3. joulukuuta 2013

Päiväkirjaa viikolta 48

Sunnuntaiaamuna 24.11. herättiin ajoissa ja käytiin kahdestaan PoKSin hallilla. Liikkeet:
Seuraaminen: oli hyvä, tosin häiriö oli nollassa. Vasemmalle käännökset melko hyvät.
Liikkeestä maahanmeno: hyvä ja nopea maahanmeno, siitä palkka.
Liikkeestä seisomaan jääminen: napakka pysähdys, siitä palkka.
Luoksetulo: supervauhti, vapautus leluun.
Merkkierottelua: 3 merkkiä n. 5 m päässä toisistaan. Ekalla kerralla meni väärälle, korjasi itse. Muilla kerroilla oikea merkki löytyi hyvin. Palkkasin nameilla Reetan ohjeiden mukaan (odotusarvo leluun liian suuri). Vauhti hyvä.

Treeneistä kotiin hakemaan Samuli mukaan Lykikselle parin tunnin lenkille.

Maanantaina oli niin flunssainen olo että jätettiin aksatreenit väliin. Mikä oli harmi sillä siellä oli tällä kertaa ollut kiva rallattelurata.

Tiistaina käytiin Pärnän hallilla aksailemassa helppoa rataa (rimat 30-45 cm) eikä välitetty yhtään vaikka välillä tuli vääriäkin esteitä väliin. Pidettiin hauskaa. Loppuun tehtiin kuutta keppiä eri lähetyskulmista. Ruffe alkaa nyt pikkuhiljaa löytämään rytmiä ja tekniikkaa, kauhomalla menee.

Keskiviikkona mentiin PoKSin hallille Einin ja Arvon kanssa tokoilemaan. Meidän liikkeet:
Seuraaminen: kohtuu hyvä, kontakti taisi tipahtaa vain kahdesti koko aikana.
Ohjattu: Eini vei kapulat puoliympyrän muotoon. Oikea oli tuotava kapula. Hyvä merkille meno n. 5 m päästä ja hyvä kaarros kapulalle. Vapautus n. metrin päässä palkalle. Kävi tämän jälkeen vielä hakemassa uudestaan pudonneen kapulan ja tuli tuomaan sitä. Löysä ote ja karmeaa venkoilua. Joten loppuun vielä n. kolmen sekunnin pitotreeni.
Ruutu: ilman alustaa tai muita apuja. Ensin lähetys siten että itse seisoin n. 5 m ruudusta, koira n. 15 metrissä. Hyvä vauhti mutta meni sivulta ruutuun, saattoi olla että seisoin liian lähellä juoksulinjaa. Toinen lähetys 15 metristä, se oli hyvä. Palkkaus, käsky maahan, peruutin kohti lähtöpaikkaa ja siitä ruudun loppu. Sivulletulo oli nopea mutta muutaman askeleen verran seuraamisessa edisti. Oikea paikka löytyi kuitenkin siitä ilman apuja.
Tunnari: Eini vei tikut n. 8 m päähän. Lähetys ja täysin samanlainen suoritus kuin sunnuntaina. Aloitti haistelun oikealta, meni oman yli (kolmas vasemmalta), palasi takaisinpäin ja otti vasemmalta toisen tikun suuhunsa. Lähti tuomaan mutta huomasi virheensä n. 2 metriä edettyään, pudotti tikun ja kävi hakemassa oman. Alan olla entistä varmempi että omasta tikusta tulee haju nokkaan ja siksi nappaa väärän. Eli pitäisi saada nyt malttia lisää.
Luoksetulo: Stoppi käsimerkistä ja pallo palkaksi. Vauhti superkova ja pysähdys venyi kolmen pompahduksen mittaiseksi, oli ensimmäinen kerta kun annoin pelkän käsimerkin.

Hallilta lähdettiin Lykikselle. Tunnin lenkiksi aiottu kierros venyi lähes kahteen tuntiin sillä eksyttiin hieman ja käveltiin ees taas. Lopulta kuitenkin löydettiin takaisin autolle. Räntäsade, läpimärät kengät, pimeä metsä ja eksyminen eivät haittaa yhtään kun on kivaa seuraa!

Torstaina käytiin Ruffen kanssa tekemässä tunnarin korjausliike ja hyppytekniikkatreeniä PoKSin hallissa. Lämmittelyksi otettiin pätkä seuruuta ja se oli nyt tosi kivaa tekemistä. Tunnarissa laitoin 8 väärää tikkua ja oman, kaikki sikinsokin. Taas ensin oman yli, ja takaisin päin tullessa suu aukesi jo viereisen tikun kohdalla, mutta tällä kertaa ei ottanut väärää suuhun. Huh!

Hyppytekniikkatreenissä oli ensin perussarja n. 20 cm rimoilla. Kolme toistoa, hyvin sujui. Sen jälkeen 3 ponnaria ja korkea este etäisyyksillä 4 - 6 - 6 - 9 jalanmittaa. Viimeinen este oli aluksi 40 cm ja ihan sen takia kun PoKSin esteissä on vain rajoitetusti säätömahdollisuuksia, nostin sen kokeeksi 55 cm:in. Kaikissa toistoissa oli lelu n. 5 m sarjan viimeisestä esteestä ja itse seisoin sarjan sivulla. Toimi hyvin, ja hypyt 55 cm:stä olivat helpon ja kauniin näköiset. Kaksi toistoa sai kuitenkin riittää, ei rasiteta liikaa.

Perjantaina matkasin vetämään VarPSin AVO-ryhmän treenejä ja lauantaina kävin kuuntelemassa Kuopiossa Juha Korrin viettiseminaarissa. Pojat olivat kahdestaan kotona ja käyneet mm. 3 tunnin vaelluksella Kolilla lauantaina ja muutenkin touhunneet kaikenlaista.

Sunnuntaiaamuna lumituisku sen kuin jatkui, joten lähdettiin perheen voimin PoKSin hallille käymään. Tehtiin vähän seuraamista, ruutua, ohjattu nouto ja tunnari joka oli nyt todella hieno. Tekemisessä oli minusta kuitenkin jotenkin se ihan viimeinen potku poissa, joten lopetettiin lyhyeen. Innokkaasti Ruffe teki ja retuutti palkkalelua, mutta ehkäpä poikien lauantain pitkä lumituiskussa tehty lenkki vaikutti sillä Ruffe oli muutenkin koko päivän rauhallinen ja nukkui epätavallisen paljon.

Eilen maanantaina Ruffe kävi koirafysioterapeutilla hieronnassa. Lannerangasta löytyi lievää kireyttä, mikä on kuulemma tyypillistä liikkuvalle koiralle. Muuten on kroppa priimakunnossa kuten tuon ikäisellä pitää ollakin. Mennään kuitenkin vielä parin viikon päästä toiselle käynnille hoidattamaan varmuuden vuoksi vielä toisen kerran lannerangan kireyksiä ja samalla Ruffe tottuu käsittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti