27. heinäkuuta 2014

Hellettä

Viikko on ollut kuuma. Työhuoneessa lämpötila on ollut jo aamusta lähes 30 astetta ja ilma tunkkainen, kiitos ylimmän kerroksen, itään päin suuntautuvan ikkunan ja ei-ilmastoidun rakennuksen ehkä n. 80-luvulta. Hurjasti ei ole jaksanut koirienkaan kanssa harrastaa muuta kuin uimista. Alla lueteltuna viikon puuhasteluja lähinnä aihealuettain, päivissä teksti pomppii edestakas miten sattuu.

Jäljestämässä käytiin Ruffen kanssa tiistai-iltana. Oli aika kuuma vaikka kello oli lähemmäs iltaseitsemää. Tein Ruffelle noin 300 m mittaisen jäljen kangasmaastoon. Tällä kertaa en jaksanut odottaa jäljen vanhenemista kuin noin 15 minuuttia. Ruffen työskentely oli alkuun taas vauhdikasta ja hivenen seilaavaa, mutta tasottui loppua kohti ja viimeinen 100 metriä näytti oikein hyvältä. Yksi keppi jäi metsään, se oli noin puolen metrin korkuisen, pienen töppyrän juurella ja koira taisi mennä hiukan sivulta eikä saanut hajua kepistä. Autolle tullessa laskin Gustin ulos ja niin se pieni mies paineli mitään kyselemättä jäljen suuntaan, nappasi jäljen ja poukkoili sillä lähes koko matkan itsekseen. Metsä oli avointa, joten koiran näki koko ajan. Kulmissa Gust toki ajautui vauhdilla ulos, mutta palasi nopeasti takaisin ja jatkoi jäljestämistä. Kyllä sillä nenä toimii! Täytyy nyt ruveta tekemään jälkiä Gustillekin taas, ihan kunnon mittaisia jotta ehtii rauhoittuakin jäljelle.

Tokoa ollaan tehty kotona sekä kerran Einin kanssa Marjalan nurmikentällä ja tänään aamulla "Noljakan seutuvilla". Kotona Gust on harjoitellut kapulan pitoa, eteentuloa sekä vähän seuruuta ja paikkamakuuta. Marjalan nurmella tehtiin ruutu, johon yllättäen ei millään osannut mennä. Hiukan oli koko ruutu hukassa ja kun merkit löysi, niin keskikohtaan ei meinannut osua. Sain kuitenkin palkattua lopulta pari kertaa ja jätettiin homma hautumaan. Seuruussa olen hiukan ruvennut häivyttämään lelua kainaloon ja aavistuksen ollaan edistytty. Liikkeestä seisomaan jääminen on todella zäpäkkä ja Einikin sanoi että hurjan hienolta näyttää. Varsinaisesti kestoa seisomisessa ei vielä ole, palkka tulee sähäkästä stopista. Tunnari on edelleen hiukan liian vauhdikas ja tänään Gust juoksi tunnaritikkujen yli takana häämöttäneeseen ruutuunkin tarjoamaan josko ruutua olisin halunnut. Ja ruutuhan oli siis tikuista ainakin 10-15 m päässä, ihan en älynnyt että sinne asti pentu keksisi lähteä. Keksipä kuitenkin :D Uutuutena ollaan treenailtu n. 20 cm korkeaa hyppyä muutaman kerran.

Ruffe on tehnyt lähinnä kaukoja, kapulan pitoja ja vinokulmasta eteentuloja. Metallikapulasta Ruffe ei taaskaan tykkää vaikka jo keväällä kuvittelin että "onnettomuuden" aiheuttama kammo olisi mennyt ohitse. Kun ei ole metallia tehty, niin tuntuu että kammo on tullut takaisin. Tänään kentällä Ruffe sai tehdä hyppynoudon (ekalla kerralla lähti noutamaan esteen ohi) ja hypyn kautta ruutuun menon. Lisäksi tehtiin muutama seuruun käännös, pieni paikkamakuu ja kaukokäskyt. Kaukot onnistuivat ekaa kertaa kentällä siten ettei koira keulinut. Etäisyyttä ei tosin ollut metriä enempää, mutta tekniikka pysyi kaikissa siirtymissä hyvänä. Pitäskö tähän lisätä että: "Kyllä me kaukot kovalla helteellä osataan.." :D :D

Lauantaina aamuvarhain käytiin aksahallilla. Lämpöä toki oli jo silloin yli 20 astetta, mutta hallissa sisällä oli viileämpää. Ruffe teki pientä ratapätkää, jossa oli kepit ja keinu. Sujui hyvin ja pysyi tällä kertaa "käsissä". Ehkä me kuiteski yritetään tota aksaa sen verran treenailla, että ykkösluokan kisoissa voitas muutama kerta jossain pikkukisoissa käydä. Oman seuran kisat olis parin viikon päästä, mutta reissussa taas ollaan joten väliin jää. Gust teki yhtä n. 20 cm hyppyä ja putken muutaman kerran.

Ruffe kävi perjantaina päivällä Samulin kanssa suunnistusvaelluksella Kolilla. Painotin nestetasapainosta ja koiran viillennyksestä huolehtimista, mutta kovillehan koira 30 asteen helteessä Kolin mäkiä kivutessa joutuu. Etenkään kun itse ei ymmärrä yhtään himmailla vaan oli vedellyt ensimmäisen tunnin hirveetä juoksua suuntaan jos toiseenkin. Koko retki oli kestänyt 3-4 tuntia ja onneksi matkan varrelta oli muutama suo-oja löytynyt missä koiran oli saanut kasteltua käskemällä se ojaan makaamaan.

Harrastusten lisäksi ollaan uitu paljon. Viime vuonna Ruffen korvassa oli pieni hotspot, mutta tänä vuonna ei ongelmia ole näkynyt vaikka kaikki lenkit ovat suuntautuneet lampien tai järvien rannoille. Tänään lenkkeiltiin Einin ja Grimmin kanssa Mertalammen ympäri ja koirat pulikoivat antaumuksella. Tai Grimm pulikoi, polskii vettä etujaloillaan ja ui, ui ja ui vaikka miten pitkään. Ruffe käy pikaisen uimakierroksen ja sen jälkeen "väijyy" rannalla odottaen juoksukaveria. Gust tekee muutaman kymmenen metrin uintiretkiä helkkarin kovalla vauhdilla ja tulee rantaveteen istumaan ja lepäämään ennen seuraavaa intervallia. Samuli sanoi että Gust näyttää ihan torpedolta uidessaan ja kieltämättä totta se on, katsokaa itse:
Torpedo vauhdissa
Ruffe jäähdytetty, nyt vois ottaa pienet juoksukisat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti