22. elokuuta 2013

Uusi koppi

Ruffe sai eilen oman yksiön ja viihtyi siellä niin että illalla kömpi sinne nukkumaankin ja nukkui rauhassa aamukuuteen jolloin tuli tapansa mukaan patistamaan meitä ylös ja ulos. Varsinaisesti yksiö ei ole tarkoitettu arkikäyttöön vaan kentänlaidalle rauhoittumispaikaksi treeni- ja kisapäiviin. Ostin reilun kokoisen jotta oikeasti mahtuu istumaan ja seisomaan ilman että on pää katossa tai etujalkojen välissä. Ja nyt mahtuu, voi pitää korvatkin pystyssä ;)

Ruffen uusi, iso yksiö
Agilityssä oli maanantaina kiva ja vauhdikas rata, jossa oli myös A-este. Meni hyvin ja oli hauskaa. Ruffe teki lopuksi ensimmäistä kertaa keppejä hallilla kunnon häiriössä, n. 5 toistoa 6 kepillä eri lähetyskulmista. Yksi virhe tuli, muuten jaksoi keskittyä.

Tiistaina ajelin Pataluotoon tokoilemaan, liikkeestä seisomista, merkkiä, ruutua ja paikallaoloa. Ihan ok, mutta en minä osaa noita jääviä liikkeitä koiralle opettaa, se on todettava ja haettava apuja jostain. Seisomisen pysähdys on hyvä kun koira tulee minua kohti, mutta seuraamisesta se ei vain ole tarpeeksi napakka. Liikkeestä maahanmeno oli tehotreenauksessa aiemmin ja se paranikin, mutta tuota seisomaan jäämistä en saa millään hienoksi. Vinkkejä kaivataan...

Keskiviikkona Varkaudessa tehtiin alon liikkeet läpi. Ykköstulos olisi varmaan tullut. Isompina miinuksina seuraamisessa tapahtunut parin sekunnin kontaktin pudotus (katsoi liikkuria: "Ai mitä, täyskäännös vai, no tehdään!"), luoksetulossa tuli pari senttiä liian oikealle eteen ja siirtyi liikkurin käskystä edestä perusasentoon, hypyssä liikautti seistessä toista etutassua ja liikkeestä maahanmenosta tulikin nollat (jäi istumaan?!?). Plussina hyvä paikallaolo, hyvät perusasennot, hyvä seuraaminen tuota paria sekuntia lukuunottamatta (jopa erittäin hyvä ajoittain), hyvä luoksetulovauhti ja hyvä liikkeestä seisominen, jossa se pysähdys olisi tosin saanut olla hieman zäpäkämpi.

Suorituksessa näkyy se, että luoksetuloa ei juurikaan olla treenattu lähiaikoina, liikkurin kanssa ei olla oikeastaan ollenkaan treenattu ja jäävistä on viimeksi tehty vain seisomista. Tähän toivon että se treenipäiväkirja tuo avun. Minulta kysellään joka kerta milloin mennään kisoihin, hyvä niin, mutta taidan antaa pojan kuitenkin vielä kasvaa, ainakin lokakuuhun ;) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti