5. marraskuuta 2013

Vastakäännös

Eilisten aksatreenien teemana oli vastakäännös. Sain Jarin vinkkaamalla piirto-ohjelmalla kyhättyä meidän eilisen treenin radan muistini mukaan tuohon alle. Vastakäännökset harjoiteltiin ensin erillisellä 4 esteestä koostuneella tekniikkaradalla ja sitten ne sovellettiin käytäntöön väleillä 5-6 ja 8-9. Ruffelle vastakäännös toimi ihan älyttömän hyvin, minkä jo arvasinkin etukäteen. Samoin se ohjautui Katjan n. kuukausi sitten neuvomalla vahvalla kropan käännöllä hienosti kakkosesteeltä oikeaan putkeen. Rintamasuuntaani se tällä hetkellä lukee, kädet ovat ainakin vielä suht turhat. Sivuttain etäisyyttä on pidettävä pari metriä, sitä lähemmäs ei paimen tule, vai liekö itsesuojeluvaistoa epämääräisesti kaahottavan ohjaajan takia ;)


Toisessa setissä tehtiin keinua yksittäisenä esteenä ja sitten hypyltä takaakierrolla. Yksi lentokeinu tuli kun vauhtia alkoi olla liikaa, muuten oli oikein hyviä toistoja. Kati aavistuksen pehmensi keinun kolautusta, mutta keinahduksen teki ihan omalla painolla. Kivat treenit ja intoa riitti.

Tokossa on ollut hieman hankalampaa viime aikoina kun pilasin Ruffen seuraamisen harjoittelemalla liikaa kisapalkkausta. Poikittaa, edistää, seilaa ja kontakti tippuu. Tätä on yritetty laittaa kuntoon nyt viikon verran ja alkaa jo näyttää paremmalta. Muiden liikkeiden osalta tekeminen varmistuu koko ajan, jäävissä ollaan saatu parempia pysähdyksiä ja maahan menoja, paikkamakuussa olen käynyt jo muutamien sekuntien hetkiä piilossa ja viime keskiviikkona teki tosi hyvän tunnarin Varkaudessa. Ohjatussa ollaan nyt harjoiteltu myös oikealta hakemista, keskellä ei ole vieläkään ollut mitään. Kaukoissa m-i-m sujuu n. 3 metrin etäisyydeltä, seisomisissa etäisyyttä on max. 0.5 m. Ruudun loppua ollaan myös harjoiteltu, lähinnä makuulla pysymistä. Onnistui kun vahvisti hieman kehuilla alkuun.

Murkkuikäinen näytti myös vänkyräpuolensa viime sunnuntain tokotreeneissä lähtemällä tauon aikana rallailemaan pitkin kenttää ja yritti rallaillessaan käydä myös moikkaamassa yhtä noutajaa. Sai onneksi sekä noutajalta että sen omistajalta äkkihäädön, jonka jälkeen minun seura taas kelpasi hyvin. Ruffen puolustukseksi pitää mainita, että mentiin ihan turhaan treenipaikalle. Ruffe oli väsynyt edellispäivän pitkästä vaelluksesta Kolilla, oli vähän villituulella, eikä jaksanut keskittyä niin hyvin kuin tavallista.

Loppuun vielä muutama kuva Kolilta. Käveltiin 4.5 tuntia ja kavuttiin kolmesti alhaalta ylös. Eväinä makkaraa ja pizzaa. Tulia tosin ei saatu, päivä oli hyvin kostea ja nuotiopaikan puut katoksesta huolimatta läpimärkiä.
Pojat neulaspolulla
Näkymä Pieliselle
Noutajapojat tulivat vastaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti