15. toukokuuta 2014

Gustin koulupäivä

Viikko on sujunut päänsärkyä potien ja pääasiassa ollaan treenailtu tupakeittiötokoja. Maanantaina käytiin hallilla, Gust leikki ja teki mm. tuolin kiertämistä, maahanmenoja ja imutusta. Ruffe pääsi aksaamaan, lähinnä pidettiin hauskaa, mutta siinä samalla treenattiin puomia, A:ta ja keppejä. Vauhtia ja iloa. Lopuksi tehtiin pikku tokotreeni jossa keskityttiin jäävien treenaamiseen. Sekä stoppi että maahanmeno todella hyvät.

Tiistaina treenattiin kotipihalla ja käytiin Pärnän kentällä tekemässä molemmille koirille eteenmenotreeni. Samuli oli avustajana ja vei lelun kentän laitaan koirien nähden. Ruffe todennäköisesti luuli olevansa esineruudussa, sen verran suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti lelu palautui minulle. Voi hiukan tulla ongelmaa käskeä sitä maahan, se kun ei tunnetusti jätä hommia kesken... Matkaa Ruffella oli n. 50 metriä ja otin jopa kahden askeleen seuruupätkän ennen lähetystä. Hyvin toimi vaikka hiukan nykikin.. Gust sai juosta n. 20 metrin matkan lelulle.

Keskiviikkona oli viestitreenit. Ruffe lähetettiin ensimmäisenä välille B-A, matkaa n. 100 m. Epäröi, mutta sanoin puhelimeen Samulille että pitää ääntä ja niinpä se Samulin äänen kuultuaan lähti sähäkkäästi matkaan. Ruffe lähti ensimmäisenä myös välille C-A (n. 200 m) pienen huutoavun turvin. Näitä harjoituksia tarvitaan sille nyt rutkasti lisää. Jostain syystä ei osaa juosta ensimmäisenä kun tuuli on hajottanut jälkivanaa. Viimeinen lähetys D-A oli jo reilun 500 metrin päästä yli hakkuuaukon. Lähetettiin Ruffe Kirin perään siten että Kiri sai n. 250 metriä etumatkaa. A-pisteelle olivat tulleet 20 m erolla, joten tuo kulkupuoli on Ruffella kyllä kohdillaan... "Isojen" treenin jälkeen Gust, Valo ja uusi koira "herra X" (en muista nimeä) tekivät oman treeninsä n. 50-70 m matkalla. Hyvin paineli pikku-Gust väliä muutaman kerran ja hirmu hauskaa taas oli.

Torstaina kävin sairaalassa hakemassa kunnon myrkyt päänsärkyyn joten en kerennyt Ruffen kanssa aksatreeneihin - eikä itse asiassa lääkepöllyssä olisi kyllä huvittanut juostakaan. Ruffe teki sisällä kaukoja ja seuruun vasemmalle käännöstä. Kaukoissa alkaa vihdoin ja viimein tapahtua hyvää edistystä. M-S ja I-S onnistuivat hyvin, myös pari hyvää S-M ja S-I toistoa tuli. Toki yksi huonokin. Mutta edistystä kuitenkin, alkaisko hahmottua tuo liike, johan näitä on vuosi jumpattukin...

Gustilla on torstaisin koulupäivä ja kouluunhan me mentiinkin. Ekassa setissä tehtiin perusasentoa sekä paikalla että liikkeestä. Treeniä höystettiin lievällä häiriöllä, mutta eipä Gust muista välitä kun on töissä. Tokassa setissä kaikki pennut olivat yhtäaikaa hallissa, käveltiin ympyrässä sekä pujoteltiin ja kierreltiin toisten pentujen ympäri. Hiukan Gust teki tuttavuutta pikkupuudelitytön kanssa (on muuten supersuloinen, joten hyvä valinta Gust...), mutta muuten keskittyi hienosti kulkemaan minun kanssani. Oikein hyvä ja hyödyllinen harjoitus. Kolmannessa setissä otin Gustille pari toistoa miniruutuun (n. 1x1 m) Katjan viedessä palkan sinne. Kahdella ensimmäisellä kerralla oli menossa merkille, mutta kolmas kerta suuntautui jo keskelle ruutua lelulle. Hyvä. Ruudun jälkeen tehtiin vielä 3 toistoa noutoa pikkukapulalla. Ekassa jäi kapulaa nostaessaan katsomaan varjoa puoleksi sekunniksi, toisessa kapula tuli hiukan huonosti suuhun ja kolmas olikin jo hyvä, nopea, ja hyväotteinen nouto. Tokihan pidin pennun valjaista kiinni kapulaa heitettäessä ja palkkasin sen käytännössä jo nostosta lelulle (vaikka tosin toikin kapulan lähes perille saakka). Kivaa oli taas, meillä on hurjan hauska pentukouluryhmä, hyvin laadittu ohjelma ja hyvät vetäjät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti