26. syyskuuta 2013

Takapalkka ja viestikauden loppu

Loppuviikosta satsattiin tokossa häiriötreeniin Pörröjen porukoissa. Tosi hyviä treenejä tehtiin, mm. noutoa, ruutua, seuraamista, jääviä ja paikkamakuuta sekä uutuutena ohjatun noudon alkeita. Häiriöt ei haitanneet ollenkaan! Tupakeittiötokossa on vaihdettu kaukojen palkka takapalkaksi ja yritän pikkuhiljaa päästä kauemmas. M-i-m toimii hyvin n. 3-5 m etäisyydeltä, seisominen sekoittaa pakkaa ja sitä on vielä harjoiteltava paljon ennenkuin etäisyyttä voi kasvattaa. Mikä parasta, Ruffe oppi takapalkan nopeasti ja uskoisin että se on hyvä ratkaisu etäisyyden saamiseksi kaukoihin.

Lauantaina oltiin Katjan aksakoulutuksessa, missä oli hankala 3-luokan tasoinen rata, meille molemmille liian vaikea. Tehtiin muutamaa pikku pätkää ja saatiin Katjan ohjeilla onnistumaan sellaisia juttuja joiden en etukäteen uskonut meiltä onnistuvan. Ruffe vähän turhautuu, kun joudutaan ottamaan monta kertaa samaa parin esteen pätkää uudestaan. Palkkaus ei toimi tarpeeksi hyvin, kun koiruus haluaisi rallatella kovaa ympäri kenttää ja palkkautuu selkeästi parhaiten siitä kun saa jatkaa tekemistä. Pitäs nyt harjoitella luopuminen ja suorapalkka aksan tekniikkatreeneihin.

Treenin jälkeen päästiin Einin ja Arvon kanssa metsälenkille. Pojilla oli taas ihan älyttömän hauskaa keskenään. Hauska on katsella niiden touhuja, välillä painitaan ja sitten taas juostaan kylkikyljessä kovaa vauhtia. Seuraavalla kerralla pitää yrittää saada niistä muutama kuva.

Sunnuntaina pidettiin lepoa kaikesta koulutuksesta ja käytiin vaan 1.5 tunnin juoksulenkki metsässä. Satoi koko päivän. Selkeästi illalla Ruffe kävi kyselemässä josko jotakin tekemistä olisi, mutta ei tehty mitään.

Maanantaina treenattiin omassa aksaryhmässä pimeitä putkikulmia. Meidän ryhmällä menee ihan tolkuttomasti aikaa rataan tutustumiseen, joten päästiin Ruffen kanssa kentälle pienen lisäverryttelyn jälkeen ensimmäisenä koirakkona n. tunti siitä kun olin tullut treeneihin. Oma vireeni oli pitkissä rataantutustumispohdinnoissa jälleen kerran ehtinyt laskea jonnekin sohvalla löhöämisen tasolle enkä ollut taaskaan skarppina. Täytyy ottaa puheeksi, jos tuolle asialle voisi jotain tehdä, tai sitten keskustella itseni kanssa asenteeni muuttamiseksi. Ei siellä kukaan muu taida samalla tavalla lässähtää kuin minä.

Eilen oltiin tämän kesän viimeisessä virallisessa viestitreenissä. Matkaa oli n. 400 - 500 m. Keli oli hankala voimakkaan sivutuulen puhaltaessa harvassa metsässä. Yritettiin laittaa lopuksi Ruffe ensimmäisenä matkaan, mutta se ajautui tuulen mukana reitiltä n. 100 m jälkeen voimakkaasti sivuun. Yritti kovasti löytää hajuvanan uudestaan, mutta ei pyörimisestä huolimatta löytänyt. Pienellä avustuksella osasi jatkaa matkaa. Intoa on vielä enempi kuin taitoa, lähtee niin satasta ettei nenä pysy vielä mukana.

Pohjois-Karjalaan on saapunut kesän jälkeen talvi. Lämpötila on nollan tuntumassa ja eilen tuli räntääkin. Toivottavasti se syksykin vielä näyttäytyy ja ehditään vielä muutamia kertoja jäljestää ja esineruutuilla ennen lumien tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti