14. marraskuuta 2013

Superaksailija

Viime maanantain aksatreeniin Katri oli suunnitellut sellaisen ratahirviön (alla) etten etukäteen uskonu meidän siitä selviävän. Suunnittelinkin jo rataantutustumisen aikana vaihtoehdon b mitä me tehtäisiin kun huomataan että varsinainen treeni on liian vaativa. Mutta mutta.. tehtiin aivan mahtava rata! Ensin esteet 1-5, sitten 5-10 ja lopuksi koko rata. Ei virheen virhettä, mentiin sujuvasti ja kovaa. Teemana olleet pakkovalssit esteille 2 ja 8 sujuivat älyttömän hyvin, samoin takaakierrot esteille 4 ja 7. Lisäksi Ruffe teki älyttömän hienot käännökset esteillä 2, 4 ja 7, haki putken 9 umpikulmasta ja myös esteen 10 vaikka itse juoksin putken "väärää" puolta lähes suoraan kasilta esteelle 11. Ihan huippua! Olen nyt vihdoin sisäistänyt sen, että Ruffelle pitää jättää reilusti tilaa ja sitä voi ja pitää ohjata aika kaukaa moniin muihin koiriin verrattuna.

Aksatreenit 11.11.2013
Tottakai se musta hetkikin treenistä piti löytyä. Ruffe rysäytti A-esteen (11) sellasella vauhdilla että hetken jo pelkäsin että huonosti käy. Onneksi ei käynyt, mutta oli sen verran ilmava ylitys etten ihan heti sitä radalla päästä uudestaan A:lle. Ja kyllä, 2on2off onnistui hyvin vaikka hetken jo näytti että tulee voltilla alas.

Tokoa ollaan treenattu lähes joka päivä. Lyhyitä treenejä, 4-5 liikettä tai liikkeen osaa muutama toisto. Seuraaminen alkaa näyttää taas seuraamiselta. Edistäminen loppui muutamaan napakkaan pysähdykseen, jolloin koira huomasi että mokaa aina eteen jos ei ole oikealla paikalla. Eilen VarPSin treenissä haettiin lisää iloa ja skarppiutta seuraamisleikillä, jonka aion tästä lähtien muistaa pitää ohjelmistossa ihan niin kauan kuin ikinä tokoa harrastan. Kuinkahan se olikin taas päässyt unohtumaan vaikka edellisen koiran kanssa tein sellaista paljon. Ohjatussa on ollut nyt parilla kerralla 3 kapulaa puoliympyrällä. Sekä vasen että oikea ovat löytyneet hyvin. Vielä ei ole treenattu vinokulmasta eteentuloa kapulan kanssa, se saa yhä odottaa.

Tehotreenattavia asioita tällä hetkellä ovat häiriönsieto ja perusasentoon tulo. Heräsin viime viikonloppuna kisatalkoissa siihen todellisuuteen että Ruffen sivulletulo on ihan kamala hyppypyörähdys joka pitää nyt siivota. Näihin molempiin sain Reijalta VarPSin keskiviikkotreenissä hyvät ohjeet. Eikun tekemään vaan.

Tokofiilis on tosi hyvä, toivottavasti pysyykin sellaisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti