8. marraskuuta 2014

Kisatreeni

Torstaina ajeltiin ensimmäisen muuttokuorman kanssa äidin luo Perniöön. Matkalla käytiin katsomassa tulevaa vuokra-asuntoamme Keravan Keinukallion kupeessa. 63 neliötä rivitaloa ja pikku piha, se saa nyt vuodeksi riittää. Hyvät lenkkimaastot lähtevät melkein rappusilta, Ojankoon treenihallille on lyhyt ajomatka, eikä töihinkään kestä ajella kuin noin 20 minuuttia. Siinähän ne tärkeimmät.

Tänä aamuna lähdettiin Perniöstä Ruffen kanssa Veikkolaan möllitokoon. Osallistujamäärästä johtuen kukin sai valita paikkamakuun lisäksi neljä liikettä. Me teimme Ruffen kanssa AVO-luokasta seuruun, liikkeestä maahanmenon, kaukokäskyt ja viimeisenä noudon. Koska muita alempien luokkien koiria ei ollut, osallistuttiin VOI-paikkamakuuseen.

Seuraavassa omat ja tuomarin huomiot:
Paikallamakuu, Ruffe labradorinnoutajan ja bordercollien välissä:

Ruffe reagoi liikkuriin sen verran, että pudotti kontaktin liikkurin kysyessä ovatko ohjaajat valmiit. Meni kuitenkin heti käskystä maahan, mutta etujalat olivat hiukan eriaikaiset ja jäi hiukan banaaniksi. Toimiston ikkunan läpi pystyi seuraamaan koiria ja Ruffe näytti hiukan reagoivan ääntelevään labradorinnoutajaan kääntämällä päätä ko. koirasta poispäin. Laski pään myös kerran maahan, en tiedä meinasiko haistella mattoa vai miksi niin teki.

Tuomari: Hyvä maahanmeno ja istumaan nousu. Kerran laittoi pään maahan, nosti melkein samantien sen ylös. Hyvä, rauhallinen paikkamakuu.

Seuraaminen:
Minusta tuntui, että saattoi hiukan poikittaa alkuun, mutta en ollut tietenkään varma kun en koiraa juuri nähnyt. Kaavio meni kahdesti lähes päin seinää, mutta sekin selvitettiin hyvin. Minusta jälkimmäisessä "seinään kulkemisessa" Ruffe tipautti puoleksi sekunniksi kontaktin. Saatiin myös "kisakavereilta" jälkeenpäin kehuja tarkasta seuruusta, joten kaipa se sitten oli hyvä.

Tuomari: Hyvä, erittäin siisti seuraaminen ja hyvä kontakti. Ohjaaja voisi kävellä hiukan ripeämmin, saattaisi näyttää vielä paremmalta kun koira saattaisi pystyä ravaamaan.

Liikkeestä maahanmeno:
Lähti liikkeelle jo "sivu"-käskystä. Maahanmeno ei ihan paras mahdollinen, muttei huonokaan. Perusasentoon tulo hyvä.

Tuomari: Hyvä maahanmeno. Perusasentoon käskyssä ohjaaja nytkäytti hieman hartiaansa.

Kaukokäskyt:
Koira jätettiin selin yleisöön, pari metriä kehän laidasta. Matka oli todella pitkä, varmaan 10 metriä. Juuri ennen ensimmäistä istumaannousua takana joku teki luoksetuloa ja heitti vinkupallon koiralle. Ruffe otti pahasti häiriötä eikä reagoinut istu-käskyyn. Menin lähemmäs, noin 5 metrin päähän. Siitäkin jouduin käyttämään kaksi käskyä, jotta Ruffe nousi. Ensimmäinen maahanmeno oli hidas. Jatko paremmin takana jatkuvasta häiriöstä huolimatta.

Tuomari: Häiriö takana häiritsi selvästi koiraa pahasti. Istumaannousut hiukan vajaat, ensimmäinen maahanmeno hidas, kuunteli varmaan yhä takana leikkivää koiraa.

Nouto:
Pysyi istumassa heitettäessä eikä ennakoinut liikkurin käskyäkään! Jee!!! Jäi tuijottamaan kapulaa. Hyvä vauhti mennen tullen, siisti kapulan nosto ja palautus. Kapula lensi vinoon ja eteentulo oli myös vino. Perusasentoon tuli hypyllä ja hiukan heilahdin Ruffen osuessa hiukan minuun.

Tuomari: Koira ei ottanut katsekontaktia heiton jälkeen. Hyvä vauhti mennen tullen, vino eteentulo. Vahva perusasentoon tulo. Ohjaaja nytkäytti hiukan hartiaansa koiran tullessa perusasentoon.

Tuomarin yleiskommentti: Hieno, kiva koira. Tekee innokkaasti töitä ohjaajalle. Palkkautuu hyvin myös sosiaalisesti.

"Kisamme" jälkeen tein vielä kaukokäskyt uudestaan Ruffen selkä seinää kohti. Nyt ei ollut mitään ongelmaa, vaikka samalla alueella oli muita koiria verryttelemässä ja valmistautumassa omaan suoritukseensa. Tuota takana olevaa häiriötä pitää siis harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti