20. heinäkuuta 2014

Kesälomareissu nro 1

Ensimmäinen kesälomareissumme suuntautui etelään. Paimennusta 4 päivänä peräkkäin Somerolla, Raaseporissa ja Rymättylässä, välipäivä, paimennuskisatalkoot Somerolla ja sen jälkeen talotoimittajien luona vierailuja. Ehdittiin Sipoon tontillakin käydä.

Ruffen ja Samulin yhteistyö paimennuksessa parani viikon aikana huimasti ja perjantain treenit Rymättylässä olivat todella hyvät. Keskiviikkona Annikan kurssilla Raaseporissa koira oli todella kovilla kierroksilla jo autosta otettaessa ja ensimmäinen setti meni Samulin jännittäessä hiukan penkin alle. Onneksi kokenut kouluttaja Annika sai ohjaajan pään kasattua ja samalla kertoi kuinka itse jatkaisi kiihkeän, mutta kuitenkin lampaita kivasti käsittelevän paimenpojan kanssa. Toinen setti olikin jo paljon parempaa tekemistä. Somerolla torstaina Samuli treenaili suurimman osan aikaa itsenäisesti ja sanoi löytäneensä taas yhteisen sävelen koiran kanssa. Viikko huipentui perjantaina Rymättylässä, jossa Virpin opastuksella parivaljakko treenaili mm. poispäinajoa ja aidasta irrotusta. Olipa kivaa katsottavaa!

Gust pääsi tiistaina ja torstaina lampaille Somerolla. Teki tosi kauniita kaaria ja sen pystyy jo lyhyeltä matkalta lähettämään lampaiden taakse. Kuuntelee myös odota-käskyä ja kohtuu hyvin sen saa myös pois lampailta. Ei erinomaisen hyvin, mikä tässä tapauksessa on vain tosi positiivinen ongelma.

Paimennuksen ohella koirat kävivät hiukan lenkkeilemässä ja joka päivä uimassa. Ihan pikkuisen tokoiltiinkin Gustin kanssa, lähinnä leikin lomassa. Taisi Ruffekin jonkun liikkeen tehdä. Reissusta palattiin tiistaina. Keskiviikkona ja torstaina tehtiin lyhyet tokotreenit. Gust opettelee liikkeestä seisomaan jäämistä ja tekee sen ällistyttävän hyvin vaikkei montaa toistoa ole treenattukaan. Ruffen kaukokäsky-projekti on ollut jäissä, mutta kaivellaan esiin kun sopiva rako tulee. Treeneissä Ruffe on tehnyt vain leikin varjolla muutamia tuttuja juttuja, varsinaisesti mitään uutta ei ole treenattu eikä mitään liikkeitä hiottu. Antaa pojan paimentaa, tokoilla ehtii!

Pojat Sipoon "tontin" järvellä.
Eka yö nukuttiinki Sipoossa mökissä 
Paimennus uuvuttaa.
Vesileikkejä Samulin ja Amandan kanssa.
Ruffen kasvattajan katras.
Kummityttöni Adalmiina Panda joka tykkää rapsutuksista ja tulee kutsuttaessa luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti