti hurjan hyvin pelkkää suullista kehua, siinä ei minkäänlaista ongelmaa. Kisamaisen jälkeen tehtiin vielä maahanmenoja, jotka olivat nyt hyviä. Sen sijaan seisomaan jääminen on hajonnut ihan kokonaan ja Gust tarjoaa mitä sattuu. Pääasiassa istumista, mutta myös muutaman kerran maahanmenoa. Tehtiin avustettuna muutamia onnistuneita toistoja, mutta nyt on selkeästi vahvistettava seisomista paljon. Ruutua tehtiin ensin suorapalkalle, sitten hyvä onnistuminen jonka kävin palkkaamassa lelulla ruudussa ja lopuksi vielä suorapalkalle. Tässä ei tänään minkäänlaista ongelmaa. Viimeisenä tehtiin aksasiivekkeen ympäri kiertoa, josta palkkasin kahdesti suoraan ja kerran stoppasin. Hyvä stoppi, josta palkka heittämällä taakse ja loppuun jonkun aikaa leikkiä.

Mietin kotiin ajaessa, että seisomaan jäämistä pitäisi ehkä kokeilla jonkun aikaa palkata heittämällä lelu etujalkojen väliin, eikä koiran taakse. Ehkä silloin Gustin ei olisi niin luontevaa tarjota istumista.

Ruffe oli taas ihan villinä halliin tullessa, hyppi ja piti jotakin haukuntapaista ääntäkin. Annoin pojan hillua :D Ruffen liikkeet:

Seuraaminen: edisti, plääh! Korjasin namiavulla. Peruuttaminen melko hyvä ja samoin peruuttamisen avulla tehdyt vasemmalle käännökset ja edestä perusasentoon tulo.
Kaukot: Jostain syystä ensimmäinen M-I on edelleen vaikea vaikkei ollut juuri häiriötäkään. Tein useamman jätön ja palkkasin kun nousi ekalla käskyllä. Muuten hyvät siirtymät.
Ruutu: Alkuun normisti, loppuun 2 toistoa suorapalkalle. Jäiköhän tuijottamaan palkkaa, minusta nimittäin himmaili suorapalkalle mennessä, vaikka toki laukalla menikin. Ei oikein auttanut, vaikka otin kiertämisen kautta jälkimmäisen.
Zeta: Hyvät jäävät, seuruu edelleen hiukan liian edessä. Palkkasin jokaisesta jäävästä.

Tässä vaiheessa saatiin seuraa evl:ssä kisaavasta springerspanieliuroksesta ja mentiin viereiseen kehään tekemään paikallaolot.
Istuminen 1 min: Jäin näkyville. Istuminen hyvin, mutta liikutti molempia etutassuja kun kävelin koiran luo. Lähestymistä on siis treenattava.
Paikalla makuu 3 min piilossa: Kurkittiin koiria piilon raosta. Jouduin kerran piilosta huomauttamaan Ruffea kun nenä oli mennä maahan ja toisen kerran kun jäi tuijottamaan n. 5 sekunniksi ovesta sisään tullutta ihmistä. Kehuin piilosta 3-4 kertaa kun makasi hyvin. Ruffen paikallaoloon olen aika tyytyväinen, asento on ryhdikäs eikä juurikaan päätänsä kääntele.

Paikkisten jälkeen leikittiin Ruffen kanssa palloilla ja frisbeellä jonkun aikaa ennen autoon menoa.

Taidettiin myös saada ihan vakkari treenikaveri kyseisestä spanielista ja sovittiin aamutreeneistä kerran pari viikossa jatkossakin. Hienoa, että näin päästään pikkuhiljaa sisään porukkaan täälläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti