12. marraskuuta 2014

Harmittava takaisku

Maanantaina lähdin ajoissa töistä ja kävin poikien kanssa ensin hallilla tokotreenissä ja sen jälkeen tunnin juoksulenkillä. Molemmilla oli treenien teemana luoksetulo. Stoppeja varten asettelin 2 mutkaputkea n. 10 metrin päähän toisistaan. Ensin Ruffe juoksi putkesta toiseen ja välillä stoppasin seisomaan tai maahan. Sen jälkeen tehtiin pari suoraa luoksetuloa lelupalkalle sekä kaukaa että läheltä. Sitten VOI-luoksetulo, jossa sekä seisominen että maahanmeno olivat hyvät ja myös vauhti oli hyvä. Ennakoinnin kitkemiseksi tehtiin vielä 2 suoraa luoksetuloa, toinen kaukaa ja toinen läheltä. Hyvä vauhti molemmissa. Loppuun treenattiin seuruun täyskäännöstä ja niistä tuli kivan sähäkät. Hyvä treeni.

Gust teki eteentuloja sekä läheltä että hieman kauempaa. Palkkana mahani "päällä" ollut lelu, jonka sai JES-sanasta ottaa. Aika nopsaan ymmärsi ja eteentulot olivat minusta parempia kuin namipalkalla. Sen jälkeen tehtiin kaksi suoraa luoksetuloa pitkältä matkalta suorapalkalle. Ensimmäisen vapautin puolivälissä, jälkimmäisen vasta noin 3 metrin päässä itsestäni. Jälkimmäiseen tuli pari "saalisloikkaa", ne pitäisi saada pois. Mielenkiintoista nähdä, auttaako tuo eteentuloista lelulla palkkaaminen, kun loppuviikosta yhdistän liikkeen. Gust juoksi myös putkirallia ja teki pari hyvää stoppia. Liikkeestä maahanmenossa ensimmäinen oli hivenen vajaa, en palkannut. Seuraavat pari toistoa olivat hyviä ja niistä namipalkka. Loppuun tehtiin ALO-hyppy yli agilitymuurin (medi). Hieno loikka ja napakka seisomaan jääminen. Palkkasin jo siitä.

Tiistaiaamuna piti tehdä ensin lyhyempi juoksulenkki ja sen jälkeen käydä pikaisesti hallilla treenaamassa Ruffen kanssa keppejä. Vaan toisin kävi. Pojilla oli hurja vauhti päällä, etenkin Ruffe spurttaili vähän väliä innoissaan edestakas ja joka suuntaan. Aivan lenkin lopussa se sitten vahingossa juoksi sivusta päin jalkojani. Yritti väistää, muttei aivan ehtinyt, kun minäkin siis juoksin. Aika harmiton törmäys, mutta sattui ihan karmeasti vasempaan takareiteen. Nyt ei pysty kunnolla kävelemään ja etenkin istuminen on vaikeaa. Magneetti on varattu torstaille ja perjantaina lähden kuvien kanssa Helsinkiin Tulikouran juttusille. Toivottavasti ei mikään ole rikki, mutta pahoin pelkään että on. Tämän tiistai-illan odotettu aksatreeni jää nyt joka tapauksessa väliin, enkä ihmettelisi vaikka jäisi pari seuraavaakin viikkoa. Mutta toivottavasti koen ihmeparanemisen ja viikonloppuna törmäys olisi muisto vain...

Kun olen jalkapuolena, ollaan tehty kotitokoja. Gust teki tunnarin siten, että oma oli lehtien alla piilossa väärien tikkujen keskellä. Toisella kertaa oma oli puukeppi, joka oli näkyvillä väärien tikkujen välissä. Molemmat toistot oikein onnistuneet, haisteli hyvin, ei koskenut vääriin tikkuihin, otti oman heti kun kohdalle sattui ja palautti yhtään epäröimättä. Gustin kanssa ollaan myös jatkettu eteentulon harjoittelua ja lelupalkkauksella taidetaan nyt päästä eteenpäin. Myös puu- ja metallikapulan pitoja ja luovutusta ollaan treenattu. Ruffe on myös tehnyt tunnaria, vauhtiluoksetuloja, metallikapulan pitoja sekä noutoja ja voi/evl kaukoja n. 5-6 metrin etäisyydeltä. Kaukoissa se on edistynyt huimasti, eikä tarvitse enää aputyynyä takajalkojen alla, vaikka se välillä muistuttamassa onkin ollut. Aamutreenit ja iltatreenit kotipihalla, aikaa kuluu yhteensä 10-20 minuuttia, koirilla on hauskaa, ja kehitystä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti