12. elokuuta 2015

Paluu koulunpenkille

Viime viikon torstaina aloitimme Gustin kanssa taas Oilin tokokurssit Lahdessa. Ekana treeninä tehtiin kisanomainen AVO, uusin säännöin tietenkin. Kaukoja olin ehtinyt tehdä vain muutaman kerran kentällä, nekin ilman liikkuria. Samoin liikkeestä istuminen ollaan opeteltu vasta heinä-elokuun aikana. Muista liikkeistä en ollut niin huolissani, mutta arvelin muutaman vinon perusasennon kyllä mahtuvan suoritukseemme. Unohdin harmikseni kameran kotiin, joten videota ei saatu. Alla liikkeet, Oilin kommentit kursiivilla.

Paikalla istuminen 1 min: Etujalat jäivät melkein yhteen ja arvelin että siirtäisi toista jalkaa parempaan tasapainoon pääsemiseksi, mutta siinähän pönötti kinttujaan siirtämättä minuutin rauhallisesti kuin tatti. Hyvä.
Seuruu: Tuntui hiukan keulivan, muttei painanut. Pientä riuhtomisia näkyi. Vähän edessä. Kontakti säilyi, ei yrittänyt paljoa yli. 
Liikkeestä seisominen: En nähnyt miten pysähtyi, seisoi hyvin. Hieman nytkähti kun liikkuri käski perusasentoon. Hyvä liike. Hyvä stop ja stabiliteetti. Ennakoi ja vino perusasento.
Luoksetulo: Huonosti alas, tuli kovaa. Hyvä vauhti, kontrolli. Vino perusasento, prk!
Liikkeestä istuminen: Edisti reippaasti seuruussa, en nähnyt miten jäi, oli mennyt vikkelästi maahan. Kävin nostamassa istumaan. Loppu ok. Edistää alussa, meni maahan. Loppu rauhallinen.
Ruutu: Virittelyssä merkkasi selkeästi ruudun, otti kuitenkin katsekontaktin ennen lähetystä. Hyvä vauhti ruutuun, hyvä stop. Jäin miettimään että pitikö käskeä avo:ssa maahan vai ei ja olin hiljaa. Gust kuvitteli varmaan että en ole tyytyväinen ja liikkui hieman jolloin toinen takajalka meni ruudun takaa ulos. Hieno ruutu, ruudussa levoton. Seis-käskyn jälkeen malttoi. 
Nouto: Ok muuten, mutta luovutuksessa taisi odottaa lelun lentämistä ja kyyristyi poispäin kun olin ottamassa kapulaa. Kyyristyi vähän heiton jälkeen. Hyvä vauhti, nosto ja pito. Kyyristyi luovutuksessa.
Kaukot: Gust selkeästi väisti hyvin lähellä olevaa liikkuria. Todella nihkeä maahanmeno ja toinen etutassu jäi alle. On tehnyt tätä häiriötreeneissä. Olisi pitänyt korjata se, sillä tiesin ettei tule siitä asennosta ja sillä mielentilalla nousemaan kaukoissa. Molempiin istumisiin tuplakäskyt. Maahanmenot ok, samoin sivulle nousu. Nihkeä maahanmeno, istumisissa tuplakäskyt, hieno sivullenousu.
Estehyppy: Tässä ei ihmeempiä, meille kiva kun ei tarvi kääntyillä enää ilmassa :) Hieno liike, istumisessa pylly taisi jäädä irti maasta?
Merkin kierto: Tämä taitaa olla Gustin bravuuri. Kovaa merkille, tiukka kaarros ja kovaa sivulle. Lopussa taisi odottaa palkkaa... Hieno liike. Hyvä reipas kierto, kokosi hyvin käännöksessä. Oikea tassu ohjaajan jalan päälle lopussa. Istuiko kunnolla?
Kokonaisvaikutus: Koira hienosti töissä. Ei mennyt yli.

Oli tosi kivaa Gustin kanssa kehässä, mutta kyllä tuo uusi AVO tuntuu pitkältä. Liikkeitä on niin kamalan monta nyt kun niitä on tullut kaksi lisää ja mitään ei ole jäänyt pois. Liikkeiden välillä hiukan hilluttiin ja sitten pyysin Gustin maahan odottamaan. Se tuntui toimivan.

Eini ja Grimm olivat meillä keskiviikosta sunnuntaihin kyläilemässä. Perjantaina treenattiin Somerolla Minnan ja Uunon kanssa. Kukaan ei tehnyt kovin kummoisia treenejä sillä kentällä oli turkasen kuuma eikä autojakaan saanut varjoon. Itse tein pienen treenin ensin Ruffen kanssa (merkin kierto, vähän seuruuta ja jäävät). Ruffelle on nyt hetsauksista johtuen tullut kiertoon alkuhaukahdus. En jaksa murehtia sitä, sillä veikkaan että se jää pois kun lähetän koiran perusasennosta liikkeelle. Ruffen jäävät olivat tosi hyvät. Sen jälkeen Gustin kanssa eteenmenoa, tunnarin ja kaukot häirittynä. Tunnarissa pyysin liikkurina toiminutta Einia hajustamaan väärät tikut kunnolla ja vauhtia otettiin hiukan pois puolivälissä olleiden namien avulla. Gust selvisi hienosti ja toi empimättä oman tikun. Eteenmenot tehtiin kentän laitaan heinikkoon piilotetulle lelulle. Kaukoissa Minna ja Eini häiriköivät ihan lähellä, mutta nyt Gust kesti häiriöt ihan alun pientä kankeutta lukuunottamatta oikein hyvin. Lopuksi tehtiin vielä uutta evl:n paikallaoloa. Itse paikallaolot kestivät vain n. 10 sekuntia. Gust meni lankaan ja lähti luoksetuloon aina kun Eini kutsui Grimmiä. Korjasi tosin itse itsensä parin metrin jälkeen maahan. Joten tehtiin sitten ihan lopuksi vielä niin, että Eini ja Minna kutsuivat Gustia kun jätin sen yksinään paikallaoloon. Alkuun nyki vähän, mutta tottui sitten häiriköiden huuteluihin.

Lauantaina käytiin Einin kanssa katselemassa PK SM-kisojen tottiksia Vantaalla. Nähtiin muutama superhieno, normaali hienoja ja valitettavasti myös vähemmän hienoja suorituksia. Niissä vähemmän hienoissa yleinen ongelma tuntui olevan seuruussa edistäminen, painaminen ja kontaktin putoaminen. Tuomaristo tuntui kiinnittävän paljon huomiota tarkkaavaisuuteen ja voimakkuuteen, vinoista perusasennoista tai muista epätarkkuuksista ei juuri huomauteltu.

Lauantaina juhlittiin myös Ruffen 3-vuotis syntymäpäivää mansikkakakun kera. Paljon onnea Ruffe! Samalla Gustille tuli 1.5 vuotta täyteen meidän perheessä asumisessa. Näin se aika rientää, vastahan nuo olivat pikkupentuja.

Pikku-Ruffe
Pikku-Gust
Sunnuntaina Ruffe ja Gust kävivät paimentamassa Pukkilassa, Grimm meni Porvoon palveluskoirien hakutreeneihin, kiitos kovasti porvoolaisille vierailun mahdollistamisesta. Kivaa ja hyvähenkistä porukkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti