7. helmikuuta 2013

Pentuagilityä

Viime viikon loppu kului pentuagilityssä. Missattiin leikkauksen takia 3 kertaa, joten nyt käytiin kahden ryhmän treeneissä viime viikolla sekä JoAn agilitypäivässä jonne olin jo aiemmin ilmoittautunut. Lähinnä yksittäisiä esteitä tehtiin, hyppyjä rimat maassa sekä putkia ja pussia. Omatoimitreeninä Ruffe meni pari kertaa myös A-esteen (karkasi sinne kun läheltä mentiin). Suoritti onneksi sen hyvin, joten ei siitä mitään traumoja. Keppejä yritettiin verkoilla, mutta niistä Ruffe lähinnä vaan turhautui. Taidan pysyä valitsemallani tiellä ja jatkaa keppien harjoittelua 2 x 2 menetelmällä kuten jo ennen lumien tuloa pihalla tehtiin.

Paljon ei tokoiltu. Jonkin verran harjoiteltiin seisomaan jäämistä ja joitain yksittäisiä liikkeitä kotona. En muista ihan tarkkaan. Sunnuntaina käytiin yhteislenkillä Tempon, Viren ja Tikin kanssa. Ruffe pillastui jäällä ja alkoi tehdä melkoisia kaarroksia "lauman" ympärillä, välillä jäi maahan tuijottamaan. Edes lihapullaa ei pystynyt syömään kun oli niin kiire "töihin".

Maanantaina olin työreissussa, mutta tiistaina tehtiin vähän tokoa. Ruutua ja seisomaan jäämistä sekä maahan menoa. Kaikki ok. Keskiviikkona oltiin VarPSin treeneissä Varkaudessa. Ruffe alkaa tottua nyt systeemiin: odotti rauhassa vuoroaan häkissä, haukahti ainoastaan kerran koko aikana. Tehtiin seuraavat liikkeet:

Seuraaminen: Tästä ei nyt meinannut tulla mitään. Ilmeisesti on mennyt sekaisin seisomaan jäämisen kanssa - siinä kun en ole seurauttanut, vaan Ruffe on kävellyt "jossain lähellä". Nyt tuppasi seuraamisessa edistää roimasti eikä ollut edes riittävän tiivistä. Eli ei muuta kun palaaminen taaksepäin ja namiapu mukaan. Perusasennot edelleen kuitenkin oikein hyvät.
Ruutu: Pari kertaa alusta-avulla, sitten ilman. Palkka heittämällä. Toimii!
Paikalla istuminen: Ok. Nousi kerran kun juttelin vetäjän kanssa. Ei ilmeisesti tiennyt mitä odotettiin. Palautus takaisin, vähemmän juttelua ja koirakin pysyi paikoillaan ;)
Luoksetulo eteen: Ns. pentuluoksetulona, eli kouluttaja piti kiinni, kävelin n. 15 m päähän ja kutsuin. Tuli hienosti ja suoraan. Tämä on onnistunut jo pitkään joka kerta.
Seisomaan jääminen: Nämä ok. Tässä vaiheessa keksittiin, että todennäköisesti tämä on "pilannut" seuraamisen.
Paikalla makuu ryhmäliikkeenä: Hyvin pysyi. Olin n. 7-8 m päässä, kävin palkkaamassa tiheään ja vapautin kerran välillä.
Paikalla istuminen ryhmäliikkeenä: Olin parin metrin päässä. Hyvin sujui, ei edes kotka-asentoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti