20. lokakuuta 2013

Paimenpoika

Sitten viime kirjoituksen on tehty monta treeniä ja eteenpäinkin ollaan menty. Aksassa ollaan käyty Sari Vähäniityn koulutuksessa ja omassa ryhmässä. Sarin mukaan Ruffe on oikein kivalla mallilla vaikka ei paljon olla treenattukaan. Tosiaankaan mitään suurta treeni-intoa aksaan ei ole itselläni ollut, joten kerta viikkoon on tätä lajia riittänyt. Ihan hyväkin, kun kyseessä on kuitenkin vielä kasvava koira. Tällä hetkellä näyttää että aksa on jäämässä meille pelkäksi talven humputuslajiksi tokon rinnalle kun PK-lajit ja paimennus ovat tauolla.

Tokoa ollaan tehty pienissä erissä lähes joka päivä. Ohjattu nouto tennispalloilla on jo siinä jamassa että kohta voi vaihtaa kapulat tilalle. Yhtään epäonnistumista ei ole tullut. Lisäksi on vahvistettu merkkiä ja otettu useamman kerran häiriötreenejä ja -käskytystä.

PK-lajeista esineruutua ja jälkeä on tehty muutaman kerran, ovat olleet onnistuneita treenejä. Jälkeen olen tehnyt useita kulmia ja hakenut erilaisia maastoja. Vaikeutus saa Ruffen tarkkaavaiseksi ja jäljestämään hieman maltillisemmin.

Viime keskiviikkona lähdettiin VarPSin tokotreenien jälkeen ajamaan Etelä-Suomeen. Käytiin torstaina ja perjantaina Woollandiassa paimentamassa. Torstaina Ruffe kävi 4 ja perjantaina 3 kertaa lampailla. Ruffe otti ison harppauksen eteenpäin, keuliminen jäi vähiin ja se kuunteli Samulin ohjeita. Mm. ensimmäistä kertaa harjoiteltu poispäinajo sujui käsittämättömän hyvin, lähellä oli ettei tullut tippa linssiin aidan takana katsoessa... Jos jossain vaiheessa epäilin ettei tuota intoa saa ikinä valjastettua, niin kyllä sen saa eikä siihen tarvita kovia otteita. Määrätietoisuus riittää.
Pojat paimentaa Marikan neuvoessa
Kotiin ajettiin lauantaina ja käytiin kotimatkalla hakemassa Inka vuorokaudeksi hoitoon. Oli kivaa, Inka on ihanan helppo koiruus. Sunnuntaina superviikonloppu vielä jatkui ja lähdettiin Inkan, Ruffen, Einin ja Arvon kanssa metsälenkille. Koirilla (ja myös ihmisillä) oli ihan huisin hauskaa, harmitti kun kamera unohtui kotiin.
Kaverukset kaluavat luita
Todistettavasti tämäkin elukka on hyydytettävissä... ;)
Ja vielä loppuun yksi kuva parin viikon takaa kun Tikki kävi meillä hoidossa. Harmittava hakkuuaukko osui taakse, mutta kuvassa on kivat värit. On nuo pojat vaan niin erinäköisiä ettei samaksi roduksi uskoisi.
Ruffe ja Tikki lähimetsässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti