12. syyskuuta 2013

Hyppytekniikkaa

31.8.-1.9. oltiin Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssilla Kuopiossa. Todella antoisa viikonloppu ja uskon vakaasti siihen, että hyvällä hyppytekniikalla säästetään koiran kroppaa ja huonolla saadaan se rikki. Näinhän se on missä tahansa urheilussa myös ihmisillä. Ruffen hyppytekniikka oli oikein hyvä, Ullan mukaan yksi parhaista nuorista bc:stä mitä kursseilla on nähnyt. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nyt vaan rallatellaan menemään, vaan aion kerran pari viikossa tehdä näitä muutaman toiston hyppytekniikkatreenejä ja joskus keväällä yrittää päästä jatkokurssille.
Kurssilainen
Hyppytekniikkakurssi ei suinkaan jäänyt pelkästään aksahyppyjen hiomiseksi, vaan saatiin myös vinkit kuinka harjoitella puomi ja A-este sekä PK-hyppy jossa painava kapula tuo vielä omat haasteensa. Näistä heti tuleekin puomin ylösmeno treenattavaksi asiaksi, Ruffe nimittäin viime maanantaina pomppi iloisesti lähes puoleen väliin puomin ylösmenoluiskaa. Katson nyt saisiko ponnistuksen ohjattua Ullan opein speedbumpien avulla kontaktille ennenkuin rupean säätämään kehikon kanssa. Muutenhan Ruffe tekee puomin hyvin, laukalla suoraan 2on2offiin riippumatta siitä missä minä juoksen.

Aksassa jaan täysin tämän hauskan Einin kirjoituksen tunteet. Ruffe alkaa mennä nyt sellaisella vauhdilla että en pysy mukana millään. Lisäksi se lukee esteitä ja tekee ratkaisuja omin päin kun olen myöhässä ohjauksista. Kouluttajamme Kati sanoo, että on hyvä kun vauhtia ja itsenäisyyttä löytyy, paljon parempi kuin jos Ruffe olisi minussa kiinni. Minulla on kuitenkin sellainen olotila että en saa mitään otetta tuohon lajiin tällä hetkellä.

Tokossa menee paremmin. Alla videopätkä 30.8. Pörröjen treeneistä. Seuraamispaikka on kuulemma liian edessä, mutta minä oon palkannut tuosta kun tuntuu kivalta nähdä koira silmäkulmasta. Joutunen kuitenkin muuttamaan paikkaa hieman taaemmaksi kun tuomarit ei ehkä tykkää. Tämän lisäksi merkille menoon ja noutoon on saatu hyvät vauhdit, tunnari onnistui hienosti eilen häiriössä VarPSin treeneissä Tuijan viedessä tikut, ja ruutuunkin Ruffe löysi hyvin - alkoi tosin hidastaa jo nauhan kohdalla. Paikkamakuu 2.5 min oli hyvä vaikka viereinen koira vinkui, jonkun auton pakoputki paukahteli, ja kesken liikkeen Hanna ja Elle kävelivät koirien takaa kentälle. Jäävät liikkeet ovat parantuneet, etenkin tuo seisominen mikä videolla on vielä aika huonossa jamassa. Hyppyyn meinaa nyt varastaa ja korkeassa vireessä ei meinaa pysyä paikallaan hypyn takana tassuja nostelematta. Nämä pitäis vielä korjata ennen kisastarttia. Tänään illalla treenaillaan Suskin opastuksella ekaa kertaa ohjattua, tosin olen merkiltä pari kertaa lähettänyt aksaputkeen oikealle, mutta tuskin Ruffe vielä sanaa tunnistaa.


Viime viikonloppuna oltiin Etelä-Suomessa työreissuni takia tiistaista lauantaihin. Tehtiin vähän tokoa ja yksi n. 300 m jälki jossa oli 4 keppiä, meni hyvin. Muuten juostiin vaan metsissä. Lauantaina ajettiin Luukin ulkoilualueen kautta Kuopioon yöksi ja sunnuntaina mentiin paimentamaan Terhin ja Hannun luo. Pyöröön ei menty nyt ollenkaan, vaan suoraan isolle laitumelle 20 lampaan laumalle. Samuli oli taas ohjaajana, Hannu avusti, ja meni hyvin, paremmin kuin odotin. Paimennus on kyllä Ruffen juttu ja tosi hienoa että tänä kesänä vielä ehdittiin pois pyöröstä. Lokakuussa vielä Somerolla 2 päivää ja sitten talvitauolle.

Viestitreenissäkin käytiin pari viikkoa sitten. Matka oli nyt pitkä, B-A 650 m, A-C ja C-A noin 850 m. Me lopetettiin siihen, muut jatkoivat vielä A-D ja D-A jossa olikin sitten kunnolla häiriötä sienestäjäporukasta. Yksi koira jäi matkan varrelle kun ei uskaltanut sienestäjien ohitse, mutta uudella yrityksellä toisen koiran peesissä selviytyi. Kivasti ja innoissaan Ruffe juoksi, mutta vielä saa matkat olla pääsääntöisesti näitä paljon lyhyempiä. Vaalitaan intoa ennemmin kuin edetään liian nopeasti. Alo-luokassa kisamatka on 1 km ja se juostaan kaksi kertaa, lähellä siis jo ollaan ja ehkä ensi kesän loppupuolella voisi kisaamista kokeilla jos meno jatkuu hyvänä. Alla pieni videopätkä Ruffesta tulossa C-A:lta, kannustus on vähän kuin kananpoikasia kutsuisi ;)

Ruffella punoittaa toinen korva, erite haisee hiivatulehdukselle ja canofiteä meillä on, mutta luulen että käytän kuitenkin sen tänään lääkärissä kun ei aiemmin ole tulehdusta ollut. Mulla taas on kurkku tosi kipeänä, eli flunssa on iskenyt. Pieniä pakollisia sairastelukuvioita siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti