17. joulukuuta 2014

Tokotreenit klo 7.30

Tokohulluus vaan kasvaa. Tänään aamulla alotettiin Satun kanssa klo 7.30. Satulla oli kepokin mukana, niin saatiin valmiiksi rakennettu kehä ja paikallaoloihin liikkurointi. Luxusta. Tosin herätessä klo 5.50 ja sateessa koiria ulkoiluttaessa ei tuntunut vielä niin luxukselta... :D

Mutta palaillaan ekaks eiliseen. Kävin omin päin hallilla iltapäivällä. Ruffe teki osan VOI-luokkaa kisamaisesti. Häiriötä oli viereisen kentän aksaajasta jonka koira haukkui mennessään. Ruffen liikkeet:

Seuraaminen: Edisti hieman, muutamia senttejä. Lisäksi hypähtää sivuaskeleissa. Kontakti täydellinen. Kehupalkkaa.
Liikkeestä istuminen: Hyvä seuruu, istuminen olis saanut olla vähän nopeampi. Suullinen kehu.
Ruutu: Hyvä ruutuun meno, jäi aika eteen ja oikeaan reunaan. Maahanmeno hieman hidas. Hyvä vauhti sivulletulossa ja meni kymmenisen senttiä pitkäksi josta korjasi oikeaan kohtaan. Kehu ja muutama pyöräytys.
Metallinouto: Lähti innokkaasti noutamaan, nosti kapulan hyvin mutta pudotti noin puolivälissä. Kävi itse hakemassa sen uudestaan. Paljon nakkia palkaksi. Ei ehkä olis pitäny palkata kun kerran pudotti, mutta tätä on nyt vaan "pakko" vahvistaa hurjasti tässä vaiheessa ohjaajan mielenrauhan vuoksi.
Tunnari: Vein siis itse oman tikun (väärät oli valmiina) kun apparia ei ollut. Hyvä vauhti tikuille, hiukan banaani. Aloitti oikeasta reunasta, oma oli kolmas oikealta. Meni oman yli, palasi välittömästi takaisin ja nappasi sen suuhunsa. Hyvä palautus, perusasentoon hypyllä. Kehuja ja pari lihapullan palasta.
Kaukot: Ekalla kertaa palkkasin heti ekasta istumaan noususta. Sen jälkeen kaikki vaihdot. Tuli S-M siirtymässä pari senttiä eteenpäin, muuten hyvät. Pari lihapullan palasta.
Hyppynouto: Hyvä vauhdikas nouto. Kapula lensi aika vinoon, tuli vinosti hypyn kautta takaisin ja jäi hiukan vinoon eteen.

Kehääntulo ja liikkeitten välit oli melko hyvät, mutta saisi vielä enemmän ja aktiivisemmin olla minun kanssa nimenomaan nuo välit. Tehdessä hyvä vire ja ilme. "Kisamaisen" jälkeen tehtiin vielä metallinouto suorapalkalle ja leikittiin.

Gust teki ruutua kosketusalustalle (josta palkkaus namilla) ja muutaman kerran lelulle. En heittänyt lelua nyt kertaakaan ja jotenkin homma pysyy sillä tavoin paremmin kasassa ja ennakointi jää pois. Lisäksi treenattiin luoksetulon loppua, seisomaan jäämistä sekä paikallaoloa maaten.

Tänään siis lähdettiin kukonlaulun aikaan liikkeelle. Pääpaino oli Gustin treenissä. Liikkeet:

Seuruu: Ihan alkuun innoissaan painoi ja olisko tullu vähän ääntäkin (!), en ole ihan varma. Muutaman käännöksen jälkeen hyvää seuraamista. Satu teki hiukan häiriötä, ainoastaan "ruutuun"-käsky sai Gustin herpaantumaan puoleksi sekunniksi.
Luoksetulo: Suorapalkalle, ei ihmeempää, pirun kovaa tuo kaveri juoksee.
Nouto: Muuten hyvä, luovutuksessa pomppasi jotenkin parikymmentä senttiä taaksepäin kun otin kapulan suusta. Pitää muistaa kiinnittää huomiota tuohon.
Ruutu: Pari toistoa suorapalkalle. Jälkimmäisessä Satu vei lelun niin ettei Gust nähnyt.
Tunnari helpotettuna: Satu vei tikut. Väärät kasaan, oma aksan putkipainojen väliin piiloon. Gust meni suoraan piilolle ja otti tikun, lähti tuomaan, pudotti ja meni uudestaan haistelemaan. Ei koskenut kuitenkaan vääriin ja lopulta löysi omansa uudestaan. Toinen toisto siten, että kaikki tikut olivat painojen takana näkymättömissä, oma hiukan erillään muista. Meni suoraan omalle, nappasi suuhunsa ja toi. Satu kyseli, että haistelikohan se ollenkaan, vai ottaako vain erillään olevan tikun kun oli niin nopea ja varma. En tiedä, on kuitenkin tehnyt onnistuneesti myös "oikeaa" tunnaria. Pitää kokeilla.
Paikalla istuminen 1 min: Napin ja Gustin väli noin 2 metriä. Olin näkyvillä. Gust hätkähti kun Nappi liikahti mutta pysyi istumassa. Hiukan "outo" istumisasento, takajalat oli jotenki hassusti levällään.
Paikalla makuu 2 min: Olin näkyvillä ja kävin kerran palkkaamassa välissä. Maahanmeno ja pa-tulo evl-tyyliin. Maahanmeno hyvä, perusasentoon nousuun vaati kaksi käskyä. Tässäkin Gustin takajalat on "hassusti" hieman venytettynä eteenpäin, mutta niin se makoilee aina kotonakin. Toivottavasti iän myötäkin asento tulee "kauniimmaksi".
Liikkeestä seisominen: Tänään hyviä seisomaan jäämisiä. En tiedä, mikä aivopieru lie vaivannut kun edelliskerralla homma ei toiminut ollenkaan.

Ruffe kävi tekemässä hiukan seuruuta häiriössä. Kerran tipahti kontakti, muuten hyvin. Nakkiavulla treenattiin askelsiirtymistä pomppua pois. Ensin ruutu hetsaten ja sitten kokonaisena liikkeenä hyvin ja vauhdikkaasti. Myös maahanmeno oli hyvä, saattoi tosin ennakoidakin sitä. Yksi hyvä seisomaan jääminen ja pari luoksetuloa. Eka luoksari VOI-tyyliin. Siinä seisomasta liikkeelle lähteminen oli hiukan hidas, maahanmenon käskytin pari metriä minusta ja palkkasin siitä. Toinen luoksetulo suorapalkalle, jossa hyvä vauhti, ei ennakoinut stoppeja. Loppuun hauskaa leikkiä ja muutamia tolpankiertoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti