5. marraskuuta 2014

Voihan takaakierto

Maanantaina Gust oli oman aksaryhmänsä treenissä. Tehtiin 4 esteen rataa (mutkaputki ja 3 hyppyä) joista viimeiseen väliin ohjaaja yritti väkertää jotain valssintapaista. Gustilla on vain yksi vaihde (täyttä eteen), joten kiire oli tulla, vaikka pystyn sen aika kaukaa putkeen lähettämäänkin. Rimat pitäisi nostaa hiukan ylemmäs, nyt ne olivat 20 cm ja käytännössä koira vaan juoksee läpi. Loppuun tehtiin matalaa puomia namikupille. Pari kertaa onnistui hyvin, mutta sitten alkoi hiukan maltti loppua. Puomi on varmaan Gustin mielestä tylsä juttu, kun siitä ei tuu ees lelupalkkaa. Ei jaksa keskittyä ja nopeampaahan se on juosta kun pomppaa vaan maahan. Treenin jälkeen käytiin Grimmin ja Pikin kanssa lenkillä. Vauhtia riitti pimeässäkin.

Ennen Gustin treenejä käytiin tekemässä Ruffen kanssa juoksukontaktiharjoitus. A-este oli nyt osana pientä rataa. Hyvin sujui siihen saakka, kunnes Jari tuli seisomaan A:n sivuun n. 1-2 m päähän esteestä. Ruffe ei ottanut ensimmäistäkään kontaktia enää, vaan hyppi reippaasti liian ylhäältä pois. Jari meni kauemmas, jolloin kontaktit taas onnistuivat. Hetken ihmeteltiin, mutta varmaan vieras ihminen esteen sivulla aiheuttaa sen, että Ruffelle tulee kiire, eikä malta juosta alas asti. Kiire minne? Ehkä suorapalkalle, joka odotti n. 6-7 metrin päässä esteestä. Eli tähän hommaan tarvii näköjään treenata häiriö erikseen, jos ilman tuota suorapalkkaa lopputulos on sama - voi jippii...

Tiistaina oli Ruffen aksaryhmä. Minä olin myöhässä treeneistä, joten ensi töikseni jouduin tekemään 10 rangaistuspunnerrusta. Onneksi armahdus kävi viiden jälkeen :D Puolustukseksi pitää sanoa, että luulin treenien alkavan klo 18, mutta ne alkavatkin 17.40. Minulle on vaan unohdettu kertoa asiasta kun vaihdoin ryhmään kesken kauden.

Rata oli tämmöinen (kuva: Tuomas Haverila):


Alku oli meiltä hieno. Tuomas yllytti kokeilemaan lähtöön ohjausta, jossa kävelin putkelle 4 asti, annoin Ruffelle luvan lähteä ja pienillä kropan heilautuksilla ohjasin sen yli esteiden 2 ja 3. Wau! En ois ikinä uskonu että toimii, mutta Ruffe luki ohjaukset todella hienosti ja meni sujuvasti. Esteellä 5 takaakierto-persjättö ei ekalla kerralla toiminut. Ruffe oli karata suoraan A:lle (ylläri...?). Toinen kerta toden sanoi ja päästiin eteenpäin. A:n kontaktista suorapalkka ennen putkea, sujuvat kepit ja kivasti aina esteelle 13 asti. Siitä muodostuikin meidän kompastuskivi. Jos jäin esteen taakse, Ruffe teki sen takaakiertona. Jos tein esteelle 12 saksalaisen ja menin kuvasta katsottuna esteiden 12 ja 13 "yläpuolelle" ohjaamaan, sain Ruffen menemään esteen 13 oikein, mutta sen jälkeen se teki esteen 14 takaakiertona. Samoin esteen 15. Tätä jumpattiin, mutta en taidettu kertaakaan tehdä kaikkia kolmea estettä oikein, tai jos tehtiin, niin ei se ainakaan sujuvaa ollut. Pöytä oli seuraava hankala kohta. Siinä piti ihan kunnolla jarruttaa koiraa edestäpäin, jottei se liukunut samantien yli ja alas. Ja kun kerran takaakiertojen makuun oltiin päästy, niin Ruffe teki myös esteet 19 ja etenkin esteen 21 takaakiertona vaikka melkeinpä mitä tahansa olisin tehnyt. Ohjasin kyllä itsekin väärin, huomasin sen meidän jälkeen vuorossa olleiden Sadun ja Viirun menoa katsoessani.

Ja niin kuin olen ollut innoissani menossa kisoihin, ostanut lisenssin ja ilmoittautunut... Ja sitten me ruvettiin sössimään ja tekemään takaakiertoja ihan urakalla. Vieläköhän vois jänistää ja perua sen ilmoittautumisen? Satu tosin yritti lohduttaa, ettei ykkösluokassa ole tämmösiä ratoja. Entäpä jos onkin joku välistäveto, tuomarikin on kuulemma maailmanmestari!?!

Tänään palattiin mukavuusalueelle ja käytiin tekemässä poikien kanssa lyhyet tokotreenit. Gust teki ALO-seuruun ja hyvin tekikin. Sen jälkeen ALO-seisomaan jääminen, missä hiukan silmäkulmasta näytti, ettei stoppi olisi ollut niin terävä kuin yleensä, mutta en ole varma. Varmistelin kuitenkin ja tehtiin muutama toisto, jossa palkka tuli pelkästä stopista. Harjoiteltiin myös seisomisen kestoa ja eteentuloja namipalkalla. Loppuun ruutu, joka oli aivan täydellisen hyvä. Todella kova vauhti ja hieno stoppi. Siihen oli hyvä lopettaa.

Ruffe teki ruutua aksaesteen ympäri kierrätettynä, ihan hyviä toistoja, joista kolmas oli huippuhyvä. Se pitäs saada nyt siirrettyä ensimmäiseksi, kun kisoissa ei saa tehdä noita kahta lämmittelysuoritusta... Treenattiin myös ruudussa maahanmenoa, saa nähdä ennakoiko sitä seuraavalla kerralla. Sen jälkeen AVO-seuruu, missä kontakti pysyi hienosti ja alkua lukuunottamatta paikka oli hyvä. Ihan seuruun alku oli huono, Ruffe edisti reippaasti, mikä saattoi johtua siitä, että oma pääni ei ollut pystyssä vaan katsoin koiraa. Kun korjasin itseni, korjaantui koiran paikkakin. Seuruun jälkeen nouto, jossa ekalla kerralla lähti ennen käskyä. Annoin tuoda kuitenkin ja tehtiin liike perusasentoon saakka. Ei olisi ehkä pitänyt... Seuraavallakin toistolla lähti ennen aikojaan, kutsuin takaisin ja hain itse kapulan. Sen jälkeen heitin kapulan, tehtiin pikku pätkä seuruuta ja sitten pyysin tuomaan. Vapautin ennen luovutusta. Loppuun vielä yksi heitto, käskystä noutamaan ja vapautus ennen luovutusta.

Kovasti ollaan pakattu (lähinnä Samuli on..) ja huomenna lähtee ensimmäinen muuttokuorma, joka päätyy äitini nurkkiin säilöön. Aika väsyneitä ollaan, onneksi ei vuosien varrella ole kertynyt paljoa tavaraa kaappeihin. Muuttoa varten pitäs ottaa vähintään parin viikon loma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti