6. tammikuuta 2015

Kisatreeni

Joulu, uuden vuoden aatto ja parin tunnin päästä loppiainenkin ovat menneet. Sairaslomaa olisi vielä lähes tammikuun loppuun, mutta eilen olin jo töissä. Jalka on sen verran hyvä ettei tässä tarvi kökkiä kotona enempää.

Ollaan treenattu tokoa ja paimennusta, ja ollaan pidetty vapaapäiviä metsälenkkeillen. Raketteihin ei kukaan reagoinut mitenkään. Molemmat koirat ovat päässeet tokossa Oilin tarkan silmän alle ja voin sanoa että ovat myös kehittyneet muutamalla pienellä vinkillä huimasti. Gustilla AVO-liikkeet taitavat jo kaikki sujua, lisäksi ruutuun meno kosketusalustalle on hieno, samoin tunnari alkaa olla luovutusta vaille hyvällä mallilla. Ruffen kanssa on haettu lisää vauhtia ja voimaa merkillemenoon sekä ohjattuun noutoon. Oilin neuvoilla yhdellä treenillä merkki parani laukasta suorastaan raivokkaaseen vauhtiin. Juju oli palkata koiraa työstä työllä, jota se siis haluaa tehdä, eikä katkaista tekemistä "tylsillä" nakeilla eikä lelullakaan. Niinpä lähetin koiraa merkin kautta aksakepeille, jolloin koko koiran ilme muuttui suorittajasta intoilijaksi. Merkille en käskyttänyt, vaan annoin Ruffen itse huomata, että kepeille pääsee kunhan käy ensin merkillä. Ja meni muuten kovaa sen jälkeen kun hoksasi! Harmi, kun ei ollut videokameraa mukana. Merkille treenataan myös huomaamaton kierroksia sopivasti nostava "virittelytemppu" alkuun, joka toivottavasti sitten kantaa läpi koko koiran tokouran. Vielä tehdään ohjatun kapulalle samaa "raivoa" muutamalla spesiaalitreenillä ja veikkaan, että saadaan tämän hetken "ihan hyvästä" ohjatusta näyttävä ohjattu aikaiseksi. Olin vain itse hiukan tylsistänyt meidän treenejä huomaamattani ja tehnyt liikaa kokonaista liikettä osien sijaan.

Käytiin myös treenaamassa ALO-luokka HSKH:n kisatreenissä. Yritin saada VOI-paikkaa Ruffelle kyseiseen treeniin, mutta tunku oli melkoinen, joten tyydyttiin sitten tekemään ALO. Seuraamisissa tehtiin juoksun sijaan hidas käynti, kun en kintullani viitsinyt hölkätä. Loppupalkaksi frisbee.

Omat huomiot ja tuomariston kommentit (kursiivilla):

Hihnassa seuraaminen:
Ihan hyvä seuraaminen, vasemmalle käännöksessä huono takapään käyttö ja muutama istuminen olisi voinut olla hiukan nopeampi.
Tuomarit: upea kontakti ja hieno seuraaminen!!! Vasemmalle käännös huono.

Vapaana seuraaminen:
Ihan hyvä tämäkin. Lopussa kontakti tippui ja ei oikein olisi halunnut kulkea kohti kentän laidalla odottavia (hyppimään ja vinkumaan alkaneita) koiria, joihin välimatkaa jäi noin 1-2 metriä.
Tuomarit: Edelleen hieno kontakti, ainoastaan lopussa hiukan putosi. Ensimmäisessä pysähdyksessä jäi seisomaan. (Tätä en siis itse huomannut)

Liikkeestä maahanmeno:
Hyvä seuraaminen, maahanmeno olisi voinut olla nopeampikin. Perusasentoon tulo saisi myös olla säpäkämpi ja itsellä liikahtaa siinä taas hartia, voi jestas!
Tuomarit: Maahanmeno aavistuksen hidas, samoin perusasentoon tulo voisi olla parempi. Edelleen hyvää seuraamista ja hieno kontakti koiralla.

Luoksetulo (puuttuu videolta kun vahingossa deletoin sen pätkän...):
Erinomainen vauhti, mutta vino eteentulo. Alkoi myös ennakoida perusasentoa, mutta huomasi sen itse ja korjasi takaisin eteen (nyt jopa ihan suoraksi). Eli meni pomppimiseksi. Perusasentoon tuli isolla hypyllä.
Tuomarit: Hyvä vauhti, mutta vino eteentulo. Haki paikkaa pomppimalla edessä.

Liikkeestä seisominen:
Hyvä seuraaminen, en nähnyt miten stoppasi. Tassut pysy maassa kun kävelin luokse. Videolta näkyy, että teki tosi hyvän suorituksen.
Tuomarit: Napakka pysähdys, hyvä liike!

Hyppy:
Kissamainen kiepsahdus yli ja pysähtyi hiukan tassutellen ihan esteen taakse. Siirsi myös paria tassua kun kävelin sivulle. Tätä en jaksa alkaa korjaamaan, toivottavasti ei jouduta tekee tää kisassa ku kerran :D Jätin lopun perusasennon tekemättä, kun on sitä ennakoinut aika usein.
Tuomarit: Hyvä hyppy, siirsi vähän tassuja ohjaajan tullessa sivulle.

Luoksepäästävyys:
Ei ihmeempiä, siinähän patsasteli vieressäni.
Tuomarit: Oikein hyvä, ei välittänyt tuomarista.

Paikkamakuu, collien ja kultaisen noutajan välissä:
Tää oli huonompi ku piilossa tehtävät paikkamakuut. Nuuski jossain vaiheessa noin 2 sekuntia maata ja jäi vielä silmästään kiinni ainakin kymmeneksi sekunniksi halliin tulleeseen henkilöön. Maahanmeno ja perusasentoon tulo melko hyvät.
Tuomarit: Hiukan jäi tuijottamaan kentän laidalla olevia ihmisiä, muuten hyvä.

Yleiskommenttina saatiin, että minä olin erinomainen ohjaaja, iloinen ja kivasti koiraa kannustava. Ruffea kehuttiin erityisesti läpi koko suorituksen kestäneestä hienosta kontaktista. Alla video josta siis luoksetulo puuttuu kun kämmäsin ja deletoin sen :D Kisaa varten tuo luoksetulon loppu on treenattava kuntoon, mutta eiköhän tässä muiden liikkeiden osalta kehtaa kisaamaan mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti