29. heinäkuuta 2013

Tapahtumia

Viime viikon perjantaina saimme Inkan reiluksi vuorokaudeksi kylään kun isäntäväkensä lähti Joroisten teräsmieskisoihin. Kivaa oli, käytiin pitkillä metsäretkillä sekä perjantaina että lauantaina.
Ruffe ja Inka
Ruffe tule!
Inka tulossa
Sunnuntaina lähdettiin Kuopioon paimeneen Terhin ja Hannun luokse. Kahdella ensimmäisellä setillä Ruffella oli vauhtia taas ihan liikaa, mutta yllätyksekseni sen sai lampaiden taakse kuitenkin pysähtymään ja jopa menemään maahan. Kolmannessa setissä alkoikin sitten jo toimia nätisti ja hienosti Hannun ohjauksessa. Tähän lopetettiin. Viettiä tuntuu riittävän ja suurin vaikeus on saada Ruffe pois lampailta kun se haluaisi vain jatkaa ja jatkaa. Itse taas olen ihan pihalla, en oikein tiedä mihin suuntaan pitäisi liikkua ja olen jatkuvasti myöhässä. Mutta kai tämäkin on laji jonka voi oppia. Jatkamme harjoittelua ensi viikonloppuna Somerolla.

Maanantaina oli agility ja siellä treeniryhmän sisäinen möllikisa toisen kouluttajamme lomallelähdön kunniaksi. Ruffen ensimmäinen kilpailu!! Esteitä radalla oli 20 (putkia, hyppyjä, pussi ja muuri) ja Ruffella rimat 30-35 cm:ssä. Radalla oli yksi haastava ohjauskohta johon keksin ihan hyvän ohjausidean, mutta se jäi käyttämättä kun en sitten uskaltanutkaan luottaa koiran irtoamiseen. Yksi virhe matkalle tuli, kun Ruffe meni väärään päähän putkea (minä suorastaan käskin sen sinne...). Kisamme sääntöjen mukaan tästä tuli vain 5 virhepistettä, joten suorituksemme riitti nopeimmalla ajalla voittoon ;) Toisessa setissä tehtiin vielä kyseinen rata uudestaan paremmilla ohjauskuvioilla ja paremminhan se menikin. Palkinnoksi tuli pussillinen karkkia ja ähkyhän siitä tuli. Ruffe sai kotona luun. Kivaa oli taas, meillä on aksassa hauskat ohjaajat ja mukava treeniporukka.

Tiistaina kävin itse vetämässä Varkaudessa tokotreenit ALO/AVO-ryhmäläisille ja Samuli lähti Ruffen kanssa ajamaan jälkeä. Samuli alkaa jo olla sisällä koiraharrastusmaailmassa, häneltä tuli nimittäin ihan pro:lta kuulostava tekstiviesti: "Ruffe nappasi tunnin vanhan jäljen kohtisuorasta linjasta, tarkisti kulmat ja nosti kolme keppiä täydellisesti! Ei kaahannut ollenkaan." Jälki on siis oikein kivalla mallilla tällä hetkellä.

Keskiviikkona kävin heti töiden jälkeen vähän tokoilemassa Pärnän hallin viereisellä ulkokentällä. Tehtiin pari pientä pätkää seuraamista, luoksetulon stoppeja, kaukojen tekniikkaa, tunnari ja merkiltä ruutuun menoa. Häiriötä oli jonkun verran, sillä hallissa oli useampi koira treenaamassa ja koiria kulki kentän ohi ja/tai oleskeli kentän laidalla. Ei haitannut. Seuraaminen oli suht hyvää, stopit eivät ihan sellaisia kuin haluaisin. Luulen, että stoppeihin kannattaa ottaa pallo namien sijaan, yritän ainakin. Kaukojen tekniikoita on edelleen hinkattu ihan läheltä kun en oikein nyt osaa edetä ja häivyttää liiallisia käsiapuja. Pitäisi nyt ottaa ensin viivettä palkkaukseen. Tunnarissa oikea tikku löytyi heti eikä muita tikkuja nosteltu. Hyvä. Tähän voisi nyt ottaa matkaa lisää, mutta siihen tarvitsen avustajan jotta tiedän ajoissa onko oikea tikku suussa vai ei. Merkki ja ruutu tehtiin ensin erikseen ja sitten yhtenä liikeenä. Meni tosi hyvin, oisko vähän saanut juosta vielä vauhdikkaammin, en tiedä. Matka oli sen verran lyhyt että vaikea tuohon oli kiihdyttää - ja kentälle porotti aurinko, oli aika kuumakin. Ruudussa oli pieni alusta apuna kun nyt tuo merkki saattaisi sotkea. Loppuun otin vielä luoksetulon. Ruffen ollessa puolivälissä vapautin sen heittämällä lelun taakse, mutta koiruus tuli silti todella hienosti ja suoraan eteen. Onneksi oli nameja taskussa, tuosta sai ihan hirmu monta makkaranpalasta!

Tokon jälkeen lähdettiin viestitreeniin. Paikalla oli Ruffen lisäksi 4 muuta koiraa. Ruffe juoksi B-A n. 300 m, A-C n. 600 m ja C-A. Lähdöt kolmantena tai neljäntenä koirana. Vauhti oli ihan tapissa koko ajan ja jäljestysosuus meni hienosti vaikka matka oli pitkä. Ihan Ruffen suosikkipuuhaa, mutta harjoitellaan tosi säästeliäästi, sillä en usko että tämä laji on sellainen mitä kannattaa kovin paljon hinkata ainakaan tässä vaiheessa. Korkeintaan 1-2 kertaa kuussa seuran treeneissä ja sen lisäksi ehkä kerran kuussa oma treeni lyhyillä etäisyyksillä. Mutta hurjan kivaa tuo on, myös kivan porukan vuoksi.

Perjantaina ajettiin Somerolle Kökkön lomamökkiin järven rannalle Samulin, Ruffen, Marin, Miikan ja Tikin kanssa. Lauantaina ja sunnuntaina käytiin paimenessa Woollandiassa Virpin opissa. Ruffe jatkoi siitä mihin Hannun kanssa jäi ja alkaa kuunnella ohjaajaa. Saatiin oikein hyviä hetkiä aikaiseksi. Muun ajan koirapojat juoksi ympäri mökin pihaa, painivat ja kävivät välillä joessa uimassa. Sunnuntai-iltapäivällä oli aika väsynyt koira matkassa kun siirryttiin kolmeksi yöksi Perniöön mummolaan. Alla joitain kuvia, videota tulee myöhemmin kun ehtii leikata.

Virpi neuvoo, minä yritän toteuttaa
Tänään on maanantai. Ollaan kaikki ihan tööt, Ruffe vähiten ;) Lepopäivä pienten metsäretkien merkeissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti