1. kesäkuuta 2013

Harrastuspäivitys

Treenattu ollaan mutta päiväkirjan pitäminen on jäänyt. On ryhdistäydyttävä. Pieni päivitys lajeittain:

TOKO: toukokuussa ollaan panostettu enemmän hauskanpitoon ja leikkimiseen kuin varsinaisesti liikkeitten eteenpäin viemiseen. Seuraaminen ja ruutu ovat hyvät, jäävissä liikkeissä seisominen on suht hyvä, maahanmeno on vähän ”ryömivä” vaikkei siis eteenpäin liiku. Nopeammin pitäisi kuitenkin maahan läsähtää. Kaukojen tekniikat ovat nyt aika hyvät lähietäisyydeltä. S-i on parantunut ihan hurjasti Oilin opeilla, mutta on se siirtymistä vaikein. Nyt pitäisi ottaa painonsiirto tehotreeniin jotta idea liikkeestä hahmottuu Ruffelle kunnolla. Nouto ei ole hyvä. Tuo hyvin ja erikseen harjoiteltuna luovutuskin on hyvä mutta jostain syystä hiipparoi kapulalle turhan hitaasti. Laukkaa kyllä, mutta nopeamminkin voisi mennä. Palautus on kyllä nopea, joten irtoamisessa on tuo ongelma. En oikein tiedä mikä siinä on, olenko tehnyt sitä liikaa vai liian vähän vai kokonaan väärällä tavalla? Kyselenpä neuvoja viisaammilta. Tunnaria ollaan tehty nyt kahdesti kotipihan ulkopuolella. VarPS:n treeneissä otti väärän kapulan suuhunsa mutta pudotti sen ja kävi hakemassa oikean tilalle. Tuuli aika kovasti ja tuo väärä oli oikean vieressä tuulen alla, joten saattoi olla että haju oikeasta kapulasta tunki jo nokkaan. Toinen kerta oli tänään kun käytiin Einin ja Arvon kanssa treenaamassa. Nyt meni hyvin ja Eini ”hajusti” kapulat seuraavaa treenikertaa varten. Se tulee olemaan ensimmäinen kerta kun kapulat tuoksuvat jollekin muulle kuin puulle. Paikkamakuu sujuu, ei ole lähtenyt kertaakaan ja asento on pysynyt ryhdissä. Matkaa on ollut jo n. 30-40 askelta ja pisimmillään on ilman välipalkkausta kököttänyt 2.5 min. Paikallaistumisessa on sen sijaan parissa viime treenissä mennyt maahan, en tiedä onko syynä selkään porottava aurinko vai eikö vaan olla treenattu tuota tarpeeksi (ei vissiin olla tehty juuri yhtään). Hyppy on ok viime treeniä lukuunottamatta. Silloin kyllä hyppäsi, mutta seisomaan jääminen oli huono.

AGILITY: Vauhtia on tullut lisää eikä meinaa enää pysyä nahoissaan kun treenikentälle pääsee varsinkin jos ehtii nähdä jonkun muun koiran suorittavan ensin. Siirryttiin ryhmään jossa on n. vuoden verran harrastaneita aikuisia koiria. Siellä tehdään n. 10-15 esteen ratoja n. 3-6 esteen pätkissä ja ollaan harjoiteltu rengasta ja keinua. Radalla on nyt aina joku hyppyeste nostettu n. 30 senttiin jotta vähän joutuisi katsomaan miten noita hyppyjä juoksee. Muut esteet kun ovat n. 15 cm:ssä, niin käytännössä Ruffe voi vaan kaahata niistä läpi enempää ajattelematta. Keppejä ollaan treenattu 2x2 menetelmällä kotipihalla. Erilaiset lähetyskulmatkin alkavat onnistua aika hyvin. Esteet ovat reilun kengänmitan eri linjassa vielä enkä aio niitä siirtää ennenkuin voin lähettää Ruffen ihan mistä tahansa ja liikkua itse ihan miten tahansa.

VIESTI: Yhdet viestitreenit ollaan käyty ryhmässä ja pari kertaa treenattu omin päin. Innostava laji ja Ruffe paahtaa menemään ihan sata lasissa. Ryhmässä oli kivaa, eikä Ruffea yhtään haitannut toisten koirien läsnäolo. Tilasin meille radiopuhelimet joten voidaan pikkuhiljaa pidentää matkaa ja kuitenkin kontrolloida sitä että Ruffe vie viestin perille asti. Ollaan tehty yhteensä max. 4 lähetystä per treeni. Matkaa on ollut n. 150 m.

JÄLKI: Muutama treeni ollaan tehty. Hyvin Ruffe jäljestää mutta ei kyllä syö nappuloita vaikka niitä olisi keko jäljellä. Jälki vetää enempi puoleensa. Ei myöskään ole vielä hoksannut sitä että kesken jäljestyksen voisi löytää kanervikosta esim. pienen lelun. Mutta jäljellä siis pysyy. Matkaa on ollut. max. n. 30 m. Esineruutua ollaan tehty pari kertaa. Innokkaasti etsii ja kerran kävi hakemassa esineen n. 100 m päästä kun ”karkasi” ruudulle. Esine oli vieläpä n. 10 cm mittainen, ohut narulelun pätkä, eli ei mikään helppo juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti