23. marraskuuta 2013

Pyllyn kääntö

Tällä viikolla maanantaina oltiin aksatreeneissä. Ratatreeni meni jotenkin muissa maailmoissa, meistä kumpikaan ei ollut parhaimmillaan. Kepeille Ruffe hakeutuu jo niin hyvin että ykkösesteen jälkeen lähti jo niitä tekemään, seuraavalla yrityksellä meni puomille. Jyrkkä käännös putkelta (3) onnistui hyvin, samoin irtoaminen hypylle ja seuraavaan putkeen (6). Väli 8-9 oli meille haastava. Pakkovalssi veti koiran pussiin ja takaakierto-persjättö ei oikein sujuvasti onnistunut kun ei osata, mutta yritettiin opetella. Pöytä osattiin vaikkei olla opeteltukaan :D, mutta loppusuoralla olisi saanut irrota paremmin. Lopuksi tehtiin puomia ja hyvin kapella olevia kujakeppejä hienot toistot. Ensi maanantain aksassa teen jotain helppoa, jotta Ruffen itseluottamus ei katoa näihin vaikeisiin treeneihin ja enemmän ja vähemmän sekoiluun.

Aksatreeni 18.11.2013
Tiistaina ei tehty mitään, lenkkeiltiin vain kahdestaan.

Keskiviikkona matkattiin VarPSin tokotreeneihin. Reetta oli neuvomassa ja otettiin n. 10 minuutin tehosetti seuraamista ja vasemmalle käännöksiä. Parani huikeasti ja nyt takapään käyttö on ihan eri mallilla kuin aikaisemmin. Ruffe väsähti hieman ja "loppukevennykseksi" tehty merkiltä ruutuun meno oli huono. Merkille vähän löysästi ja ruutu ei meinannut aluksi löytyä. Kävi hakemassa uudestaan merkiltä vauhtia ja sitten osasi tolppien keskelle. Mutta hyvä treeni pyllyn käytön osalta, nyt tiedän tarkkaan mitä teen!

Torstaina käytiin lyhyesti JoAn hallilla tekemässä helppoa aksapätkää ja muutama toisto avo- ja umpikulmista kuutta kapeassa kujassa olevaa keppiä.

Perjantai oli taas löysäilypäivä. Olin itse kipeänä, joten lenkitkin jäivät lyhyiksi. Tupakeittiötokossa tehtiin vähän vasemmalle käännöksiä ja kaukoja. Ruffekin oli aika rauhallinen ja nukkui kanssani paljon.

Lauantaina käytiin taas PoKSin hallilla Seijan tokoryhmässä. Meidän liikkeet:
Seuruu: kahdessa osassa. Ensimmäinen huonompi, edisti ja vähän keuli. Jälkimmäinen jo melko hyvä, kontakti tippui kahdesti, mutta muuten kesti vaikka Seija häiriköi vieressä. Hyvä Ruffe!!
Tunnari: Tikut rivissä. Toi ensimmäisellä kerralla väärän :( Ruffe aloittaa aina oikeasta laidasta ja oma oli nyt kolmas vasemmalta. Vähän hätäistä haistelua ja meni oman ohi, palatessaan takaisinpäin otti oman vasemmalta puoleta väärän tikun ja lähti jopa tuomaan sitä. Uusi käsky, ja kävi hakemassa oikean. Tehtiin heti perään toinen toisto ja nyt oma löytyi hyvin. Mutta pitkästä aikaa tunnarissa otti väärän kapulan suuhunsa, edellinen virhe taitaa olla joskus kesällä. Hätäilyn piikkiin menee, suu aukeni kun oman haju taisi tulla nokkaan edellisen tikun kohdalla.
Ruutu: Suora lähetys ruutuun, ekalla toistolla 5x5 cm alusta, toisella otettiin se pois. Seija palkkasi heti pysähdyksestä, itse kävelin vielä palkkaamaan lisää. Molemmat toistot hyvät, nopeat ja täsmälliset. Jes!
Nouto: Helppo suora nouto puukapulalla. Vapautin n. metrin päässä itsestäni. Nopea ja hieno.
Paikallamakuu 3 min: Aluksi vino maahanmeno, otin ylös ja käskin uudestaan maahan. Nyt oli suora. Kävin 2 x n. 10 sekuntia piilossa hallin vessassa. Hyvin patsasteli sfinksinä koko ajan vaikka viereinen koira nousi istumaan ja taisi vähän liikkuakin. Maarit kävi häiriönä kävelemässä koirien ympäri kahdesti ja kerran juoksi niiden ohi. Hyvä perusasentoon nousu.
Hyppy: ALO-hyppy, palkkaus pysähdyksestä. Kaksi hyvää toistoa.

Hyvästä tokotreenistä ei voi muuta kuin saada palasen jonkun elukan selkärankaa palkkioksi ;) Sohvalla on kiva syödä, meidän perheen miesten tapaan... Ja kyllä, sotku aterioinnin jälkeen on melkoinen (koskee molempia perheen miehiä ;) ).
Lisää selkärankaa ;)
Sotku sohvalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti