6. kesäkuuta 2013

Jälkeä, viestiä ja lisää uintia

Lämpötilat on keikkuneet lähes 30 asteessa jo yli viikon, joten vilvoittelu kesken ulkoiluja sekä ennen ja jälkeen treenien on tarpeen. Kepin hakemisesta vedessä on nyt tullut hitti. Ruffe kävi sunnuntaina vielä Tikkin pitämää uimakoulua kun oltiin parin tunnin retkellä iltasella Marin, Miikan ja Samulin sekä koirien kanssa. Uimakoulutuokion jälkeen Ruffe on lähtenyt jo ominpäinkin veteen. Uimassa tosin käy vain kepin perässä, muuten tyytyy seisoskelemaan mahaa myöten vedessä.

Kuumuuden takia maanantain agilitytreenit peruttiin. Lähdettiin niiden sijaan Ilonan kanssa tekemään jälkeä koirille. Ruffelle tehtiin kokeeksi 2 "Frolic-ruutua" ja n. 20 m pitkä jälki jossa oli herkkuja joka askeleella. Ruuduilla vauhti oli vielä kovaa, mutta jäljelle rauhoittui ja meni tarkasti. En nyt oikein osaa päättää kummalla tavalla jatkan. Joko tällä ruokapalkalla tai sitten vain leluja tms. matkan varrelle kätkemällä kuten tähän asti ollaan tehty. Jälkimmäisellä tyylillä vauhti on aika paljon kovempi, joten ehkä tuo ruoka on rauhoittumisen kannalta parempi. Toisaalta en halua että koira tonkii maata ja kulkee vain "nappulat silmissä". Pitääpä taas pohtia - aikanaan lopputuloksen kannalta tuskin on merkitystä kummalla tavalla tekee. Keppejä ajattelin piilotella alkuun omalle pihalle kunnes motivaatio niiden löytämiseen saadaan taiottua.

Tiistaina lenkkeiltiin ja käytiin kesken lenkkiä tekemässä Ruffelle "Frolic-jälki" jossa nappuloita oli n. joka kolmannen askeleen alla. Jäljen vanhetessa käytiin uimassa. Takaisin tulosta ei meinannut tulla mitään. Ruffe tiesi että pääsee jälkeä ajamaan ja olisi todennäköisesti karannut jo kaukaa sille jos en olisi kytkenyt sitä hihnaan. Veto olikin sitten sellaista ettei moista ole nähty ja sama kaahaus jatkui lähes sen 30 m mitä jälki oli pitkä. Vasta ihan lopussa nappulat alkoivat kiinnostaa. Hyvin pysyi jäljellä, mutta veikkaan että tuolla vauhdilla ei yksikään keppi olisi löytynyt. Seuraavalla kerralla käyn tekemässä jäljen etukäteen ennenkuin koira pääsee kotoa tai autosta ulos.

Keskiviikkona jouduin työpalaverin takia jättämään Varkauden tokotreenit väliin ja niinpä lähdettiin viestitreeniin. Lämpöä oli taas 25 astetta, joten käytin Ruffen etukäteen uimassa jotta sen olisi vähän viileämpi juosta. Samuli lähti Ruffen kanssa B-pisteelle n. 250 m päähän ja minä jäin A:lle odottamaan. Ensin juoksutettiin koirat B-A-B-A jonka jälkeen metsäryhmä siirtyi n. 100 m kauemmas paikkaan C. Minä olisin lopettanut Ruffen kanssa tähän, mutta vetäjä kehotti jatkamaan kun koiralla on ihan älytön motivaatio tuohon juoksemiseen. Vähän emmin, mutta suostuin sitten. Ruffe lähti C-pisteelle matkaan toisena ja saapui luonnollisesti pisteelle B. Siitä se ei sitten osannutkaan lähteä jäljestämään vaan oli pyörinyt hetken paikoillaan ja ottanut sitten suunnan takaisin A:ta kohti. C-pisteeltä olivat sitä kutsuneet ja koira olikin pysähtynyt, mutta kuitenkin päätti palata takaisin A:lle. Hetken annettiin sen hengähtää ja lähetettiin sitten n. 10 sekuntia Kirpun perään uudestaan kohti C:tä. Peesissä oli hyvä mennä perille asti ja oli saanut Kirpun melkein kiinni. C:ltä koirat juoksivat sitten vielä takaisin A:lle ja siihen lopetettiin. Tuon harharetken takia Ruffelle tuli aika paljon juostavaa, mutta ei se siitä onneksi näyttänyt olevan juuri milläänsäkään. Täytyy nyt muistaa että seuraava viestitreeni on joku tosi lyhyt ja helppo. Sitten olisikin aika ruveta tekemään noita siirtymätreenejä.

Tokoa ollaan treenattu n. 5 minuutin pätkissä. Lähinnä jääviä liikkeitä ja kaukojen tekniikoita tupakeittiössä. Pari kertaa myös hyppyä pihalla.

Agility on ollut tämän viikon tauolla ja saa nyt ollakin. 2x2-keppejä ollaan harjoiteltu muutamia kertoja päivässä. Vielä tulee sisäänmenovirheitä vaikeilla lähetyskulmilla, joten kepit ovat saaneet olla edelleen kengänmitan sivussa suorasta linjasta.
Uimaripojat Ruffe ja Tikki. Kuva: Mari Väänänen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti