11. joulukuuta 2014

Muutto

Olemme muuttaneet Jyrinkylän omakotitalostamme Keravalle rivitalokaksioon. Ruffe oli alkuun  hämillään, ja alun jälkeen aika väsynyt monta päivää. Gust sen sijaan piti pakkaamisen keskellä huolta, että ruokasäkki ja tennispallot tulivat mukaan ja oli sillä tyytyväinen.
Ruokasäkki- ja leluvahti
Keskellä muuttohässäkkää kävin takareisileikkauksessa ja liikun nyt lyhyin askelin. Sentään pääsen liikkumaan ja voin hiukan treenaillakin poikien kanssa. Tosin aksa ei varmasti ole kunnolla mahdollista kuin 3-4 kuukauden päästä vasta. En myöskään uskaltanut ilmoittaa meitä tokokokeeseen, kun en tiedä tarkasti milloin pystyn kävelemään kunnolla.

Gust täytti 1 vuotta 7.12. Juhlia vietettiin perhepiirissä palloa heitellen, herkkuja syöden ja päivänokosia ottaen.
Gust 1 v.
Viime viikko kului itselläni leikkauksesta toipuen, mutta tällä viikolla ollaan vähän taas treenattukin. Itse en voi ajaa vielä autoa, mutta Samuli on kahdesti kuskannut meidän HSKH:n treenihalliin, Vuokkoset Areenalle. Ruffen kanssa ollaan tehty ohjattua, etenkin vasenta, joka on ollut epävarma. Merkki on parantunut huimasti ja kapulat ovat löytyneet. Häiriötä (esim. leluja) Ruffe ei vielä liikkeessä kestä. Opetin Ruffelle myös seuruussa askeleet taaksepäin. Tai no, koira osasi peruuta-käskyllä homman opettamattakin. Peruuttamisen avulla olen myös yrittänyt parantaa Ruffen edestä perusasentoon tuloa ja täyskäännöstä vasemmalle. Näyttäisi toimivan ja saattaa olla, etten nyt saksalaista käännöstä otakaan käyttöön. Ruffen tunnari on ollut 100 % varma alustasta riippumatta. Tänään Ruffe teki myös aksan keppejä ja hienosti tekikin. Vauhti on nyt kova ja tekniikka sekä kropankäyttö hyvä (kauhoo). Erityisen ilahtunut olen Ruffen motivaatiosta: liikkeeseen on tullut lisää voimaa, häiriönsieto parantunut, kentälle meno on hallitumpi ja liikkeiden välit ovat nyt myös hyvät. Yritetään jatkaa tällä tiellä.

Gustin kanssa ollaan tehty jääviä, hyppyä, ruutua, noutoa, luoksetuloja, stoppeja, kaukoja ja hiukan seuruuta. Gust tuppaa jäämään silmästään kiinni mm. ruutuun, hyppyesteeseen ja noutokapulaan etenkin kun käy kovin kierroksilla. Ollaan yritetty siihen löytää ratkaisuja, ennenkuin pienestä asiasta tulee iso ongelma. Gustin kaukot ovat kehittyneet. I-M-I sujuu parin metrin etäisyydeltä ja M-S-M on myös aika hyvä. I-S-I:ssa S-I on hyvä, mutta I-S:ssa pompahtaa helposti koko koira eikä pelkästään etujalat. Tunnaria ollaan tehty useampi kerta jo "ihan oikeasti" siten, että oma on ollut väärien tikkujen välissä. Varsinaisia virheitä ei ole tullut, ainoastaan pari kertaa kärsimättömästi tönäissyt yhtä tai kahta väärää tikkua. Mielentila liikkeeseen on kuitenkin melko hyvä, joten en ole huolissani.

Lopuksi varustehankintaa. Tilasin Icebugin Aurorat liukkaita kelejä varten. Alkutuntuma jalkaan on hyvä, toki todellisuus paljastuu vasta kun pääsee joskus ensi vuoden puolella niitä kunnolla kokeilemaan. Nastoja on pohjassa vähintään riittävästi, luulisi pitävän. Aiemmin syksyllä ehdin jo hankkia videokameran GoPro Hero 3+ (olenkohan jo siitä kertonut...) ja muutamat treenit olen kameran käyttöä opetellessa videoinut. Parannettavien listaan menneitä asioita olen videolta huomannut, joten hukkaan ei mennyt tämä hankinta. 
Aurorat ja GoPro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti